2018-10-09

Să plângem sau să râdem?

Oare suntem un popor căruia îi plac foarte mult bufonii?
De când cu premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, pare că “blonda” din bancuri are un nume. Să mai zică cineva că nu trăim in ţara lui Bulă şi doamna Dăncila este Bulă al anilor 20-20. Spre deosebire de Dăncilă, Bulă era, totuşi, inofensiv şi simpatic (cum zice deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, care, la un moment dat, i-a contabilizat gafele).
Nu mă credeţi pe cuvânt, chiar gafează pe rupte!
Nu mi se pare deloc comic ceea ce se întâmplă! In ministere, la vârf, par a fi numai oameni care nu au idee ce trebuie să facă acolo! Cum să sperăm la o economie prosperă cu astfel de oameni la conducere? Cum să sperăm la… orice cu aşa oameni slab pregătiţi din mai toate punctele de vedere?! Şi Bush Jr. spunea prostie după prostie, dar era înconjurat de oameni care au cap nu doar să nu le plouă in gât. La fel, şi in cazul lui Trump!
Toate gafele acestea - diplomatice, de protocol - toate greşelile de limba română, jignirile aduse unora şi altora, aroganţa indivizilor care par a-şi fi obţinut diplomele de studii pe la vreo societate cu răspundere limitată, sunt de groază! Cum putem spera că astfel de oameni doresc ca toţi copiii să aibă parte de învăţătură, ca toţi oamenii să aibă şanse egale in viaţă?! Ar însemna ca tot mai mulţi români să-şi de-a seama cu cine au de a face!
♦♦
Una dintre gafele diplomatice ale prim-ministrului român. Încurcă Podgoriţa (Podgorica) cu Priştina. Aflată într-o vizită in Podgoriţa (Muntenegru), ea declară într-o conferinţă de presă că se bucură să fie la Priştina (Kosovo - un stat nerecunoscut oficial decât de câteva state, un stat preponderent albanez desprins din Serbia).
Bancuri pe temă:
România începe să se impună in regiune. Astfel, “proasta României” a devenit “proasta Balcanilor”.
Măi, oameni de la TAROM, lăsaţi-o pe Platoul Golan, să zică ea “Bine v-am găsit in Damasc”.
Premierul României a răzbunat toate acele “Bine te-am găsit Budapesta!” strigate la Bucureşti..
♦♦
Pentru ea, imunoglobulina este imunoglobină (a zis-o de şase ori într-o şedinţă a Executivului, citind de pe foi). În altă şedinţă de Guvern: Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia... ăăă... reducem birocraţia (gura păcătosului adevăr grăieşte?)
A mai zis, la diferite întâlniri / interviuri / şedinţe / conferinţe: abrogăm pe cineva pentru o vină; agricultorii au nevoie de sumbvenţii; orice om îi e teamă de o plângere penală; toată lumea trebuie să credem in justiţie (poţi avea şi succesuri); oamenii termină un liceu şi dacă nu are un loc de muncă…; Dorim să ne anexăm pe prevenţie; Am participat la punerea în funcţie a staţiei de pompare…
Când este intervievată despre momentul in care România va prelua preşedenţia (greşeala aceasta a făcut-o şi preşedintele Iohannis, şi nu doar el) Consiliului European zice: Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate.
La întoarcerea dintr-o vizită făcută in Portugalia a declarat că a vorbit despre preluarea “Preşedinţiei României”, fiind vorba de fapt despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului European şi a mai spus, cu aceeaşi ocazie, că a mai vorbit şi despre dezvoltarea relaţiei privelegiate dintre România şi Portugalia.
In Parlament, prima ministră se referă la “criticile aduse Guvernului de opoziţia parlamentală”. Cu ocazia unei moţiuni de cenzură depusă de PNL: Această dezinformare este pur şi simplu o minciună!; "Majorările de preţuri s-au diminuat."
Vorbind despre autostrăzi: […] cei 58 de km va duce la deconcesionarea traficului
In timpul discuţiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiştilor şi Democraţilor, femeia nu se dezminte. Spune:
Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi. (se referea la protestatarii din 10 august 2018). 
Astfel de gafe pot duce la conflicte religioase… dar, cred, toţi oficialii străini ştiu deja cu cine au de-a face.
De ziua Mondiala a Educaţiei (5 octombrie) in vizită de lucru la Bacău (mai multe pe digi24):
- toate regiunile ţării trebuie să se dezvolte ca să ajungă la un anumit nivel. Eu susţin toate zonele, susţin şi Moldova;
- Vrem să mergem pe prevenire, şi mai puţin pe înlăturarea calamităţilor sau înlăturarea dezastrelor produse de calamităţi […];
- Am fost aici atunci când calamităţile au provocat atâtea neajunsuri, atâtea dezastre;
- Să nu uităm, după decembrie, vremea nu ştim cum va fi,  în fiecare an a fost vremea foarte capricioasă, vin zăpezile și atunci putem să ne confruntăm din nou cu situațiile pe care le-am avut în iunie – iulie;
- Am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea.


