2013-10-04

Libertate, necesitate sau decadență?

Termenul swinger poate fi explicat: persoană, de regulă căsătorită, care face schimb de partener cu alt cuplu căsătorit, pentru activități sexuale; persoană care se angajează în sex liber; libertin; pervers.

Ce definiție am citit cu privire la swinging:
Swinging-ul este un stil de viață alternativ, bazat pe crearea unor relații de prietenie, în general între cupluri, în scopul desfășurării unor activități recreative care se pot finaliza cu sex sub diferite forme între două sau mai multe cupluri. Sau: swinging = obișnuința de a schimba partenerii sexuali.
Deși este în primul rând o activitate de cuplu mixt (bărbat-femeie), uneori pot fi acceptate și persoane singure. Din punct de vedere al orientării sexuale, bisexualitatea în rândul femeilor este obișnuită și în general acceptată în acest stil de viață, dar bisexualitatea masculină este întălnită mai rar.

Încă nu-mi dau seama dacă e bine să râd sau să plâng…

siluete de dansatori

Originea swinging

Swinging -ul își are originile în practicile unui grup de piloți de elită, pe avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene Americane în timpul celui de-al doilea război mondial și al războiului din Coreea. Rata mare a mortalității a dus la acceptarea relațiilor între soțiile unor piloți și alți piloti. Prima relatare a presei despre acest fenomen are loc după terminarea războiului din Coreea, în anul 1957, fenomenul fiind denumit "wife - swapping". Deși relatat ca fiind ceva negativ, publicul a fost receptiv la idee și, astfel, în anul 1960 existau peste 20 de reviste în S.U.A. care aveau secțiuni pentru swinging și cupluri swingers.

Variante swinging

Soft swinging - sex cu partenerul în aceelași spațiu cu alt cuplu; varianta nu implică schimbul de parteneri; partenerii declară că se simt foarte excitați pentru că sunt priviți de alții și pot privi pe alții in timp ce fac sex.

Soft swap - cuprinde varianta soft dar și ceva mai mult: mângâieri, sex oral și tot ceea ce stabilesc partenerii la început; exclude penetrarea.

Full swap (open swinging) - totul e permis, adică schimbul e total.

Closed swinging - partenerii se schimbă dar fac sex în camere separate. Acest tip de swinging este pentru experiențe mai intime, unde partenerii se pot simți mai liberi, nu se simt urmăriți și pot savura din plin clipele de plăcere.

Cluburi pentru swingers

Cluburi pentru swingers sunt și în unele orașe din România dar, deocamdată cel puțin, swingerii români nu s-au decis să organizeze o megaorgie, cum au preconizat suedezii să facă în 19 octombrie a.c. într-un orășel din estul Suediei, Norrkoping. Apropiatul eveniment este organizat de Clubul “Adam şi Eva“, care număra 2500 de membri. Reprezentanţii Clubului doresc să facă o tradiţie din acest eveniment, pe care speră să-l organizeze în aceeaşi locaţie la sfârşitul fiecărui an. Promotorii petrecerii intitlată Eyes Wide Shut, după titlul filmului cu Tom Cruise şi Nicole Kidman în rolurile principale, promit că la eveniment vor participa cei mai pasionali şi mai încântători swingeri scandinavi, în schimbul a numai 130 de dolari biletul.

Locuitorii sunt indignați, dar un reprezentant al Clubului a spus presei că municipalitatea ar trebui să le fie recunoscătoare pentru eveniment deoarece vor veni acolo swingeri de pe întreg teritoriul țării, deci va fi un boom pentru economia locală, de pe urma turismului sexual.

Scandalul e în toi, la puțin timp după ce un tribunal a decis că masturbarea în public nu este un delict conform legii penale suedeze. La începutul lunii iunie, un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost acuzat de abuz sexual deoarece și-a scos slipul pe o plajă din Stockholm și s-a masturbat. Tribunalul din districtul Södertörn a decis să-l achite pe bărbat. Magistraţii au dat această sentinţă considerând că bărbatul nu se autosatisfăcea pentru o anume persoană sau în faţa unei persoane anume. Procurorii au fost de acord cu judecătorul: legea prevede ca masturbarea să vizeze o persoană anume pentru a putea fi considerată un delict.

În Suedia a devenit scandalos că bărbatul nu a fost acuzat. În Romănia exhibiționiștii se manifestă liber și scuza neintervenției serioase a reprezentanților autorităților este deja banală: “Îl amendăm și o ia de la capăt; ‘că-i bolnav”. Da, e bolnav. Unii cetățeni îi aleargă, alții îi iau la bătaie, alții țipă ca din gură de șarpe și se sperie de-a dreptul… “Moartea subită a pasiunii” acestor oameni este indiferența totală. Bolnavul e satisfăcut de reacția de surprindere, de revoltă pe care o provoacă cetățenilor iar indiferența le-ar diminua plăcerea până la deloc. Când unui astfel de bolnav îi faci propunerea unui contact fizic îl sperii rău! Dar chiar să fie lăsați liberi pe stradă, prin autobuze aglomerate (frotteurism), pe lângă școli și parcuri (pentru că, cei mai mulți, preferă copiii și fetele tinere) cred că e puțin cam prea mult.

2 comentarii:

  1. Da,,,stiu despre swinging/swingeri din filmele americane, desigur. Dar nu-l inteleg chiar daca accept ca unora s-ar putea sa le placa sau sa considere ca e o sofisticarie de neratat. Am cunoscut pe cineva care mi-a vorbit despre aceasta practica deci nu doar din filme sau ce-am mai gasit ici-colo referinte. Respectivul imi povestea si mie mi se intorcea stomacul pe dos :))
    Despre dereglatii care se autosatisfac ce sa mai zic ... Candva, cand eram adolescenta, umbla si pe la noi prin oras unul. Cred ca nu mai traieste...nu l-am mai vazut de multi ani...
    E bine sa mai afle oamenii si despre ciudatenii asa ca articolul e binevenit.

    RăspundețiȘtergere
  2. wow... ce articol! Personal sunt impotriva unor asemenea cluburi, deoarece am impresia ca persoanele care l-ar frecventa s-ar crede "normale" si ar privi cealalta parte a lumii ca pe o "anormalitate". Probabil ca e gresita ideea mea, dar eu consider ca ar trebui prin educatie sa-si reprime asfel de instincte, chiar daca acestii indivizi le simt prezente. Totul se poate tine sub control! la fel învatam bebelusii sa faca la olita si nu in pantaloni, sa nu râgâie sau pârtâi in prezenta altor persoane. E doar parea mea...

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.