2022-05-03

Flori, puzzle, ciocolată

Primele patru luni din acest an au zburat ca niște gloanțe trase la foc automat. Probabil că luna mai va zbura la fel de repede. Ori s-a „comprimat” timpul ori s-a micșorat ora ori sunt prea multe de făcut ori... Habar n-am de ce pare că timpul zboară! Să zboare cu folos, dacă tot zboară, să fim sănătoși în timp ce timpul zboară și tot așa – de bine să fie!

La sfârșitul lunii martie, într-o seară, m-am străduit să fotografiez apusul!

apus de soare de deasupra cladirilor; pomi inca desfrunziti in martie la final
Am încercat de mai multe ori, reglând diferit telefonul, dar tot n-am reușit să surprind nuanțele de roșu puternic până la roz pe care le avea cerul la nivelul orizontului. Când voi revedea imaginea voi citi și rândurile și-mi voi aminti cât de roșu era cerul. Slabă consolare, dar asta e.

La început de aprilie s-au precipitat evenimentele; nimic de rău! Totul a fost de bine, așa că a meritat „aglomerarea”.

Mama a trecut pe acasă și mi-a adus flori din grădină – nu multe, pentru că drumul e lung, și chiar înfășurate în vată umedă era posibil ca plantele să nu reziste și era păcat să moară prea repede.

Lalele au fost trei. 

trei lalele: doi boboci si una deschisa si bobocii dupa ce s-au deschis
Sunt flori sensibile prin definiție, dar au reușit să reziste drumului -poate pentru că două erau boboci; cea care era deja înflorită a mai rezistat o zi, apoi a trebuit să despart firele cu boboci.

Cele trei narcise galbene n-au avut de suferit și-au stat în vază, la fereastră, mai multe zile.

narcise galbene in vaza din ceramica
Zambilele... A trebuit să le aleg din buchet pe cele care s-au păstrat mai bine, dar și ele au rezistat eroic mai apoi.
zambile mov in vaza de cristal
Și-apoi... s-a apropiat Paștele! Ca în fiecare an, am primit un
ou de ciocolată cu surpriză. 
ou de ciocolata in ambalaj roz si bombonele mici in forma de ou si o gargarita crosetata
Oul a fost mai mic decât cel de
anul trecut, dar surpriza a fost o suuurpriză: un mini-puzzle cu personaje care-mi par foaaaaarte cunoscute dar pe care nu reușesc să le identific! 
surpriza puzzle din oul de ciocolata
Am montat piesele în mai puțin de cinci minute, dar cu câtă plăcere! Cu la fel de mare plăcere (dar în mai multe minute) am mâncat și-o juma’ de „coajă de ou” de ciocolată.

Vremea a fost capricioasă. În pomii de pe lângă ferestre au început să apară florile spre sfârșitul lunii aprilie.

corcodusul plin cu flori si un castan abia inmugurit
Cele ale corcodu
șului se văd mai clar în poză, dar verdele castanului abia-abia se vedea și-n realitate - foto 3 (acum, frunzele sunt aproape ajunse la maturitate).

N-am uitat de guguștiuci! 

gugustiuc pe o creanga de tei
Doi sunt prezenți zilnic în tei, „guguind” să-mi dea de veste că-s acolo și vor grâu. În poză(e) e doar unul, după ce terminase de mâncat.

Porumbeii dau și ei năvală! Îi gonesc, până termină de mâncat guguștiucii și cei mai mulți sunt respectuoși și așteaptă-n tei, dar sunt și câțiva tare nerăbdători, care încearcă să alunge guguștiucii, să mănânce ei. (deasupra bulinei verzui e guguștiucul)

porumbei intre crengile unui tei
Pe cei nerăbdători îi alung cu mâna, nu cu un „pămătuf” din hârtie, dar... abia se dau duși când îi împing, efectiv! Ieri, unul dintre ei, se „contra” cu mâna mea! L-am împins, ușor, cu degetul, dar el dădea din aripi și părea că-mi „ține contr
ă”. Ce fin e penajul lor! I-am simțit penele de pe corp, sub aripa ridicată. Evident, eu am cedat, și l-am lăsat să-și facă de cap.