Această doamnă a ajuns să fugă de reporteri! Zice ce are de zis - dacă trebuie să zică ceva - apoi pleacă, ignorând orice întrebare - pentru că nu are răspunsurile scrise (ar fi fost auzit spunând, la un moment dat, cineva care se afla in apropierea ei - gurile rele spun că ar fi fost un consilier).

Vrem respect, ca naţiune! Respectul nu se primeşte, se câştigă. 

Actualizare ianuarie 2020. Doamna a anunţat că va publica o carte-interviu despre vremea când a fost premier. 

22 de comentarii:

  1. La Iran/Pakistan i-a fost totuși contrafăcuta gafa. Numai tu faci presa citandu-i pe alții și neverificand. Dancila e important ca creste și la Bruxelles a părut șlefuita. UE i-a creat imaginea buna din păcate. Și ne-am dori sa scrii și un articol despre agronomul incompetent Ciolos. Asta dacă ai ajuns sa mai faci și politica. Scrie despre premierul 0, cel care în 7 ani de agricultura pentru România nu a făcut nici cât Daea un an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru ca acest comentariu nu cuprinde obscenitati l-am publicat.
      *
      Orice e posbil. Afirmati ca e contrafacuta inregistrarea - unde gasesc dovada, sa rectific?
      Sigur e slefuita. Aia o intreaba despre mere si ea le vorbeste despre pere. Si mai vrea sa stie cine a scris MCV-ul! Citez: "Și să ne spună cine-s ăia care au scris MCV-ul? Voi să știu cine sunt ăia!" Tot acolo, dar nu in Parlament, a spus ca pe "jandarmerita" au batut-o protestantii.
      Ciolos face astfel de gafe?
      Daea spune el aberatii, dar le spune corect, din punct de vedere gramatical. Si are doar o gafa grava.

      Ștergere
  2. Hello dear Diana !
    Very interesting post and so true!
    All the politicians are corrupted and ridiculous too!
    You must see what is happening here in my country!
    Have a lovely day! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Thanks for appreciation.
      Oh! Everywhere in the world politicians are so ridiculous?! Terrible!
      Thank you. I wish you a lovely day!
      Hugs!

      Ștergere
  3. M-ai întristat în dimineața asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intentia nu a fost aceasta. Zambeste! :) Oricum nu putem schimba nimic, nici dacă râdem si nici daca plângem.

      Ștergere
  4. Nici acum nu pot intelege cum ceilalti din partidul ei se fac ca nu aud...
    Cred ca toti sunt asa de corupti ca nu mai au cum sa dea inapoi si se ingaduie asa.
    Au disparut zeci de miliarde de euro, ce face ANAF, ce fac ceilalti platiti la greu ca sa ne apere?
    Dupa Revolutie, Romania a incetat sa mai existe, am spus-o atunci si o zic si acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit ca, atunci cand au fost numiti acesti oameni, nu se stia cum vorbesc romaneste; daca se stia, a fost cu intentie, dar nu-mi dau seama care ar fi scopul - exceptand obedienta dusa pana la ridicol.

      Cum, ce face ANAF?! Trimite scrisori cetatenilor, pentru recuperare datorii de prin anul 2013. Sa ne apere?! Ooo! Ministrul de finante tocmai daduse pe gura acum cateva zile ca ar trebui sa se gaseasca locuri de munca pentru acei oameni cu dizabilitati care pot munci...

