2018-10-26

Dincolo de noi. Jocul cuvintelor (193)

Tedy, nisipiu cu alb, şi Piper, negru cu alb, sunt doi Border Collie adolescenţi mereu cu gândul la explorare.
Teddy, mai îndrăzneţ, se aventurează des departe de zona lor de siguranţă. Piper, mai timid de felul lui - că fricos nu-i deloc, doar că, zice el, e prevăzător. Dar cand îl întâlneşte pe Teddy uită de grijă, uită de tot şi face ce face prietenul său nisipiu şi pus pe şotii. Şi, uite-aşa, într-o zi, plimbându-se ei pe aleile pădurii de lângă oraş s-au cam îndepărtat de oamenii care le oferă adăpost şi hrană pe săturate.
Aleargă după frunzele aurii care cad din cer şi încearcă să le prindă între colţii lor albi şi puternici - nu le dă prin minte că jucăriile aurii cad din copacii pe care ei îi marchează cam de câte ori trec prin zonă. Clămpănesc in gol după frunze şi aleargă pe covorul gros care foşneşte sub lăbuţele lor puternice.
Tot alergând s-au trezit într-o poiană plină cu jucării aurii şi foşnitoare - se distrează pe cinste, alergându-se unul pe celălalt, vârându-şi boticurile printre jucăriile care zboară in jurul lor. Când, brusc, au auzit un sunet puternic. S-au oprit ca la comandă. Un alt sunet, ca un bubuit, s-a auzit din nou, mai aproape. Piper se străduieşte să se ascundă între jucăriile aurii. Îşi imaginează că nu-l vede bubuitorul şi-l îndeamnă pe Tedy să facă la fel. Nisipiul se conformează urgent, dar curiozitatea învinge şi îşi iţeşte capul dintre frunzele pe care le crede jucării lăsate acolo pentru distracţia lor. Priveşte in jur, dar nu vede nimic deosebit - doar jucării. Îşi dă seama că nu aude paşii prietenilor umani, şi nici glasurile. Se strâmbă puţin, a teamă, dar nu-i zice nimic lui Piper - îl ştie fricos (dar nu i-ar spune aşa vreodată!). Un alt sunet, şi mai puternic, se aude iar. Asta nu-i a bună, se gândeşte el - ştiind că după astfel de sunete ajunge să facă un adevărat duş şi nu-i prea face placere -  dar continuă să se arate curajos, pentru prietenul lui ascuns printre frunze.
- Tedy, ce e dincolo de noi?
Nisipiul aproape că priveşte cruciş.
- Pădurea, ce să fie?! Acolo trebuie să ajungem - stie că acolo le sunt prietenii.
- Nu-i pădurea, Teddy. Suntem prea inteligenţi pentru a crede că dincolo de noi e pădurea… Dincolo de noi începe infinitul, Tedy! Trebuie să ajungem la prietenii noştri.
- Păi, ce, ei sunt in infinit?!
- Nu ştiu, poate că fac parte din infinit, poate că sunt infinitul, dar trebuie să ajungem la ei.
- Şi cum facem asta? Tu îi mai simţi pe aproape? Haide, să-i căutam.
- Nu, nu-i mai simt, aşa că nu mă mişc de aici până nu îi simt din nou. Dacă ne caută - şi sigur ne caută - o să ajungem să ne căutăm reciproc, şi-o să ne învârtim in cerc, la infinit.
Piper îl cam bagă in spaimă, dar simte că are dreptate aşa că îşi ciuleşte urechile, îşi înalţă boticul in vânt şi rămâne in aşteptare, cu un mănunchi de frunze pe creştet. I se făcuse şi cam foame şi nu prea avea bunătăţi in jur - jucăriile aurii nu au niciun gust dintre cele cunoscute şi plăcute.
Exact in momentul in care îşi simte prietenii le aude şi glasurile: Tedyyyyy! Pipeeeer! O zbughesc amândoi in direcţia glasurilor, fericiţi nevoie mare, şi îşi promit reciproc să nu se mai aventureze departe de prietenii bipezi. Or face ei parte din rasa considerată a avea câinii cei mai inteligenţi din lume, dar… or mai fi şi excepţii. Amândoi sunt destul de inteligenţi pentru a-şi recunoaşte limitele.
₪₪₪
Jocul cuvintelor (193) - Tema: Dincolo de noi. Fotografia e preluată de pe blogul Cartim, unde Eddie găzduieşte Jocul cuvintelor.
₪₪₪
Nu sunt foarte sigură care e regula Jocului, in sensul că trebuie - sau nu - ca tema şi cele 12 cuvinte să formeze un singur text sau pot fi două: unul cu cele 12 cuvinte şi altul cu tema. 

