2019-05-15

Peşti din frunze. Provocări verzi

Timpul se scurge neauzit şi nevazut, temele se adună, cărţile necitite se adună, filmele “de văzut” se adună… Numai timpul la discreţie nu se adună! Printre picături (habar n-am ce fac toată ziua de am senzaţia că o zi are vreo două ore!), mai moşmondesc una-alta, mai citesc câteva rânduri dintr-o carte pe care o citesc pentru că vreau, nu pentru că trebuie; cu filmele e mai greu, dar le-o veni şi lor rândul.
**
Tema cu numărul doi la Provocările primăverii - mai 2019 este “să conservăm natura”. Primul meu gând a fugit la ierbar - cred că îl mai am pe cel din şcoala generală. Bineînţeles că ierbarul iese din schemă. Şi-am tot învârtit idei in minte - inspirate din ceea ce am văzut publicat in tabelele Provocări verzi din anii trecuţi (inclusiv un portret realizat din frunze) - până când, sâmbătă seara (parcă) m-a lovit inspiraţia! Mi-a făcut cucui la neuron, aşa de tare m-a lovit. Am pigulit câteva frunzuliţe uscate ale plantelor din bucătarie şi… aveau formă de peştişori, unele (in mintea mea, desigur) Aşa că… peştişori sunt - peştişori in acvariu. Plantele din acvariu sunt câteva fire de mărar şi două-trei frunzuliţe de pătrunjel (nu prea se văd in poză, dar mai bine nu m-am priceput să fotografiez.
Am pictat apa, stânca şi pietricelele (ce vedeţi alb la baza plantelor e, de fapt, auriu şi eu le-am imaginat pietre subacvatice).
Frunza din stânga e de dafin, cea maroniu-verzuie (1) şi cea bej cu galben (2) sunt de la două plante a căror denumire n-o ştiu. Am completat frunzele cu vopsea, să pară ce-mi imaginez că sunt.
Tabloul e făcut pe o coală de bloc de desen (41/29 cm); “rama” e doar vopsea albastră şi chenarul care arată gri (între “ramă” şi desen) este bronz auriu, şi ţine loc de passepartout. In realitate arată mai bine tabloul (albastrul e mai senin; auriul înviorează desenul).
tablou cu pesti din frunze
Pentru a avea rezistenţă am lipit desenul pe un carton de la un calendar de perete - agăţătoarea e din fir auriu răsucit, de la oul gigant de ciocolată. 

12 comentarii:

  1. Ingenioasă treaba cu pestisorii din frunze ! Si culorile mi-au placut mult..Ce să mai, dacă si coperta și chiar și firul sunt din reciclabile, deja eu ti-am dat o notă maximă "Triplu R cu*..
    Nici nu banuiam dacă nu ziceai că ai facut pestii din frunze, Bravooo !!!
    Ii primul meu proiect abandonat, desii am toate elementele pregatite pentru tablou, dar mai lipsește Samanta ha,ha,ha,ha :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspiratia mi-a fost influentata de un portret din frunze pe care l-am vazut in editiile mai vechi ale Provocarilor verzi.
      Multumesc pentru apreciere! :)
      Proiectele abandonate ar putea avea succes dupa finalizare - imit-o pe Samanta, n-o cauta! :))

      Ștergere
  2. Ce idee reusita ai avut! Sunt frumosi pestisorii_frunze. Acvariul e veridic. Ti-a iesit provocarea. :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Ina. Inspiratia mi-am ajutat-o cu un portret din frunze pe care l-am vazut la o participanta din anii trecuti de la Provocari verzi. :)
      Multumesc. Numai bine!

      Ștergere
  3. Tu zici ca sunt pesti, dar frunzele mi-au amintit de melodia Mirabelei Dauer ... "Eu creanga ta de aur
    Tu frunza mea albastra.. "
    Mare ti-e gradina Doamne ... adica eu, ce tablou ne prezinti tu si ce gandesc eu ... Cred ca de la oboseala mi se trage! :)))
    O zi frumoasa îti doresc! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conexiunile pe care le facem pot parea fara sens, uneori, dar sigur au sens! :) Frunze-creanga, e logic! :) Creanga de aur (vascul)-creanga verde, simbol al regenerarii si nemuririi; albastrul... Si tot asa, din conexiune in conexiune...
      Multumesc, Ella draga! Zile senine iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Woow, ce frumos e! Chiar a ieşit foarte bine, te felicit! Şi e super ideea cu frunzele-peşti! Bravo, bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, POtecuta! Foarte multumesc. :)

      Ștergere
  5. Imaginatia, un dar de nota 10:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu para ca ma laud, 'ca nu-i adevarat: imaginatia imi lipseste intr-o mai mica masura decat imi lipseste talentul; altfel spus: ce-mi imaginez nu pot reproduce asa cum imi imaginez. :)

      Ștergere
  6. Suuuuuperb!!
    Cred ca a doua planta e un fel de Crin al casei (nu miroase nu?) - seamana cu o cala un pic floarea. Sau cel putin impresia asta mi-a lasat-o!
    Imi place enorm ideea ta! Si frunzele acelea sunt de-a dreptul fericite! ;)) Norocoase zau. Nu orice frunza se transforma in pestisor si are parte de un acvariu-ocean asa prietenos :D.
    cat despre timp, de cate ori aud "timp" imi aminntesc de piesa Ani de liceu... hahahahaa

    puupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux!
      Pestisorul care e cel mai sus, in desen e cu verde si maro (frunza nu era total uscata cand am luat-o) a devenit intre timp aproape neagra! (pestisorul si-a schimbat culoarea!) :))
      Exact cum ai descris-o e planta. Floarea e foarte interesanta. Si imi plac si frunzele ei! :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.