      Mai exista Ro, chiar daca e taaare amarata. Vreau sa cred asa. :)

      Ștergere
  5. In tot calvarul trăit de mine în ulrimul timp cu boala soţului meu şi apoi plecarea lui spre alte lumi poate mai bune decât aici, m-am izolat aproape total de tot şi de toate. Stau singură şi îmi este încă greu să-mi găsesc echilibru. Am revenit în blogosferă timid, ca un şcolar în clasa zero. Mă întritistează tot ce este rău pentru semeneii noştri, pentru ţară. Mi-ar pălăcea să avem o clasă politică care să rămână în istorie alături de cei din veacurile trecute, dar cu care cu care ne mândrim şi azi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of... Imi pare tare rău pentru durerea sufletului tau... Pe lângă astfel de tristeti toate celelalte pălesc...
      Privesc monitorul si nu stiu daca sa scriu mai departe... Scriu, pentru ca ai scris si tu; si subscriu: ar fi extraordinar sa avem o clasa politica de elita. Ce diferente imense intre cei care, practic, au "construit" România Mare, si cei de acum... Poate ca si ceilalti mai dădeau cu băţul in baltă dar o faceau cu maretie. :)

      Ștergere
  6. Oricât de râs ar fi gafele și greșelile ministresei noastre, situația e tristă, tragică. Am ajuns într-un mare impas ca țară. Pur și simplu nu mai vedem acea licărire de speranță într-un viitor mai bun, pentru noi și copiii noștri, cu așa oameni mediocri la conducere. Rezultatele politicii lor... le vedem cu toți, cu mare durere în suflet. E păcat, mare păcat că s-a ajuns aici....
    Numai bine, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E, cu adevarat, infiorator ceea ce se intampla! Am senzatia ca isi bat joc de noi cu intentie! Si foarte tragic este ca nu putem schimba ceva, in mai bine! Posibilitati legale ar fi (ca o speranta), dar legile in cauza ar trebui votate in parlament - si nu-i vad pe parlamentari capabili sa voteze legi care se intorc, mai apoi, impotriva lor, dand putere poporului (asa cum ar trebui sa se intample intr-o democratie).
      Parem ca traim in virtutea inertiei... Ceva de genul "scapa cine poate". :(
      Multumesc, Alex draga! Zile senine iti doresc! :)

      Ștergere
  7. "Daca taceai, intelept ramaneai" - era o vorba din batrani.
    Am vazut si eu vreo doua-trei exemple de perle "viralizate" - ma tin departe de tv cat pot de mult :))).
    Nu vreau sa vad cum arata o carte de istorie conteporana...

    E nostim cand se mai intampla sa scape o gafa - ne mai amuzam, una alta, na se mai intampla.. dar cand gafa este regula si asta ne reprezinta.. altfel stau lucrurile. Din pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Membrii acestui guvern ar putea fi numiti "bufonii regelui". :) Astia ne dau circ, ar fi cazul sa ne dea si paine.
      *
      Chiar! Oare ce va scrie in manualele de istorie (daca or mai exista!) despre aceasta perioada!! Vaaai! Se va scrie, probabil despre cat de buni erau ei si cate piedici le puneau cei de rea credinta! :)) Si pe cine vor crede cei de atunci? Autorii de manuale vor fi crezuti sau cei care au trait vremurile?! Si, cum memoria colectiva pare sa retina numai partile bune... Ups! :)

      Bine ca avem o "scuza": democratic, nu putem schimba un prim-ministru (sau alt membru de guvern), dar... putem cere sa fie schimbat. Noi cerem, ei nu si nu... ca, cica, destabilizare si alte alea... Pfuuu!

      Pupici! <3

      Ștergere
    2. Pai nu ne dau cozonac?? Ca sunt pe toate drumurile (cozonaci ca la mama acasa - cu o lista de ingrediente de te lasa fara eplica ... lectiile de japoneza sunt mici copii fata de ingredientele din cozo si nu numai).

      Stiu ca am tot amintit de aceasta carte dar: 1984.
      Cred ca a surprins ideea "istoriei scrise" atat de bine.

      Apropo. Nu am vazut instigatori si manipulatori mai mari.

      Pupici :*

      Ștergere
    3. Hahaha! Deci mai usor invatam japoneza decat denumirea chimicalelor din alimente! :)
      Ei, vezi?! Mai bine fara cozonaci! (am citit si eu ingredientele! moaaaamaaaa!) Dar nici cu painea nu-i mai bine... In faina au pus - obligatoriu - nu's ce! - si acum pare un fel de nisip foarte fin si alb - faina adevarata era fina, moale si daca statea prea mult in conditii improprii facea "scame" (asta de azi dureaza si dureazaaaaa). Sare cu iod, faina cu bicarbonat (zic si eu, ca pare bicarbonat faina)... Sanatate pura, ce sa mai! :((( Eu n-am voie iod, c-o ia razna tiroida.

      "1984" a devenit carte de referinta pentru vremurile pe care le traim - si chiar pare ca se tinde spre nebunia descrisa in roman!

