2022-05-15

Coșuleț la Festival

De-a lungul timpului am tot lucrat coșulețe, mai mari sau mai mici, din materiale diverse, dar de data aceasta m-am cam împotmolit.

cosulet din plastic cu ornamente romburi colorate si flori facute din romburi de plastic
Am pornit la drum cu ideea unui coșuleț din plastic, dintr-un bidon de 10 litri, cred. L-am tăiat, i-am „netezit” marginile, să nu taie, am început să lipesc pe el romburi albe... Și tot lipind romburi plăcerea de-a lucra se diminua pentru că ceea ce-mi imaginasem nu se potrivea în practică – pe interior se vede „pata” de adeziv (nu se vede tare în cazul romburilor colorate, dar se vede și-mi pare inestetică - nu știu cum să acopăr „petele”). L-am lăsat și am trecut la un coșuleț făcut din fâșii de denim, iar când a fost gata... am revenit la coșulețul din plastic! Și-am tot lipit romburi albe și colorate. Pe-o latură am lipit și-o floare, făcută tot din romburi, și centrul de echilibru al coșului s-a stricat – nu se răstoarnă când stă pe o suprafață plană, dar se cam înclină când îl țin de toartă. Ce să fac?! Am mai făcut o floare, s-o lipesc pe latura opusă. Pentru a fi toarta mobilă am prins-o cu șuruburi mici și piulițe. Coșulețul e adânc de 10 cm și larg de 14.

cos din plastic cu ornament flosre din romburi si montare toarta cos decorata
E rezistent, dar mititel – pot aduna în el fragi, mure și alte fructe de pădure.

Pentru jocul Festivalul fructelor de vară am pregătit coșul. Niko a sugerat câteva idei, dar am ales coșul de mai sus deoarece mi-am imaginat că va fi cel mai ușor de făcut. Ușor de făcut a fost, dar nu a fost foarte mare plăcerea, de acea m-am răzgândit și-am ales un coș sugerat de gazda provocărilor.

Am avut dorința de a lucra unul cum nu am mai încercat: împletit din fâșîi de denim – din blugi, adică. Zis și făcut! Sunt „fan” denim, deci am o mulțime de vechituri din care am făcut ba genți, ba curele, portofele, traiste etc.

Instrucțiuni pentru coș la adresa de mai jos:
https://www.ohohdeco.com/diy-recycled-denim-basket/

Dă-i și împletește! Citind instrucțiunile pare ușor. A fost ușor să împletesc pe suport dar când am scos coșul de pe suport... Fleoșc! S-a pleoștit la nivel de bască.

cos impletit din bucati de denim
Dacă-l agăț se lungește și arată (aproape) ca un cuib de viespi.
cosul de mai sus atarnat ia forma unui cuib de viespi
Cred că n-am lucrat suficient de strâns împletitura; sau am greșit alegând ca suport un vas rotunjit și nu unul drept, ca-n instruc
țiuni. Habar n-am.

Acolo spune că „steaua” în care se aranjează fâșiile are 20 de „fire” – am lucrat numai cu 10, dar fiind număr cu soț nu prea se împletește cum trebuie (mie nu mi-a ieșit „împletirea” fâșiei lungi - se repeta "pe dos" la un moment dat, pe aceeași fâșie). 

etape lucru cos din denim: 1. fasiile, 2. asezarea in stea, 3. cosul impletit
Nu mai contează, am renunțat la el.

Îmi imaginam că după ce-l împletesc îl dichisesc, îi adaug ceva ornamente și va fi o frumusețe. Îhî.

A rămas plasticul de înscris în tabel la Festivalul fructelor de vară.

16 comentarii:

  1. Me gusto la primera cesta es muy linda y colorida. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gracias.
      La imagen con la canasta de mezclilla es ejemplo "no tan". :)
      Te mando un beso.

