2016-11-01

Imaginaţia escrocilor e nelimitată

Ce-au mai inventat escrocii sau cum se pierde încrederea in diferitele societăţi de prestări servicii.
Doi indivizi din judeţul Cluj (cine ştie câţi or mai folosi metoda?) cu vârste de 24 si 25 de ani au fost prinşi de poliţişti după ce o femeie din Râşnov a reclamat că a fost victima unei înşelăciuni când a pus in vânzare un laptop, pe un site specializat.

Cineva a sunat şi s-a arătat interesat să cumpere cu plata ramburs. Mai apoi, la ea s-au prezentat cei doi pretinzând că sunt de la o firmă de curierat şi vor duce pachetul clientului. Bineînţeles că vânzătoarea n-a văzut banii, aşa că a reclamat. Poliţiştii i-au prins şi s-a constatat că au mai “operat” in acelasi mod in Târgu Mureş, Braşov, Zărneşti şi o tentativă de înşelăciune la Codlea, însuşindu-şi astfel telefoane mobile, laptop si un televizor.

Câtă lipsă de empatie… Oare aceşti indivizi de ce nu se gândesc o clipă că printre cei care vând obiecte de prin casă sunt şi dintre aceia care au nevoie de bani pentru ceva serios, cum ar fi o operaţie medicală sau pentru medicamente şi hrană? Ce întrebare pun şi eu! 

Pe aceeaşi temă:
Escrocherii si hoţii: partea I, partea II, partea III;
&
&
&

14 comentarii:

  1. Ce porcarie! Dar chm ar putea sa se gandeasca escrocii la binele altcuiva?...bine ca au fost prinsi...desi ca maine ii vezi iar pe strada..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ar putea... :( Banul castigat usor si cheltuit si mai usor le satisface nevoile de moment...
      Pentru fapta lor ar putea avea parte de o canmdamnare intre un an si 5 ani, dar fiind judecati in libertate (presupun) pe strazi ii vom afla...

      Ștergere
  2. Bună Diana!
    Sper să îi rețină măcar pentru câteva luni,că altfel îi vedem din nou la lucru!
    O săptămână minunată și plină de bucurii îți doresc,draga mea!
    Pupici,mii de îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Cateva saptamani, eventual, apoi, pana la sentinta definitiva banuiesc ca vor fi lasati in libertate si abia apoi, dupa sentinta, vor fi "ascunsi".
      Multumesc, la fel! Seara frumoasa!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  3. Un lucru bun e ca ca au fost prinsi. Fac lucruri si mai grave oamenii si din pacate se intampla multe.
    Sunt si vremuri grele si lumea vrea sa faca orice asta in cazul increderii pe care o acorzi unora...ca normal ca daca iti vine o masina de curierat imediat ti-a acordat o incredere, dar nu mai trebuie sa avem

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost prinsi acestia doi, dar balta cu astfel de specimene e plina... :(
      Sunt si vremurile asa cum sunt - dar mereu au fost - si multi au situatii disperate si, totusi, nu incep sa insele si sa fure (in cel mai bun caz).
      Asta-i mai rau, ca distruge increderea si in firmele de curierat (in astfel de cazuri).

      Ștergere
  4. Oamenii ar trebui sa se informeze mai bine. Habar nu am de ce nu o fac.
    Tepe sunt peste tot, din pacate. Si mai multa prudenta ar trebui, pentru ca aceste cazuri sunt destul de mediatizate.
    Multe lucruri ar sucomba insa, daca oamenii ar avea un alt nivel de trai. Dar acest lucru nu pare sa fie dorit!
    Seara faina sa ai, draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Informatia e de baza, dar si escrocii sunt pregatiti - dupa caz, au legitimatii, uniforme etc. In acest caz femeia ar fi trebuit sa mearga sa vada si masina... :( Data viitoare o va face sau va alege sa trimita obiectele prin posta... Dar si asa pot fi inselati unii: sunt cazuri in care vanzatorul pune in pachet orice altceva decat a cumparat cineva si acesta afla dupa ce plateste - din acest motiv si la unele oficii postale si la unele firme de curierat se practica metoda deschiderii pachetului inainte de a fi platit...

      Cat de ridicat ar fi nivelul de trai vor exista unii care sa vrea mai mult si caracterul defect ii va impinge sa faca acelasi lucru... :(

      Multumesc, Suzana draga! Seara frumoasa sa iti fie!

      Ștergere
  5. Groaznic, of, Doamne eu in veci nu m-as fi gandit la asta, au minti diabolice hotii astia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cate ori aflu despre vreo "inginerie" imi spun ca nu mi-ar da prin minte asa ceva... Daca mi-as pune mintea poate ca as inventa vreo "metoda" dar, in mod sigur, n-as avea inima sa fac cuiva asa ceva...

      Ștergere
  6. Care empatie? Sunt niste egoisti. Prefera sa faca bani, si iar bani, ca apoi sa isi cumpere masini, decat sa se gandeasca la nevoile altora. Nevoi mai urgente decat cele ale lor. :(
    Si apoi asa se pierde increderea in oameni. Nu ca asta ar fi existat in Romania, din pacate. Ar fi prea frumos daca s-ar putea trai cu increderea ca nimeni nu vrea sa ne faca rau, am fi cu totii mai buni si mai fericiti.
    De cand sunt aici, toti elvetienii pe care i-am cunoscut (oameni mai in varsta, mai ales) imi povesteau cum mai demult absolut nimeni nu inchidea usa de la intrare. De atunci au ajuns si hotii pe aici. Dar oamenii inca sunt increzatori, iar eu mereu ma mir de asta.
    Te pup cu drag, Diana! O zi minunata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Psihologic, raspunsul pentru lipsa lor de empatie il aflam, cel mai des, in copilaria lor lipsita de dragoste si plina de... lipsuri (dar faptul nu e o scuza, pentru ca nu toti copiii lipsiti de armonie in familie ajung infractori).
      A existat incredere in oameni si in RO - imi amintesc vremea cand la noi in bloc multi dintre locatari (inclusiv noi) nu isi incuiau usile si nici nu exista interfon la intrarea in bloc... Exista si acum, dar... mai puţin (si, in mod cert, toti incuiem usile) :)
      Ma ingrozeste gandul ca hotii / escrocii lasa pe unii fara economiile adunate cu cine stie cata truda, uneori doar pentru a petrece cateva nopti prin localuri de lux...
      E un "principiu" care-mi place foarte mult: "ai incredere in oameni si asteapta-te la orice de la ei" - in acest mod e clar ca nu vom putea fi dezamagiti. :)
      Pupici cu drag, Evelyn! Multumesc. Si ziua ta minunata sa fie!

      Ștergere
  7. Escrocii nu au sentimente,sunt lipsiți de umanitate.Citeam azi că un tânăr irlandez de 17 ani s-a sinucis deoarece a fost şantajat de un escroc român. Alții antrenau copii mici să impingă bătrâni pe scari ca apoi să le fure banii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, le lipseste.
      Tocmai pentru urmarile neprevazute: sinucideri, "pierderea mintii" astfel de fapte ar trebui pedepsite mai aspru in cazurile cu urmari tragice.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.