Vrăbiile nu reușesc să le fotografiez (nici măcar la fel de rău ca pe guguștiuci și porumbei) când aterizează pe pervaz, iau un bob de grâu, zboară-n tei, îl mănâncă și vin iar, strecurându-se printre picioarele „giganților” porumbei.

Uneori mă gândesc că aș avea o vacanță minunată chiar de-ar fi să stau în balcon și să privesc afară. Pe lângă guguștiuci, vrăbii și porumbei mai sunt în zonă multe ciori, coțofene, din când în când câte o stăncuță, pescăruși (leg. externă), mierle și câteva păsări pe care nu am reușit să le identific. Spectacol mai fac și pisicile de pe-afară, mai ales când le apucă să se joace cu vreun fir de iarbă sau cu vreo insectă. Și-apoi sunt câinii cu stăpân care se plimbă, se hârjonesc; se și latră serios uneori, pentru teritoriu. E animație, nu glumă. Este relaxant.

17 comentarii:

  1. Me dio pena por los tulipanes que se te murieron. Las otras flores son muy lindas. Me gustaron las ultimas fotografías y el me dio ganas de chocolate. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  2. De fiecare data cand fac o poza cerului dimineata, constat ca in majoritatea cazurilor sunt alte culori...😊
    Ai realizat o colectie de imagini si idei foarte frumoasa. Florile au rezistat foarte bine, dupa cum arata in poze. A avut grija mamica ta. Te-ar tenta sa ai un ghiveci cu narcise batute? Poate iei un bulb, ca arata minunat! Nu am mai luat de ceva vreme oua cu surprize. Nu prea mai imi placeau... surprizele. Oricum am destule si le-am lipit pe niste fasii de carton pe care le-am pus in baie si prin hol! 😊 Mai rau ca cea mica... Ieri am avut si eu un musafir pe pervaz. Am reusit cateva poze, o sa le pun si eu la un jurnal. Acolo ai si o 'entitate' verde... 😊 Ai dreptate, a trecut fulgerator perioada asta. Imi dau silinta sa nu ma gandesc asa, desi e cam greu. Ieri am trecut in revista cate mi-am propus si sunt cam multe, fara legatura cu blogaritul... Ori le mai raschetez, ori le 'deleg', ori ma optimizez. Voi impleti ultimile doua variante cred...
    Pupici si o zi frumoasa si zambareata! Poate te gandesti la un ghiveci cu
    narcise.❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna cerul are alte culori/nuante sau aceleasi plasate altfel - e o incantare! Culorile apusului le am la "indemana" cel mai des - in zori ma bucura trilurile pasarilor! E cevaaaa! 😊 Incep somnoroase si ajunga sa tipe. :)) Apoi se face iar liniste. ("entitatea verde" arata locul unde e un gugustiuc intre porumbei - se "certa" cu ei)
      I-am zis mamei sa-mi aduca bulbi pentru narcise, sa vad daca reusesc sa le pastrez vii. 😊 Am plantat acum o saptamana seminte de regina noptii si busuioc - cateva fire de busuioc au scos capul, dar regina noptii inca doarme. 😊
      Oua cu surprize n-am mai cumparat nici eu in ultimul timp (ai dreptate cu surprizele), dar am gasit... pufuleti cu surprize. 😊 Hahaha! Eu le am adunate intr-un pet de 5 litri. Cand vin "cei mici" pe aici au cu ce sa se joace si au cu ce pleca acasa - tot dau din jucarii, dar se reface repede "rezerva".
      La trecerea timpului nu ma gandesc in mod deosebit dar o constat la un moment dat. Am un pseudo-avantaj: nu-mi propun cine stie ce, ci fac ceea ce e de facut si strecor si dintre cele "ce-mi vin" pe moment, lasand "de facutul" pe alta data. 😊