      Ștergere
  2. Mie imi place cosuletul cu romburi. In poze nu vad acea lipitura de care vorbesti, dar te cred pe cuvant. Ai putea vopsi sticla pe interior ca sa o acoperi?
    Cu cel din denim, cred ca ai dreptate ca trebuia impletitura mai stransa ca sa iti stea singur, fara suport. In plus cred ca daca a inceput cu numar par de raze, a facut impletitura dubla: adica a pus cele douazeci de fasii la baza, apoi cu alta fasie indoita la mijloc a inceput sa teasa trecand fasia de impletit si prin fata si prin spatele fiecareia din baza. Cel putin asa am vazut ca fac fetele la cosuri impletite din hartie cand incep cu numar par de bete.
    Sau mai era varianta sa ia una din cele douazeci din baza si sa impleteasca cu ea pe restul 19. Se pune odata cu celelalte ca sa fie bine fixata la capat, cred.
    In orice caz, primesti toate aplauzele pentru efort si nota maxima pt cosuletul cu romburi. Cel din denim, sunt sigura ca o sa-l lamuresti tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am invatat sa-mi placa si mie cel cu romburi. :) Pana cand am vazut cum se vede adezivul a fost ok. As putea sa vopsesc, dar transparenta ii da farmec (din punctul meu de vedere). Asa cum e chiar poate fi folosit pentru fructe; cu vopsea in interior nu prea-mi vine sa-l folosesc.
      E clar ca nu ma pricep la impletit cosuri. :)) E posibil sa fie cum spui: sa fie 19 si a 20-a sa fie cea care se impleteste printre cele 19. Le-am cusut la mijloc de "stea" (cu nod arata badaran rau!); baza a iesit ok, are stabilitate dar impletitura...! Vai-vai! M-am gandit sa-l captusesc si sa-l dichisesc si sa-l tin in balcon pentru "unelte" folosite pentru flori.
      Iti multumesc, Niko! Si pentru nota si pentru lamuriri. ❤️

      Ștergere
  3. My dear, dear Diana, I have missed you so much. And I'm sorry I haven't visited in so long. Have been kind of away with the whole family catching the nasty flu, and even the doggos getting sick. The 13 year-old is also over for her summer hols from boarding, so its been packed in a punch and making the best of my time with her.

    I so LOVE your plastic basket. It's a beauty. You are so talented and I love how you recycle and keep creating things with scrap. I wish to learn some from you and find the time and bandwith to indulge in the same.

    I love you my friend and I have missed you sorely.

    It's just so good to be back here in your page. Tightest hugs and good, happy summer vibes for you and yours. xoxox

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Natasha dear! I'm glad that your loved ones are fine now! We are always worried when it comes to those we love and our thoughts are only with them. I wish you all the best! 💕
      I like to recycle as much as possible. I probably wouldn't have worked the basket or others things if I hadn't participated in a game - I like to play; to make some things is a way for me to relax.
      Thank you for compliment!
      Glad to see you here again, glad you're fine!
      I think of you with love even you don't have time to come by. ❤️
      Thank you very much for your warm words. I wish you the same, dear Natasha! ❤️ Big hugs!

      Ștergere
  4. Am vazut pe tel. postarea, dar trebuia sa o vad pe calculator mai bine. Mi se pare simpatica decorarea, totusi manerul nu l-as fi facut tot din plastic ci din sfoara. Este si sfoara de plastic. Faceam doua gauri cu un cui 'infiebantat' si pur si simplu o introduceam facand un nod. Ca la cutiile de cadouri. Ca sa nu se vada lipiciul, i-as fi facut un fond alb sau as fi lipit servetel (pe exterior), dar macar o acrilica ca fond. Imi plac romburile. Din ce sunt decupate?
    Daca nu folosesti cosuletul pentru fructe, poate fi decorul pentru exteriorul unei floricele in ghiveci.
    Modelul doi mi-e un pic neclar. Uneori aceste videouri nu spun toate trucurile.
    Ma gandeam la niste insertii de sarma, pentru a sustine forma, asa ca abajururile pentru lumina. Sau pur si simplu materialul apretat. Nu ma pricep la apretare, dar am vazut o faza cu un mileu, care apretat statea ca o farfurie adanca. Nici nu mi-a venit sa cred.
    O noua experienta, pe care eu o consider mai aparte si pe care o poti fructifica.
    Multumesc pentru prezentarea colorata, Diana draga! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si sfoara din plastic: abastra si "verde turbat", dar nu m-am gandit sa fac maner din ea 😊 dar nu ar fi stat țeapăn manerul daca era din sfoara din plastic (oricum, nu sfoara pe care o am)
      E potrivit cosuletul pentru fructe precum mere nu prea mari, lamai...
      Inainte de a le fi lipit ar fi fost buna ideea sa pun o "pata" de vopsea - nu m-am gandit la timp. :)) Dar ar fi luat si mai mult timp dichisirea. 😊 La fel si cu tehnica servetelului, la care m-am gandit la un moment dat, dar pe langa timp mai lung pentru lucru nici n-ar mai fi ramas transparent prea mult.
      Romburile sunt facute cu matrita, la presa hidraulica; mi-au ramas o multime de pe vremea cand am lucrat cercei, bratari si altele asemenea.
      Pentru modelul din denim nu e video, dar deja cam stiu unde am gresit - poate voi reusi sa-l "remediez".
      Cu ocazia Provocarilor verzi am "apretat" un mileu, cu aracet - e si acum "suport" pentru un ghiveci; vasusem pe net o tehnica: acoperi un bol cu folie de nailon, intinzi aracet, asezi mileul si astepti sa se usuce, apoi scoti mileul cu folie cu tot si desprinzi folia. La cosul din denim nu s-ar potrivi tehnica (nici eu nu stiu cum se apreteaza altfel, dar cred ca sunt info pe undeva pe net).
      Cu placere! Si eu iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Ar fi stat daca o faceai gardut pe o sarma. Si sa stii ca am constatat din mica experienta cu plasticul inmuiat pe care l-am vopsit, culorile pe plastic nu-l opacizeaza, ca sa spun asa. Am o bucata de plastic pe care am plantat o culoare mai lichida, l-a colorat, dar a ramas transparent, asa ca e de incercat, evident pe exterior. Depinde ce efecte vrei.
      Pupici!❤️😘