      Aia dinainte de 1990 manipulau prin frica, astia snt mai periculosi... dar nici ei nu renunta la inducerea fricii: frica de a pierde ajutorul social, frica de a pierde locul de munca s.a.m.d.. Of-of!

      Pupici! <3

      Ștergere
    4. Sarea iodata este cea mai odioasa inventie posibila.

      Eu mancam nuci verzi o gramada. Nu am avut probleme vreodata cu sarea, sau cu iodul. Pana acum vreo 7-8 ani cand efectiv nu mai puteam manca mancare... si atunci nu stiu cum am dat peste ambalajul de la sare si am ramas pur si simplu blocata cand am vazut scris: ferocianuri...
      Sarea aceea am folosit-o mereu. Habar nu am cand au aparut ferocianurile pe ambalaj (stiu sigur ca nu au fost dintotdeauna acolo).
      Asa ca am cautat ce e cu ele. Pai la peste 100 de grade se transforma in cianuri.. gatiti cu incredere! :)

      Nu zau. Eu nu pot consuma nimic din comert pentru ca baga sare iodata in toate. Bun... vor sa faca un bine celor care au nevoie de iod, sa o introduca in farmacii (sau sa dea pastilute cum erau cand eram noi mici la scoala). Nu e normal sa bagi sare iodata la greu in toate ... chiar daca este in limita in ceva, se aduna si de ici si de colo...

      Citisem in 2010 cand am facut minunata descoperire ca am dezvoltat intoleranta la iod (mi-am dat seama cand au adus ai mei nuci verzi si a trebuit sa stau departe de ele ca numai mirosul si imi facea extrem de rau), ca acest 'tratament' minunat de care avem parte a facut mai mult rau decat bine. Erau niste studii publicate de medici endocrinologi care ridicam mari semnale de alarma (cred ca era ceva legat de Iasi). Din pacate nu le mai gasesc. Sa vezi cu cat au crescut tulburarile tiroidiene ca sa nu mai zic de altceva..

      Mi-e dor.. de painea dinainte de 89. Sincer. Painea din comert de la ora actuala este groaznica. Plina de mixurile lui peste.

      Si cu faina tare greu ma descurc. Dar e oarecum de asteptat. Nu mai aveam sisteme de irigatii (ca deh au fost unii "intreprinzatori" dupa 90 si au vandut ce au putut la fier vechi.. ) si se stropeste din plin.

      "Nebunia" e colorata/ambalata/mascata frumos.. stii ca in roman la un moment dat exista o clasa de oameni care nu este constienta deloc de ceea ce se intampla si pe care conducatorii o prostesc si folosesc in voie. :) Si nu ma refer la cei "dresati" sa slujeasca scopurilor conducatorilor (cum este personajul principal) si care avand parte de educatie pot sa isi foloseasca("periculos") gandirea.. lol. Nu.. ma refer la ceilalti. :)
      [vorba lui Lapusneanu]

      Astea nu sunt conspiratii... sunt realitate. Cui foloseste asta.. nu prea inteleg. Poate vreunuia care a descoperit cheia tineretii fara batranete si vietii fara de moarte si nu stie cum isi mai petreaca timpul si ce sa faca cu averile stranse :))))) Hahaha. Cine mai stie.

      Pupici
      :)

      Ștergere
    5. Vorba unora: se fac experiente pe noi. :)) Scapa cine poate!
      Se inventeaza maladii, "pericole" fel de fel si da-i si baga in "fraieri"! Si "fraierii" inghit pe nerasuflate.
      Mai e si varianta ca vor sa castige multi-multi bani - sa produca foarte mult cu costuri foarte mici. Ma si intreb: la cati porci (de exemplu) exista in lume, cum de se ajunge (zice-se!) la "criza carnii de porc? (cum a fost in unii ani) Mezelurile, daca le fierbi, raman incolore - si apa in care le fierbi devine rozie sau chiar rosie... In carnea "macra" se injecteaza apa, sa atarne la cantar, puii sunt hraniti cu fel si fel de vitamnie... animalele sunt vaccinate cu fel si fel de chimicale... Mananca sanatos, omule! :((
      Cand vor sa mareasca pretul la ceva carne... pac! o gripa aviara, o "nebunie" la vaca, o pesta la porci... Acelasi lucru si cand vor sa distruga exporturile unui stat... Ba si fructele si legumele au ajuns sa fie grav contaminate!