      Multumesc, Suzana draga! ❤️ A fost chiar zambareata ziua! N-am habar de ce dar azi am cam râs ca proasta-n târg! :))) Poate pentru ca azi e Ziua Internationala a "Libertatii" Presei!
      Seara frumoasa iti doresc! Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Semintele de regina noptii au iesit mult mai greu, dar nu mai tin minte exact cat a durat sa vad ceva. Cred ca spre doua saptamani sau mai bine. Ai rabdare. Pe mine altceva ma uluieste cat sunt tijele de lungi Sunt doar trei, dar una are peste un metru. Am pus cateva bete sa le sprijin, dar stau destul de bine.
      Da, da, da! Libertatea presei! 😊 Nu stiu cine mai are curaj sa vorbeasca despre!
      Seara frumoasa! Pupici!😘❤️

      Ștergere
    3. Dupa ce-am scris mai sus am verificat "eticheta": le-am plantat in 22 aprilie - deci mai am de asteptat.
      Daaa! Sunt foarte inalte aceste flori. In gradina la mama sunt ca niste tufe! Ale noastre, in balcon, se sprijineau de geam.
      Unii jurnalisti adera la "politicile editoriale" pentru ca nu prea au de ales (dar se simte ca nu pun suflet), dar prea multi o fac din... Ma abtin sa scriu de ce. Unii - putini - aleg sa faca altceva.
      Multumesc! Noapte buna! 😘 ❤️

      Ștergere
  3. Foarte frumos, natural, relaxant si pitoresc tablou. Un univers perfect si infinit, se poate naste dintr-un...ou. Merci pentru imagini si lectura !
    O saptamâna sublima, învesmântata în bucurie, pace si Lumina, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate: un univers perfect si infinit se poate naste dintr-un ou. 😊
      Iti multumesc, Iosif! La fel iti doresc si eu!

      Ștergere
  4. Eeee, ce de daruri! Mor după zambile! Şi mă bucur ca un copil când descopăr surprize, mai ales din astea pentru care munceşti puţin, cum e puzzle-ul tău. Sau cum erau pe vremuri ouăle kinder. Acum parcă surpriza e o jucărioară gata făcută. Aşa nu place la mine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fel de "luna cadourilor": Paștele de doua ori. :D Si mie-mi plac zambilele! Era un buchetel serios, dar unele se cam ofilisera - nu le-am aruncat pana nu s-au "dus" de tot, dar nu le-am fotografiat.
      Pentru acelasi motiv nu-mi mai plac nici mie ouale K! :(( Am tot cumparat, un timp, crezand ca e doar o intamplare ca nu mai nimeresc jucarii care trebuie montate, dar se pare ca a devenit obicei. Hm. Ca sa vezi! Nici nu stiu daca mai sunt astfel de oua sau doar nu le-am observat pentru ca nu m-au mai interesat...

      Ștergere
  5. Extraordinar! Și ție-ți plac ouăle de ciocolată cu surprize?!! Eu tot le ofer copiilor din familie, dar, deși m-am anunțat de nenumărate ori drept mare fan, nimănui nu i-a dat prin cap să-mi dăruiască unul. Am senzația că familia ta e mai veselă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Enoooorm de mult! 😊
      Deci mai sunt oua K! Nu le-am mai observat pentru ca jucariile nu mai erau dintre cele care se montau.
      Hahaha! Esti o mare figura! 😊 Se poate spune ca pe tine te iau in serios si nu-ti ofera jucarii, ca la copii! :)) Cand le mai oferi pastreaza unul si pentru tine, desfa-l "la fața locului" si... joaca-te in timp ce savurezi ciocolata. 😊

      Ștergere
  6. Ce mult mi-a plăcut cum ai povestit...! M-am și vizualizat acolo, lângă tine, bucurându-mă de spectacolul naturii, al înaripatelor tale, dar și jucându-ne apoi împreună cu puzzle-ul în timp ce mai și mâncam, sau degustam doar, din delicioasa ciocolată. :) Nu știam că există ouă din acestea, mai mari și cu jocuri la interior... Mă voi uita și eu după ele, prin supermarket-uri.

