2022-05-07

Flori de căpșun din hârtie. Festivalul fructelor de vară

Mda. Omul cât trăiește învață și... așa mai departe. Am aflat și eu că florile acestei plante fac parte din familia trandafirului! Și-am mai aflat că partea aceea cărnoasă, dulce, roșie, delicioasă este fructul fals al căpșunului! Aș tot mânca astfel de „fructe false”!

O altă noutate pentru mine: există vreo 20 de specii de căpșuni și câteva specii hibride dar - mai ales! - am aflat că sunt și cu flori roz sau roșii, ceea ce m-a bucurat să aflu.

trei flori roz de capsun, frunze si un fruct de capsun

Din
Calendarul ReCreativ zboară paginile! Perioada 2 mai – 27 iunie este dedicată, săptămânal, unui fruct de vară: Festivalul fructelor de vară.

Săptămâna 2 – 9 mai este despre flori de cireș sau de căpșun. De ce flori? Pentru că înainte de a deveni fructe au fost flori, zice Niko, gazda acestui joc relaxant la care poate participa cine dorește.

etapele realizarii florilor de capsun: petale, sepale, mijloc floare
A prezentat Niko și câteva imagini, ca idei, dar a trebuit să caut alte surse pentru că deși îmi plac modelele postate nu am materiale potrivite pentru unele și... îndemnare pentru altele. "Tabloul" are 14,5 cm pe 10 cm, iar "ag
ățătoarea" e prinsă pe dos.
Pentru flori m-am inspirat de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=AsRYkxePhGw
pentru fruct de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=j9QlGhdFTDY

Pentru a da de înțeles că florile sunt de căpșun am confecționat și un fruct. Cum?! Sunt felii de pepene?! Așa a încercat cineva să mă „necăjească”, dar nu m-am bosumflat pentru că... arată a felii de pepene. Între timp am pus picățele albe peste cele negre și pare mai naturală căpșuna. N-am mai făcut o nouă poză pentru că.

De ce mă bucur că există flori roz de căpșun? Deoarece cartonul din care am făcut florile este rozaliu. Florile de căpșun sunt albe, de regulăși au petalele aproape rotunde – cele făcute de mine au devenit mai mult ovale după ce le-am lipit. Poate există vreo specie hibrid de căpșun care are flori cu petale mai ovale – dacă nu... aceasta e prima specie "hibrid-hârtie" cu astfel de petale.

12 comentarii:

  1. Ce frumos ti-a iesit tabloul! Imi plac astfel de initiative in 3D!
    Ai lucrat ceva la el.
    M-am uitat un picut pe primul video si am mai tras cu ochiul la bara din dreapta. Tocmai am descoperit o reteta pe care am primit-o pe telefon pentru incheieturi. Vei cum conspira Universul?😊(https://www.youtube.com/watch?v=ZCOiPiLZstU)
    Oricum, daca nu m-as uita, nu as recunoaste floricelele.
    Desi am avut intr-un ghiveci un cuib de capsuni cumparat de pe net! Au facut cateva fructe aromate, insa nu suficient pentru un gem...
    Felicitari pentru noua creatie, draga mea!
    Un weekend minunat! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare ca-ti place! In realitate e un pic mai lucios - hartia colorata folosita pentru capsuna si pentru tot ce-i verde e lucioasa si arata fain.
      A fost mai usor decat ma asteptam pentru ca am exersat in primavara. 😊 Si "dungile" aurii sunt lucioase.
      Amestecul acela de seminte si miere trebuie sa fie delicios!
      Poate c-o fi Universul, prin intermediul... motorului de cautare Goooo. 😊 Am accesat din nou link-ul cu florile din hartie, dar la mine nu apare reteta (am accesat direct linkul lasat de tine pentru a vedea despre ce e vorba) - nici nu tineam minte sa fi vazut altceva decat DIY.
      Cand eram copil a plantat mama in balcon capsunei, si-au facut fructe. Am avut si rosii in balcon! (si multe altele am avut) Era fain. Acum abia fac față sa am grija de plantele care au mai ramas. :))
      Iti multumesc, Suzana draga! 💕 Weekend minunat iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Ți-a ieșit bine de tot!! Bravo ție!
    Cum nu mă pricep, zic că eu mănânc fructele false și admir ce faceți voi ;)
    Zi frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta!
      Sa mancam, atunci! (cred c-o sa-mi fac singura pofta - si-i nasol!) :D
      Seara minunata sa iti fie!

      Ștergere
  3. Iti multumesc, Luiza draga!
    Zile frumoase iti doresc sa ai si tu!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am vrut sa comentez inainte de a vedea si tutorialul pentru flori, iar acest abia azi am avut timp sa-l vad. Interesant si destul de migalos.
    Imi place tabloul. E bine ca ai pus capsuna ca altfel nu m-as fi gandit la flori de capsun. Nu stiam ca exista si roz.
    Multumesc pentru participarea la provocare. Sper sa iti placa si cea de azi.
    Cum zice Suzana, spor si inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteam spune ca-s de cires... dar am avut un "fix" cu capsunile. 😊
      Cum ziceam: am exersat in primavara si a fost destul de usor - cunosteam "miscarea".
      Piiii! Am fost acolo, am vazut si mi-a placut! Am plecat "pe linkuri" si-am uitat sa revin la tine. Rezolv acum. 😊
      Multumesc, Niko! La fel!

      Ștergere
    2. Știu cum e. Citesc un articol de blog de pe telefon cât timp aștept ceva prin oraș și nu pot scrie un răspuns de pe telefon iar până ajung la laptop simt că pierd acel prim sentiment care m-a entuziasmat si m-a facut sa vreau să raspund.

      Ștergere
    3. Am patit si astfel atunci cand scriam ce aveam de scris si... pfuuf! randurile mele ajungeau in neant. Macar, tu nu uiti ca ai fost acolo. 😊 Eu am uitat de unde am plecat la plimbare pe link-uri. Sigur imi aminteam, dar nu imediat.

      Ștergere
    4. Ba mai uit si eu. Si uneori nu mai ajung sa mai comentez desi as fi vrut. Eu tot citesc pe fuga si imi las deschise chiar pe laptop taburile cu blogurile unde vreau sa comentez ceva sau daca vreau sa vad raspunsul primit ( in mail de cele mai multe ori nu-mi apare). Cand ma intorc la blogul respectiv am o alta problema: cum majoritatea mesajelor sunt moderate, nu mai stiu mereu daca am comentat sau nu. si atunci astept sa vad daca apare si vreun mesaj de la mine.

      Ștergere
    5. Intr-un fel e firesc sa se intample asa - imi place sa cred. 😊 Sunt atatea de facut, in general. Mi-ar placea sa am macar o zi in care sa stau linistita si sa butonez pe bloguri fara sa fiu intrerupta de ma mir ce. 😊 Mi-am propus de cateva ori o "zi linistita" dar tot aparea cate ceva - ba-mi venea vreo idee, ba le venea altora vreo idee. 😊
      Si de-as vedea pe mail ca mi se raspunde tot n-as putea fi pe faza - se incarca foarte greu mail-ul, iar daca las deschise mai multe taburi se blocheaza si tot acolo sunt: le accesez greu.
      Sa fie singura noastra "paguba". 😊

      Ștergere
  5. Nu se poaaaate!!! Mereu mi s-a parut ca floarea de capsunilor seamana cu cea a trandafirasilor cataratori :O.
    Ce tare :D
    Imi place tare mult proiectul tau!!! E un dragalas :).
    Ma bucura sa descopar ce frumos te-ai jucat!!
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.