2017-02-01

Vecinica

Sunt unii oameni care mă calcă pe nervi! Dar cine mă pune să-mi ţin nervii pe jos, să-i calce te miri cine?! Nu mă manifest decât umblând cu o falcă-n cer şi una in pământ; atunci îmi tună şi-mi fulgeră - deci nimic de spaimă pentru ca nu-s Thor sau Zeus şi nu am la îndemână trăsnetele.

Vecinica e una care mă calcă pe nervi! Cine-i Vecinica?! Eeee… cred că mulţi o cunosc. Probabil că nu există vreo comunitate de (b)locatari in care să nu fie cel puţin o Vecinică! E cea la care e “cartea de imobil” şi care se bagă in seamă cu orice ocazie, cea care-ţi sună la uşă când trece pe acolo - doar aşa, să verifice dacă totu-i in regulă - sau dacă nu sunteţi mai mulţi decât aţi declarat la asociaţie pentru calcularea cheltuielilor. Vecinica e aceea care îţi spune că se aude la ea zgomotul atunci când faci duş, când speli rufe sau vase….

Vecinica e acea fiinţă care te caută prin oraş, ori telefonând ori sunând la uşă – când pleci de la domiciliu pentru mai multe zile – şi-ţi spune că ai inundat pereţii! Alergi disperat să afli ce-oi fi uitat sau ce s-a defectat! Constaţi că, de fapt, te-a inundat vecinul de la etajul superior şi apa s-a infiltrat şi pe un perete de pe coridor, in dreptul locuinţei tale. Verifici la vecin - împreună cu Vecinica - el zice că ia măsuri. Cureţi peretele ud şi pleci; că ce să mai faci?! Vecinica vine după câteva zile şi-ţi zice să-ţi rezolvi problema cu ţeava pentru că apa continuă să se infiltreze. Îi explici că ai fost împreună cu ea la vecinul vinovat şi a văzut unde-i buba. Ea insistă că-i la tine buba şi trebuie să rezolvi! Te duci iar cu ea la vecin, el zice acum că nu-i de la el! Tu insişti că-i de la el - altfel n-ar fi şi tavanul tău ud - el că nu! Chemi instalatorul şi se constată clar – din nou! - că e de la vecinul care voia să-ţi spargă ţie zidul să… repari! Ce face Vecinica cea amabilă?! Începe să le explice tuturor cum ea a zis de mult că de la vecin e problema, dar nimeni n-a ascultat-o!
Ţeava e reparată, peretele dinspre coridorul comun se usucă şi e murdar, dar vecinul n-are chef să dea bani pentru zugrăvit – şi nici tu, că n-a fost vina ta! Vecinica incepe iar: “Trebuie să reparaţi, că doar a fost vina voastră!” O priveşti cu ochi de melc şi nu ştii dacă-i doar bătrână sau… altfel! Îi explici că nu e cazul şi pare că înţelege după ce administratorul spune că va fi făcută reparaţia de cineva plătit de la asociaţie. Perfect imperfect având in vedere a cui e vina, dar te bucuri să scapi!

Timpul trece, reparaţia se face, urmează zugrăvitul, după ce se usucă materialul. Se zugrăveşte şi, într-o seară, când tocmai eşti cu prietenii şi-ţi e bine, te sună Vecinica: “Vă rog să veniţi să măturaţi ce s-a şlefuit înainte de a se vopsi. Sunt resturi şi e mizerie pe hol”. Ea nu-ţi poate vedea ochii de melc. Îi spui politicos: “Desigur; acum vin” – şi ea te-aşteaptă, poate, până-i cresc urechile.

4 comentarii:

  1. Ma ferit sfantul ... Nu am stat niciodata la bloc! :))

    Pupici, zi faina fara vecinica! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fericito! :) E coma! :))
      Parintilor le-a parut rau dupa cativa ani de stat la bloc - au plecat de la casa pentru bloc! :(((
      Multumesc! Zi frumoasa si tie! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Uneori e de cosmar, dar acum, cand fiicele ne-au plecat, animalutele s-au rarit ( avem doar 3 pisici si doi catei), eu m-as muta din nou la un parter de bloc; cu tot cu animale...Desigur, trebuie sa fie de acord si sotia. Argumentul meu forte este: la bloc am avea mai mult timp pentru animale, caldura ar fi mai multa si mai ieftina...
    P.S.Am locuit, ca familist, 19 ani in trei blocuri din doua cartiere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate gresesc, dar nu cred ca mai rezisti la bloc - nici chiar la parter si chiar daca e mai ieftina caldura. :) Depinde de zona, desigur, dar in cele mai multe blocuri prea multi oameni au un cui impotriva celor care au animale - se strica ziua numai cand ii vezi pe cei care nu au loc de animale.
      Viata la bloc are unele avantaje (sigur stii) dar - din punctul meu de vedere - mai multe sunt dezavantajele.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.