16 comentarii:

  1. Evident ca ar trebui sa fie doua texte, dar eu aproape ca am generalizat fuziunea! :D Ca nu ma pot abtine!!!
    Excelenta ideea textului. Iar finalul este... apoteotic:
    "Or face ei parte din rasa considerată a avea câinii cei mai inteligenţi din lume, dar… or mai fi şi excepţii. Amândoi sunt destul de inteligenţi pentru a-şi recunoaşte limitele. "

    Zile frumoase, Diana draga! Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit ca ar trebui sa fie doua, pentru ca sunt doua tabele, dar... nu puteam fi foarte sigura. :)
      Iti ies de minune "fuziunile"!
      :)) Pai...?! Or fi ei inteligenti, nu printre cei mai inteligenti din rasa lor (ca asa se intampla si la caini) dar destul de inteligenti cat sa-si dea seama ca-si depasesc limitele si nu se prea pot descurca singuri dupa ce au trait intre oameni care le ofereau totul de-a gata. :)
      Se zice ca pisicile crescute in casa se adpateaza pe strada mult mai repede si mai usor decat cainii crescuti in casa. :) Aceasta nu inseamna ca raman sanatoase si traiesc la fel de mult ca atunci cand traiesc in casa...

      Multumesc, Suzana draga! Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Diana draga, sunt deosebit de incantata ca mi am inceput ziua avand sansa de a citi aceasta poveste superba. Mi ai transmis o stare de totala buna dispozitie. Imediat trebuie sa pornesc spre serviciu si sunt sigura ca astazi, orice situatie grea, o sa o primesc cu zambetul pe buze, pentru ca in mintea mea tabloul cu Nisip si Piper este inca viu.
    Prima parte a articolului este ADORABILA! i am vazut clar pe cei doi catelusi alergand dupa frunzele aurii. Exact asa fac cateii fericiti! 💕 Cat talent! in plus, e clar ca ai experiente cu catei, ca ii iubesti. Partea a doua este un dialog simpatic, m a amuzat. De multe ori ii privim pe prietenii patrupezi cand fac ghidusii si ne intrebam oare ce o fi in capusorul lor? daaa, ai reusit sa imaginezi un dialog simpatic intre doi catei inteligenti si jucausi.
    Mi a placut foarte mult textul tau 💕💕💕
    Fotografia lui Eddy este totala!
    Da, ai dreptate, nici eu nu cunosc regulile Jocului Cuvintelor. Eu am ajuns tarziu sa particip la aceat joc, am citit de multe ori regulile inscrise la rubrica, dar sunt atat de multe si nici eu nu am inteles bine. Cred ca initial au fost mai multe rubrici, impartite pe durata intregii saptamani, acum au ramas doar cele 2, cea cu 12 cuvinte impuse si cea cu tema data, jocuri de imaginatie literara ce au start marti noaptea (?) nu sunt sigura, dar eu asa am inteles ca cele doua jocuri pot fi combinate intr-un singur text. M as bucura daca Eddy ne-ar mai explica o data si noua regulamentul, celor mai noi participanti. Ma gandesc ca cel mai usor ar fi sa rescrie regulamentul, lasand la o parte rubricile care nu mai sunt active. Multumesc anticipat lui Eddy 😉
    Revenind la textul tau, Diana draga, te felicit, mi a placut foarte mult 🤗
    Ganduri bune si imbratisari, de la duo pentru trio, Leo il saluta personal pe Miky 🐕🐩 pupici. O zi minunata! 😘🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi batea inima mai repede - citind randurile tale! (de placere!) <3 Iti multumesc!
      Azi, dupa ce l-am vazut pe Leo zburdand prin zapada de octombrie m-am simtit fericita! :) Chipul lui dragalas care se apleca spre zapada, adulmeca, apoi pifnea usor, sa-si elibereze narinele! Si cum te privea la un moment dat - chiar inainte de a latra, sa te cheme la joaca! :) Sau... sa te roage s anu-l mai filmezi. :)) O minune! <3

      A scris Suzana mai sus ca sunt doua texte: cele 12 cuvinte si tema, dar pot fi combinate si postate link-urile in ambele tabele.
      Si eu am citit regulile initiale dar am inteles destul de vag - mai mult am dedus si am facut ce am vazut ca fac si ceilalti. :)
      Ma bucur ca te intalnesc si in acest joc!

      Multumesc (si) pentru apreciere, Carmen draga!
      Duminica frumoasa in continuare!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  3. Ce poveste frumoasa !!!
    Ma bucur enorm ca frumuseii si-au regasit prietenii - am avut ceva emotii pe parcurs.
    I-as povesti si lui kouki dar le doarme la caldurica. Merg sa ii fac mancarea (nu am fost lenesa, doar putin „suferinda”). Spera cum ca s-a aerisit si pot sa ies de la adapost si sa merg spre bucatarie.

    pupici cu draaaag :)
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux!
      Pe pagina la Eddie erau si doua poze, cu pisicute foaaarte dragalase - dar am ales catelusii din mai multe motive. :)
      In povestile mele (imaginare) cu animalute nu exista final care sa fie altfel decat fericit! :) O spun ca si cum as scrie (as fi scris!) zeci de povesti cu animalute! :))

      Dragul mititel doarme acum fara griji! Adoarme inconjurat de iubire, se trezeste inconjurat de iubire! Ce bucurie trebuie sa fie in sufletelul lui! <3

      Gresesc, sau ati zugravit?! Intreb pentru ca am observat - si-am tot uitat sa te intreb cand urmaream filmuletele - ca nu mai sunt norisorii pe zidul care se vedea de regula in filmari. :)

      Te imbratisez cu drag! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Nuuuu :P. Studioul 1 a cam fost ocupat. Camera mea e super mica si daca pregatesc locul pentru rosii in ea deja nu mai am loc de nimic altceva. Asa ca m-am mutat cu Kouki in camera mea...pentru moment :P. Abia astept sa ma intorc la norisori si curcubee :P.