      Nici eu nu ma impac cu sarea iodata - am ales sa cumpar din aceea pentru muraturi si... o aleg! (aleg eventuale bucatele care sunt negre (de la fier sau ce-o fi) apoi o macin - si am sare cu gust de sare (dar nici din asta nu prea se mai gaseste). O sa vizitez salinele si-o sa fur sare! :))

      Oh! Ce paine era inaite! Ne aducea tata, facuta in cuptor zidit! Era un deliciu! Chiar si cea din comert era mai buna - nu trageai cu dintii de ea ca de un elastic! Acum exista si paine cu masline!!! De ce ar alege cineva sa manance paine cu masline sau cu fel si fel de seminte?! Semintele pot fi mancate separat si nu se "imbiba" cu drojdii, cu alte chimicale sau ce-or mai pune in paine sa se pastrze mai mult... in fine... Fiecare cu gusturile lui.

      Laptele nu mai e lapte... untul nu mai e unt, zaharul nu mai e zahar... Stiu sigur ca papadia a ramas papadie! :)) Desigur, sa nu o culegem din zone poluate, ci din zone mai izolate de sursele de poluare...

      In mod cert nu sunt conspiratii! Chimicalele in alimente exista!
      Oare de ce-or exista atatea feluri de detergenti si fel de fel de "solutii de curatenie"?! Sa nu ne mai imbolnavim de la "mizerie", ci sa ne imbolnavim de la chimicale... Logica de fier! :))

      Noh, iar m-a luat valul! dar ma irita tare tampeniile care se intampla si pe care nu le putem opri!

      Iti doresc sa ai un weeken placut, Rux! Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  8. De cand cu Veorica tot mai mult imi amintesc de anii dinainte de '89, cand toti prostii glasuiau si lumea nu avea ce sa faca. Pana cand.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Stii ca am evitat acest gand?! :) E de groaza ce se intampla... :(
      Stii ca acum fac tot posibilul sa interzica manifestatiile?! Inca nu le-a iesit, dar... Acum vreo doi ani voiau o lege impotriva defaimarii politicienilor! Sa nu mai faca lumea misto de ei, sa nu le mai spuna, unora, (intre altele) ce sunt cu adevarat: semianalfabeti.

      Ștergere
  9. ...Ne uitam in stanga,in dreapta,de-a lungul si latul teritoriului mioritic,
    si vedem "maretele realizari"ale echipelor guvernamentale perindate in 28 de ani.Douazeci si opt de ani,a 365 de zile...Repet intrebarea:ce noutati vedem,
    in afara unor constructii de locuinte si spatii de birouri,proiectate de
    (r)arhitecti,cu investitori cu multi bani,de provenienta necunoscuta??
    Inglodati in datorii,pe 20-30 de ani,romanii cumpara "in nestire".
    Autostrazi,sosele,poduri,metro-uri,cai ferate...restaurari de monumente istorice,cele trei spitale metropolitane promise,maretul program de guvernare pe 40 de ani,etc.,unde sunt???
    Noi sa fim sanatosi,sa vina nepotii sa conduca fosta mandrete de tara !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nepotii care vor veni sunt ai celor care azi distrug tara... :( Vorba aceea: "copiii securistilor nostri vor fi securistii copiilor nostri". Sumbra perspectiva. Foarte multi bogatasi (de carton) de azi si-au adunat averea mai ales din contracte incheiate cu statul... Copiii si nepotii lor vor trebui sa faca la fel, daca nu vor sa ramana saraci. E un cerc vicios ce nu cred ca poate fi rupt (nu prea curand, oricum).
      Constructii! Sunt si hidoase, cele mai multe, si cam nesigure in caz de cutremur (unele constructii) - in BV, in unul dintre noile cartiere de blocuri, daca intri intr-un apartament de acolo ai senzatia ca esti la un loc cu toti vecinii - au o acustica foarte buna acele apartamente, si se aude la vecini si un oftat mai adanc! Din pacate, proprietarii si-au dat seama de acest fapt dupa ce au cumparat si s-au mutat acolo.
      Nu e excesiv de usor de verificat investitorii imobiliari, dar nici foarte greu - in general, cand se apuca cineva de verificari are surpriza sa descopere un "ghemotoc" de firme - un fel de ceapa din care tot desface foi_ - e primul semn - si aproape cert - ca acolo nu sunt tocmai bani "curati". Cine sa-si bata capul?! Inspectorii de la ANAF? Prea complicat! Unii dintre ei cred ca nici nu-s in stare sa deosebeasca un aviz de insotire a marfii de un borderou de achizitie daca nu citeste denumirea tiparita pe respectivele formulare.

      Zile linistite iti doresc, Natalia draga! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.