    Te pup, Diana! O zi cu multă bucurie în ea să ai!! ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai intregit excelent tabloul! Alaturi de prieteni - impartind ciocolata si impresii - e muuuult mai frumos! Ti-as prezenta fiecare inaripata in parte si - mai ales! - l-as barfi pe porumbelul care nu se da dus nici cand il imping cu degetul! 😊 Deloc nu vrea sa ma ia in serios si sa-si astepte randul la grau langa ceilalti, pe crengile teiului.
      In perioada Pastelui sunt astfel de oua si, spre deosebire de cele mititele, kinder, jucariile sunt si dintre cele care se monteaza si "piesa intreaga". Si e la ciocolaaaaata... uau! 😊

      Si eu te pup, Cri! Multumesc pentru ganduri. Seara frumoasa iti doresc! Zile senine! ❤️

      Ștergere
  7. Superb acel tip de narcise !
    N-am prea văzut așa.
    Interesantă surpriză ai avut în acel ou. Eu am luat din curiozitate și am nimerit, o dată o prințesă, și am avut la altul, o mașinuță. 😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie-mi place acest tip de narcise - sunt mai "bogate" florile.
      Multe "minuni" am avut ca surprize, dar nicio printesa! de cand tot iau/primesc fel de fel de dulciuri (si nu numai) cu surprize. Dintre masinutele descoperite cel mai mult imi place una care cand da de un obstacol incepe sa se invarta - se tot dea peste cap, de fapt (cu cat e viteza de impact mai mare cu atat se invarte mai mult). 😄

      Ștergere
  8. Pentru mine zburau teribil de repede zilele de vacanta, dar pareau ca nu se mai termina zilele de mers la scoala. 😊
    Exact! Si adolescentii au senzatia ca zboara timpul! Poate pentru ca o fi viata mai agitata azi... N-am idee, dar tare-i interesant. Totusi, ma straduiesc sa nu uit ca timpul trece si prin mine. 😊
    Oooo! Cred ca la tine e mai mult decat minunat! Altfel se aduna vietatile intr-o zona "de case" si altfel in zone cu blocuri. Hahaha! Mi-am amintit de noaptea cand m-am hotarat sa caut pe afara puiul de pisica pe care-l auzeam de cateva nopti (numai noaptea!) Si nu l-am gasit - mai apoi mi-a spus cineva ca ar putea fi pui de bufnita. :)) Ascultand o inregistrare cu sunetele puilor de bufnita am realizat ca asta trebuie sa fi fost.
    Si eu te pup! Zile senine iti doresc, Luiza draga!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ahhhhh deci astea sunt ouale cu puzzle ca surpriza!!! Asa deci :))))).
    Florile sunt superbeeeeeeee!!!! Asa aveam si eu la bunici - Bunica mea, Maia iubea florile. Cel mai fericita am fost cand i-am luat niste seminte de flori dintr-o excursie. In primul an, nu au inflorit, dar in al doilea.. era o feerie. Si era asa de fericita!! :D
    Eu nu mai zic...
    Tocmai am realizat ca am uitat sa fac fac branza (am scos iaurtul sa se incalzeasca... si am uitat de el.. :O.
    Si am uitat sa fac si articolul la PV :))))))
    Si se pare si cat e ceasul - dar e vina celor cu disco. Incepeau pe la 10... se pare ca au inceput mai tarziu un pic :))) Pe la 12.
    Asa ca... ce sa fac,merg la branza... :))))
    (dar intai ma mai uit putin la florile minunate :D!!)
    ❤️

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.