      Pupici

      Ștergere
    3. Multumesc.
      Foarte fain! Imi plac tare mult norisorii.
      Prima data am vazut o camera zugravita cu norisori (in adolescenta) in filmul "Kramer contra Kramer" - si mi-am dorit si eu, dar n-a fost sa fie. :) A doua camera zugravita cu norisori, pe care am vazut-o, e a ta.
      Pupici! <3

      Ștergere
    4. Si eu iubesc tapetul acela ( e mai mic cu doi ani decat mine, il luasera ai mei pentru camera copiilor dar nu au mai apucat sa il puna cat am fost mici, l-am descoperit cand am renovat si le-am zis ca eu nu vreau lavabila vreau tapet.. a fost ca mine pana la urma :p).
      Am tot cautat tapet ca acela dar nu am mai vazut asa frumos. sunt norisori cu mici curcubee pastelate si pasari albe. (sugerate prn contur) si este din hartie. <3.
      Trebuie sa iesim iar afara si parca a innebunit tot blocul. Unii trancane pe scari, altii tot bat ceva de zor (nu stiu daca fripturi sau cuie.. in fine tot asa suna)... si s-a innorat. dartrebuie sa ies cu asta mic, desi el le doarme... ca noaptea e lunga si l-am invatat sa iasa de 3 ori.. haha :))
      Pupic

      Ștergere
    5. Ce isteata ai fost ca ai refuzat lavabila! :) Si eu m-am gandit s-o evit, dar m-am gandit ca e mai usor de curatat peretele! Aiurea! :)

      Oooo! E si mai frumos tapetul decat vad eu in filmulete! Tare vesel trebuie sa fie! De simboluri e sigur incarcat!
      Nu m-am gandit ca ar fi tapet, iar acum mi-a venit o idee! Nu sa caut tapet, ci folie autocolanta cu norisori! Sigur nu am vazut pe unde am mai fost - era greu sa nu-mi atraga atentia. :)

      E bine sa iasa de trei ori afara, dar daca are rinichii buni cica poate fi scos si doar de doua ori: dimineta si seara (dar nu ca regula).

      Pe Bony si pe Boby i-am invatat sa faca in balcon, in caz de urgente (cand ii aveam pe ei eram mai mult plecati) :) Avem un balcon luuuung si in partea din dreptul camerei unde stateau ei cel mai mult nu era nimic-nimic. Ei faceau, noi spalam cu dezinfectant si totul era super linistitor! Si pentru noi - pentru ca nu trebuia sa ne facem programul dupa ei - si pentru ei, pentru ca nu erau obligati sa tina daca ii apuca pişu.
      Pe Miki tot de trei ori o scot - dar au fost zile cand a avut parte doar de doua plimbari. :)

      Cand citesc despre zgomotele din blocul vostru aproape ca ma stramb! Imi amintesc cum era si aici cand parca daduse strechea-n toti si-si tot modificau interioarele apartamentelor si ma stramb din cauza ca cei care au magazin (mini-market) la parter fac galagie zi de zi - uneori de dimineata de la opt (la inceput incepeau de pe la 6, dar multimea de reclamatii la primarie si politie i-a determinat sa schimbe inceperea programului de lucru de la ora 7 la ora 8 si sa aduca marfa tot atunci!) si pana pe la ora 15! E groaznic! Mai ales sambata! Si ce zona super-linistita era aici! :((((

      Pupici! <3

      Ștergere
  4. C3 frumos ai redat povetea! :)) deci asta fac cateii cand umbla brambura prin paduri! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mona!
      Daaa! Sigur fac si asta! Si, desigur, marcheaza unul peste "marcajul" celuilalt. :)
      Duminica frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  5. Hello dear Diana!
    What a lovely and emotional story and with happy end!
    You are so talented to write stories! Well done!
    Wishing you a lovely day and a happy weekend! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thank you very much for appreciation!
      Obligatory, the end of the story must be happy!
      I wish you a wonderful day!
      Hugs!

      Ștergere
  6. Este bine Diana, poti scrie si doua texte , le poti si fuziona ::) doar sa creezi.......
    Multumesc pentru participarea la joc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Placerea jocului e a mea! Multumesc pentru ocazie, Eddie. :) Din pacate, in ultima luna s-au cam inghesuit altele pe aici... dar le raresc, sa ma pot juca. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.