2016-11-08

Despre politica, in citate

Politica este stiinta si practica de guvernare a unui stat si reprezinta sfera de activitate social-istorica ce insumeaza relatiile, orientarile si manifestarile care apar intre diversele categorii si grupuri sociale, intre partidele politice, intre natiuni s.a.m.d. in vederea emanciparii conceptelor proprii, in lupta pentru putere sau suprematie ideologica etc. (wikipedia)
Acum, chestiunile serioase:
Politica este arta de a nu spune nimic folosind cel mai mare numar de cuvinte cu putinţă. (Gelu Negrea)

Politica e un pendul ale cărui balansuri intre anarhie si tiranie sunt intretinute de iluzii revigorate in permanenta. (Albert Einstein)
₪ ₪ ₪
Prima datorie a guvernantilor este sa protejeze cetatenii, nu sa le conduca vietile (Ronald Reagan)

Sub fiecare piatra sta ascuns un politician. (Aristofan)

Un prost si banii lui sunt repede alesi.
Eu nu fac glume. Doar privesc spre guvern si relatez faptele. (Will Rogers)

Problema cu glumele politice este ca sunt alese.
Reteta pentru dezastru: sa amesteci religia cu politica. (?)

Un politician ar face orice pentru a-si pastra functia – ar deveni chiar si patriot. (William Randolph)

Politica nu are principii. Are numai interese. (Octavian Paler)

Politica nu are nicio legatura cu morala. (Niccolo Machiavelli)

In politica prostia nu e un handicap (Napoleon Bonaparte)

Politica este arta de a cauta probleme, gasindu-le pretutindeni, diagnosticandu-le eronat si aplicand remedii necorespunzatoare. (Groucho Marx)
₪ ₪ ₪
Tirania majoritatii este un pericol foarte real. Este o greseala sa presupunem ca majoritatea are, cu necesitate, dreptate. In fiecare problema noua, majoritatea greseste, in prima instanta, intotdeauna.
Ori de câte ori este posibila actiunea divergenta a diferitelor grupuri, fara ca aceasta sa duca la anarhie, ea ar trebui sa fie permisa.
In aceste cazuri, toti aceia care iau in considerare trecutul istoric, vor fi descoperit ca, de fiecare data cand apare o problema fundamentala noua, majoritatea savârseste greseli, deoarece este condusa de prejudecati si obisnuinte.
Progresul apare datorita faptului ca o minoritate reuseste in mod gradual sa modifice opinia majoritatii si sa schimbe cutumele. (Bertrand Russell, Idealurile politice)

5 comentarii:

  1. Cred ca politica ( si in Romania ) , e facuta de catre cine nu trebuie , daca observam , nu mai exista pretutindeni in lume oameni cu atitudini ... aptitudini politice . Si aceasta politica se face dupa neamuri si nemurile familiei .
    Hitler impresiona pe vremea lui , acum nu e decat un nebun , un om nesociabil , acum toti politicieni ( si in Romania ) sunt mult mai sireti , mult mai excroci , cu fete albe ca la laptele , cu palmele curate , si cu unghiile la manichiura . Mangaind Pisica . Mie nu mi-a placut niciodata Hitler , si era si el nascut pe un 21 - 22 aprilie .
    Unire , cand ne ducem la vot , uninire cand demonstram pe strada , unire pentru ca si noi oamnenii de rand putem face politica , si dezbateri . Tocmai noi compunem si muzica , si precum multi zic , fara muzica multe n-ar mai fi , politicienii ne-ar lasa si fara muzica si fara dreptul la cuvant .
    ....
    Ziua unicitatii imi lipsea ? , ziua unicitatii imi trebuia !
    ....
    Acum doua zile ... si nu e pentru primadata cand aud climatul interior al acestui popor , se autofelicita pentru alegerea presedintelui american , poporul care nu a propus nimic pentru altii , si nimic umanitatii , poporul ales , un popor mic care vrea sa ii ucida pe altii , cine nu-i de partea lor e impotriva lor . Dar ce punem in loc si cum ne simtim daca in orientul mijlociu omoram toti indaratnicii , treapta cu treapta , daca ar trebuii sa ne luam dupa cuvantul natie , natia isi da dreptate siesi , si toate ar trebuii omorate . Cum se ajunge sa avem mari lideri politici , reprezentati ai marilor tari , politica este o tristete pentru tarile mici . N-am fi auzit niciodata de americani sau rusi daca in tara noastra ar fi ordine si fiecare ar fi indreptatit dupa merite , fara sa dam socoteala la nimeni , am ajunge si o supra putere militara , daca asta ne-ar fi destinul .
    ....
    21 Octombrie

    Balanta - Ziua unicitatii

    Nu poate fi pus la indoiala faptul ca nativii acestei zile sunt total diferiti de cei din jurul lor. Se deosebesc atat prin personalitate, cat si prin modul de a gandi.

    Chiar ne astepta zilele de Sambata si Duminica , zile in care nu lucram , atunci cand ne incarcam bateriile . Deconectati-va .

    RăspundețiȘtergere
  2. Politica e o curva. Nu mai stiu cine a zis-o primul, dar a avut perfecta dreptate. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))
      Majoritatea clientilor ei se imbolnavesc de coruptie. :)

      Ștergere
  3. nu fac femeile politica , barbatii inseala , se comporta precum curvele . Sunt fete frumoase care nu se gandesc sa ajunga curve , eu pe astea le vad . Se spune ca antichristul va ramane pe pamant 1000 de ani , si atunci sa vedem cine si ce mai are ceva de zis :)

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.youtube.com/watch?v=qg0RulF04Lo&spfreload=10 https://m.ok.ru/dk?st.cmd=movieLayer&st.discId=1632044425&st.retLoc=default&st.discType=MOVIE&st.mvId=1632044425&st.stpos=rec_2&_prevCmd=movieLayer&tkn=3887#lst#

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.