2018-10-16

Piatra in mâna mea. Provocare muzicală

Erik Francis Schrody (nume de scenă Everlast), născut in 18.08. 1969, este un rapper american (cântăreţ şi compozitor), cunoscut mai bine pentru cântecul What It's Like.
L-am ales azi pentru Provocarea muzicală lansată de Carmen, pe Între vis şi realitate.
Distracţia începe vineri. Friendship Friday!
(vizualizare pe YT)
Versuri
The Stone In My Hand
Ride with the devil, hide with the lord / I got no pistol, ain't got no swordI got no army, ain't got no land,Ain't got nothing but the stone that's in my hand / Stone in my hand, stone in my hand / Ain't got nothing but the stone that's in my hand //
You say you want a revolution, well get on board / We'll start a new crusade; we'll start a holy war / Don't need no orders, don't need no planI don't need nothing but the stone that's in my hand // […] / You build your fighter jets, you drop your bombs / You kill our fathers, you kill our moms / You kill

6 comentarii:

  1. nu am auzit niciodata acest cântec, foarte interesant. Textul si interpretarea sunt impresionante!
    Sa ai o saptamana placuta! pupici si îmbratisari <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Premiera a fost si pentru mine. Pentru ca tot e vorba despre provocare... caut si altceva decat ascult de obicei. :) Si mie mi-a placut, mult.
      Multumesc, Carmen draga!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      P.S. Incredibil cu cata intarziere am ajuns sa raspund! :(

      Ștergere
  2. Din pacate nu toata lumea intelege exact mesajul unor astfel de cantece... si violenta atrage violenta. Cred ca mai degraba mesajul este ca e pregatit sa opuna rezistenta nedreptatii si sa lupte pentru dreptate, decat de la instiga la violenta - de aceea am simtit nevoia sa spun ca poate mesajul ar putea fi inteles gresit, in prima faza.
    Iti multumesc pentru ce ne-ai povestit despre cantec, nu il stiam. :)
    Piesa mi-a placut ( are un ritm bland, desi versurile si imaginile folosite - apropo am avut senzatia ca sunt si din Japonia pe acolo, lol- contrasta prin subiectul abordat), chiar mult. M-a dus cu gandul la o alta piesa care este absolut superba. A fost folosita chiar si la niste reclame de Craciun(parca Orange), dar daca stai si asculti versurile... :).
    Cred ca o stii:
    Stop the Cavalery pupici :* <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi este foarte cunoscut cantecul pe care l-ai propus. Si-mi place!
      Imi aminteste o intamplare care ar fi avut loc pe la inceputul primului razboi mondial cand, in ziua de Craciun, soldati francezi, germani si britanici au incetat focul si au petrecut impreuna Craciunul, discutand, urandu-si de bine - ce teribil!
      Am vazut documentare cu si despre cele doua razboaie mondiale si m-a ingrozit tineretea soldatilor! Erau copii, pur si simplu (mai ales cei care au luptat in al doilea razboi mondial), unii dintre ei ajunsi pe front, in linia intai, dupa numai cateva saptamani de "pregatiri" - abia stiau sa traga cu arma (de nimerit tinta si mai rau!). Si pe chipul germanilor si pe al celorlalti, se citea teama. In razboi, cred ca soldatii nu mai lupta pentru patria lor, pentru mai stiu eu ce, ci lupta pentru viata lor, pur si simplu, pentru viata camarazilor...
      *
      In mod sigur, Everlast nu indeamna la violenta. Pare ca ii pune in tema pe cei care detin armament, si se cred invincibili ascunsi in blindatele lor, ca pietrele pot fi arme mai redutabile in mainile unei multimi de oameni satui sa fie tratati ca niste marionete.
      *
      Multumesc pentru cantecul anti-razboi. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  3. Interesant,nu am auzit acest cantac niciodata !
    E adevarat,nu am fost fan rapp !
    O toamna frumoasa iti doresc,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru mine a fost premiera.
      Nici pe mine nu ma atrage genul rapp. :)
      Multumesc, Natalia draga! O minunata toamna iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.