2016-11-26

La ora apusului, in Zanzibar

Republica Tanganyika constituită în această zonă la 9 mai 1962 a format împreună cu Zanzibar, in 26 aprilie 1964, Confederaţia Tanzania. Zanzibar este un arhipelag de lânga coasta de est africană, in Oceanul Indian, la cca. 41 km de coasta Tanzaniei si la 6 grade sud de Ecuator, arhipelag alcătuit din două insule mari: insula principală Zanzibar si insula Pemba (in nord), in zona aflându-se unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Nordul insulei este cel mai vizitat de turişti. In zona reciful are culoarea curcubeului si sunt cele mai multe golfuri si plaje frumoase. Coasta de vest a Zanzibarului este fragmentată de recife de corali, plajele sunt mai înguste si apa lângă ţărm este adâncă.

Capitala este Zanzibar City, renumită pentru oraşul vechi, Stone Town, unde a fost una dintre cele mai mari pieţe de sclavi din Africa şi unde poate fi vizitat Slave Market Site. Istoricii au estimat că la mijlocul secolului al XIX-lea plecau din portul Zanzibar circa 60 de mii de sclavi, spre diferite părţi ale lumii.

Zanzibar este singurul loc din lume unde trăieşte maimuţa Procolobus kirkii (red colobus, subfamilie de maimuţe ce face parte dintre cele mai vechi de pe Terra, native in Africa). Populaţia de maimuţe este in scădere, aşa că a devenit protejată prin lege.
Pentru cine e curios să vadă cum arată maimuţa:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zanzibar_red_colobus
In Zanzibar, la 5 septembrie 1946, s-a nascut Farrokh Bulsara. Familia sa a locuit o vreme unde este acum restaurantul Camlur’s. N-am idee daca mai e restaurant, sau e muzeu, pentru ca nu e situat pe o strada tocmai centrala si nu parea foarte intretinut. Nu stiti cine a fost Farrokh (Farouk)? Freddie Mercury, Queen!

Dacă doresti să participi ,publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip ,pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta ",(poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la Reflexii in oglinda.
Sursa foto: Turism de Aventura

7 comentarii:

  1. Bună Diana!
    Interesant artcolul,și pozele sunt superbe,era bine și un clip al lui Queen!
    Duminică frumoasă și o săptămână ușoară îți doresc,draga mea!
    Pupici și îmbrățișări calde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena!
      Multumesc pentru apreciere.
      Am incercat sa postez si un videoclip (Keep Passing The Open Windows), dar - din nu stiu ce motive - uneori reusesc sa postez, uneori ba (de data aceasta videoclipul n-a vrut sa functioneze plasat pe blog - altfel decat ca "link" - poate nu fac ceva cum trebuie).
      Multumesc, Elena draga! Iti doresc sa ai o saptamana minunata!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  2. Absolut superbe imagini si un loc minunat de vizitat! "Made in Heaven"... cu siguranta, apusuri minunate capturate! Toate cele frumoase sufletului si o noua saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Made in Heaven" - imi place cum suna. :)
      Multumesc, Alexa. Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana frumoasa, si sufletul linistit sa iti fie.

      Ștergere
  3. Cred ca plimbarile ar fi de neuitat. :)
    Multumesc, Luiza. Iti doresc sa ai o saptamana minunata!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. imaginile sunt parca desprinse dintr- reclama la o destinatie turistica de vis...oricum multumesc pentru info, nu-mi erau cunoscute :)
    pup Diana, faina sa-ti fie saptamana! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere! :)
      Reclame, da! :) Zona e frumoasa, dar nu cred ca m-as obisnui sa locuiesc acolo. Dar, cine stie?! :)
      Multumesc, la fel, Elena. Pupici! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.