      Ștergere
    3. Suzana draga, cred ca ai despre mine o parere prea buna. 😊
      Poate ca nu inteleg cum sa-l vopsesc si sa ramana transparent... Am vopsit, de-a lungul timpului, si pet-uri si borcane din sticla, dar nu mai sunt transparente. Sub fiecare romb o "pata" de vopsea, da, dar per total nu stiu ce fel de vopsea ar trebui.
      Multumesc! Pupici! 😘 ❤️

      Ștergere
    4. Culori pentru sticla. Alea sunt lichide. Se coloreaza cumva, dar nu opacizeaza. Nu are cum. Lichidul nu poate prinde opac pe plastic.
      😘 ❤️

      Ștergere
    5. Eh, m-am gandit ca ceva nu pricep 😊 - am folosit pentru vopsit acrilice si vopsea "universala" (nimic nu se vede in borcan si-n pet). ❤️ 😘

      Ștergere
    6. am o cunostința care are toată curtea plină de peturi reciclate în acest mod, în care pune ghivece cu flori. Majoritatea sunt decorate cu silicon colorat, sticle de orice fel de la cele de suc, pana la cele de detergenți. Și au toartă de sfoară, intărita la prindere cu silicon, dar fară sarmă prin ea. Stau oricum agătate prin curte.

      Ștergere
    7. Cred ca in curtea aceea e o veselie de culori!
      Am si eu prin balcon vreo trei astfel de "suporturi" pentru ghiveci, fara toarta - nu am cum sa le agat; probabil ca le-as fi facut toarta tot din sfoara. Imi plac pentru ca sunt colorate.

      Ștergere
  5. Cosuletul din plastic este suuuuperb. Imi plac mult rombuletele si cum le folosesti in proiecte creative. Si cand ai zis de mure si fragi, am avut imaginea din copilarie, de pe Bran cand se auzea de pe marginea drumului: fraaaagi, fragi.. si erau oameni cu cani cu fructe. Sau murele mancate in timp ce mergeam la strabunicul meu... :)))). Vremuri.
    Cosul celalalt e foarte dragut!! Am facut cos impletit pe acest principiu din bete de hartie:D.
    Sigur ii vei gasi locul si scopul :*

    Pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum, dupa atata timp, cosuletul din plastic are in el cele cateva "vietati" din pom-pon pe care le-am facut... Hm. Ma gandeam... Va fi cosulet cat va fi apoi... mai devreme sau mai tarziu, tot la gunoi va ajunge (la deseuri din plastic, dar tot gunoi) 😊 Curand, nu voi mai avea "pet-uri" - apa imbuteliata nu cumparam, si nici sucuri sau apa minerala sau alte minuni tinute in plastic... (hmmm... poate un pepsi, doua, trei) 😂 Mi-am amintit ca-mi place mult si nu sunt, inca, hotarata sa renunt! Noh! Imi fac pofta singura!

      Imi amintesc zilele cand "fragi si mure" auzeam strigandu-se in zona blocului! Tata ne aducea zilnic, cand era "vremea lor", pentru ca ii aduceau cei care le culegeau. Oooo! Ce fain era! Mancam pe saturate! (acum gandesc si ca erau "curate" de chimicale)

      "Cosul" din denim zace undeva in balcon... E ceva in el, dar... zau daca mai stiu ce-am inghesuit acolo! 😊
      Pupici! ❤

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.