2017-02-04

Petitie pentru sustinerea guvernului actual

Tupeul propagandistilor pare ca nu are limite. De fapt nu pare, chiar asa este.

Calin Hera scria despre cum raspunde PSD protestelor: Nomenclatura PSD raspunde cu propaganda. Raspunde si cu petitii: Sustin guvernul Grindeanu (ceva de genu’). Si scrie in petitie (textul petitiei e cu albastru scris aici):
PSD a câștigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv. În această lună de guvernare, [...]
Sa vedem:
In 11 decembrie 2016 s-au prezentat la urne 7.323.368 alegatori. Dintre acestia au votat PSD vreo 3 milioane si ceva. Numarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral la data de 4 ianuarie este de 18.272.623.
Pe scurt: PSD a castigat alegerile cu un vot masiv dintr-o minoritate. Dar au castigat, guvernul e legitim! Si chiar daca n-au reusit o majoritate in Parlament au facut aliante - aliatii se pot razgandi, in anumite cazuri.

[...] Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul și litera Constituției
Sa vedem:
In Constitutie scrie: "Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român si unica autoritate legiuitoare a ţării" (art. 61). Altfel spus, ordonanta 13 publicata in Monitorul Oficial in miez de noapte nu e tocmai “in spiritul si litera Constitutiei”.
Legitim da, in spiritul Constitutiei ba.

Noi spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi bani pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie.
PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa de mijloc.
 Aici mi-e si jena sa comentez – tupeul lor e deasupra oricarui comentariu. 
O spun de parca e prima data cand sunt la conducerea statului – si cu toate ca au mai condus ţara saracia a ramas la fel de lucie in cazul multor oameni (si va ramane): 100 de lei la pensie nu inseamna lux pentru ca preturile cresc (inclusiv la utilitati: apa, energie electrica, gaz).
PSD mereu vrea ceva dar nu stiu cum face ca niciodata nu-i reuseste.
**
Cei care cer semnarea unei astfel de petitii se feresc – evident! – sa scrie cum au sansa de a pleca liberi anumiti infractori – nu doar cei din randul politicienilor - denuntati dupa mai mult de şase luni de la savarsirea faptei penale: infractori precum traficantii de persoane, de droguri, proxenetii etc.
Toti cei care au fost denuntati dupa 6 luni si o zi scapa? Unii zicem ca nu e bine. Denuntul ar trebui sa fie “valabil” in termenul de prescriptie al raspunderii penale. Asa ar fi intr-un stat de drept. Chestiunea privitoare la denunt e doar una dintre “gaurile” ordonantei.

Initiatorii petitiei mai trec sub tacere un aspect: nu contestam legitimitatea guvernului, ci tupeul unora de a legifera pro infractori si de a sustine ca nu e asa.
Cautam parghii legale prin care sa putem trimite acasa parlamentarii (deputati/senatori) care au fost alesi dar care nu ne (mai) reprezinta interesele si trebuie sa suportam un guvern care legifereaza contra intereselor societatii? Poate fi legitim acest guvern, dar asa cum putem suspenda presedintele (prin referendum) putem cere si schimbarea guvernului – nu e nimic ilegal si s-au mai vazut cazuri in România.

Conform art. 110 (al. 2) din Constitutie Guvernul e demis (si) daca Parlamentul isi retrage increderea (prin adoptarea unei motiuni de cenzura). Parlamentul este format din senatori si deputati alesi prin vot direct de cetatenii români; cetatenii români sunt in strada si sunt nemultumiti de membrii guvernului (de unii membri ai guvernului). Oamenii contesta legitimitatea unor indivizi (intamplator - sau nu -  membri in guvernul actual) care adopta legi favorabile infractorilor. 

4 comentarii:

  1. Un vot adevarat se valideaza atunci cand 52% din intreaga populatie iese la vot ... cel putin asa e aici, nu ca la voi, unde legile sunt modificate dupa cum bate vantul ... Nu sunt acei 52% ... se reface votul! Sa-ti mai spun ceva.... asa cum a zis Lenin "sa ne fereasca Dumnezeu de burghezia proletara!". Din pacate asta aveti voi acum la putere ...
    Iti doresc un weekend plin de vesti bune! :))
    pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi prea frumos sa fie si aici la fel! Cred ca, la un moment dat, a fost (nu sunt foarte sigura)...
      Nu exista vointa politica pentru ceva facut "cum scrie la carte". :( Ar fi prea de tot sa adopte legi care sa le puna piedici in realizarea intereselor proprii. Aceasta lipsa de vointa ne arata clar cine sunt cei care ajung in Parlament (si nu numai). De mirare este ca-i mai crede cineva cand afirma ca vor binele cetatenilor. Hm! Ar fi bine ca cetatenii sa nu-i lase sa le ia binele. :)
      Un mare adevar in spusele lui Lenin... :)
      Multumesc, Ella! Weekend frumos sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Cu adevărat, tupeul propagandiștilor de partid nu are nicio limită. Așa cum odinioară, pe timpul comunismului, propagandiștii mințeau cu nerușinare, de ne și miram ce bine ne este, dar nu ne dăm seama (!?), așa și acum. Și n-aș putea să spun că doar unii excelează în această minciună. Clasa noastră politică ne-a arătat din plin demagogia ei în toți acești 26 de ani de la momentul Decembrie 89. Câte speranțe s-au năruit cu fiecare schimbare din spectrul politic! Câte promisiuni frumoase s-au transformat în minciuni urât mirositoare. Cine mai crede în promisiunile politicienilor. Numai naivii și fraierii. Și când e să facă ceva mai ca lumea, tot interesele lor sunt în spate, bine camuflate.
    Numai bine, dragă Diana! Un articol foarte bun! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Alex.
      Chiar ca nu exista politicieni credibili in RO! Dovada e si absenta la vot - oamenii s-au saturat sa voteze impotriva cuiva si nu au pentru cine vota... :( A merge sa votam doar pentru a anula voturile are cam acelasi efect: castiga cei care au un public dependent de programele sociale ale statului - rau este ca acesti oameni nu reusesc sa inteleaga ca niciun partid (indiferent de culoare) nu mai poate guverna in contextul actual. Dar cel mai rau si cel mai rau este ca politicienii nu vor fi in veci de acord sa adopte legi care le-ar ingradi lor accesul al ciolan... si care, in timp, ar duce la o epurare (cat de mica) a clasei politice si ar rari randurile acolitilor politicienilor... Exact cum scrii: interesele lor, ale tuturor politicienilor, bine camuflate sunt mereu aparate.
      Multumesc Zile fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.