2018-11-18

Bufniţa pe creangă. Provocări verzi

Îmi plac bufniţele, mult, şi n-am nici măcar o insignă sau un desen cu o bufniţă. Acum, datorită Provocărilor verzi - noiembrie 2018 - am o decoraţiune bufniţă. E prima temă a lunii noiembrie: Decorativ. Rux a pregătit un video, cu idei pentru decoraţiuni, şi un tutorial: cum să facem o perdea de frunze. M-am gândit la o perdea de frunze - aveam la îndemână tutorialul - dar, într-o zi, in autobuz, a urcat o elevă de şcoală generală şi avea cu ea o creangă cu două ramuri şi pe fiecare ramură era prinsă o bufniţă desenată pe carton şi care avea picioare, aripi şi urechi din frunze. Mi-a plăcut ideea atât de mult încât m-am hotărât pe loc: o bufniţă pe cracă va fi decoraţiunea mea.
Bineînţeles că nu aveam frunze uscate care să se potrivească astfel încât bufniţa mea să fie la fel de haioasă ca cele ale puştoaicei; am folosit ce-am avut şi am renunţat să pun frunze şi ca urechi - aveam nevoie de frunze mai “ciufulite”.
De unde model pentru bufniţă? Internet! Am căutat una - am găsit multe - şi am ales-o pe cea care se potrivea şi cu timpul pe care-l aveam la dispoziţie şi cu materialele (fig.1). Hm! Şi cum s-o desenez?! Talentul meu la desenat ar fi ratat o bufniţă reuşită aşa că am improvizat: am pus o foaie de hârtie pe monitor şi, uşor, cu un creion cu mină moale am conturat bufniţa (fig. 2) - pe material am transferat-o cu ajutorul unei foi de indigo (fig. 3) apoi am făcut conturul şi am colorat-o cu ce-am avut la îndemână şi putea fi util in cazul materialului care nu ştiu cum se numeşte!
Când am cumpărat “colile” am crezut că e fetru foarte subţire!!! Acasă am văzut că e un material care seamănă bine cu acele lavete de spălat vase sau de şters praful, dar subţiri aproape cât o coală de hârtie: un material poros, moale, fin. Culmea este că pe ambalaj nu e nicio etichetă, să ştiu şi eu ce-am luat de pe raft.
După ce am colorat bufniţa am decupat-o, am lipit frunzele şi am montat-o pe o crenguţă ce-o am prin casă de ani (pentru că-mi place forma ei)! Vaza in care e crenguţa e făcută de tata, din scoarţă de copac. S-a potrivit la fix cu bufniţa - am schimbat decorul colţişorului unde şade, de regulă, vaza cu crenguţa sucită.
Asta am realizat: o bufniţă agăţată de o crenguţă sucită. Şi-mi place acest décor.
Daaa, nu am reciclat nimic de data aceasta - doar dacă numesc reciclare refolosirea frunzelor. 

12 comentarii:

  1. Frumoasa compozitie. Cand te gandesti ce superstitiosi erau oamenii inainte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Robert! :)
      Erau superstitiosi?! :) Ai fi surprins, probabil, sa afli cati oameni sunt si azi superstitiosi.

      Ștergere
  2. Bună Diana!
    Ți-a ieșit super bufnița,îmi place mult,ești plină de talent!
    Duminică frumoasă vă doresc și o săptămână ușoară!
    Pupici cu drag și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Iti multumesc pentru compliment.
      Multumesc, la fel! Duminica frumoasa in continuare iti doresc! Zile senine tuturor celor dragi tie si celor dragi dragilor tai.
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  3. Good morning dear Diana!
    Your owl creation is excellent and well made!
    I love owls very much! Thank you for sharing!
    Have a lovely day and a happy week! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Good evening, dear Dimi!
      (here is already darkness)
      Thanks for the compliment!
      I like them too! That's why I chose the owl.
      Thank you. I wish you a lovely evening! Hugs!

      Ștergere
  4. Imi place tare tare mult proiectul tau verde :D!!
    Ce idee faina ai avut!! Si cel mai mult ma bucur ca ti-ai creat un colt decorat cu ceva care iti aduce bucurie si te binedispune!! yuhuu :D
    Si eu am mai folosit modalitatea aceea de a copia de pe ecran. Imi faceam stampilute le scanam sau fotografiam si apoi le maream practic pe ecran cat era nevoie pentru proiect (foarte convenabil). Cred ca am facut de vreo 2-3 ori chestia asta :)))).
    Se vede ca avem experienta vechiului sistem de a copia cu ajutorul foi de calc (sau cu o coala normala pusa pe geam ..hahaha).Ohhh de cand nu am mai folosit coala de indigo :P. Cred ca din facultate cand scriam la dublu (atunci cand colega si prietena mea nu putea veni la un curs asa faceam - si ea proceda la fel.. hahaha).
    Imi place cum ai combinat nuantele si frunzele pentru a completa look-ul bufnitei ;). Si ai avut o idee super buna de a o fixa pe creanguta si in vaza zici ca ai un colt de padure fermecata la tine acasa.

    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culmea - sau nu! :) - si mie imi place cum mi-a iesit. Probabil ca-mi plac bufnitele atat de mult incat mi-ar fi placut oricum ar fi iesit. :) Mi-a zis cineva sa o agat pe un perete sau s-o prind de biblioteca - ar fi o idee, pentru ca asa ar fi sub ochii mei mai mult timp. :)
      Am furat ideea unei pustoaice! :))) Nu cred ca se supara! Ale ei erau mult mai haioase!
      Cat timp am avut scaner si imprimanta era simplu - acum... "i-a ramas mica domnului computer" (nu e compatibila cu sistemul de operare) si n-am mai luat alta pentru ca nu mai am nevoie foarte mult de o imprimanta (sau... nu aveam!) :)
      Multumesc pentru ideea cu fotografiatul!
      Asa copiam si eu anumite desene! Lipeam modelul pe geam si, peste, o coala de hartie (cand nu aveam calc - ceea ce se intampla destul de des, pana am aflat de unde pot "face rost". :) Copiind folosind geamul ieseau mai "curate" desenele; am copiat desene si folosind geamul de la o vitrina, sprijinit pe niste carti si sub el o veioza (cand afara era intuneric si aveam nevoie de un desen sau vreo schita...)
      Folosind indigo-ul mi-am amintit de "vremurile de demult", cand foloseam si la masina de scris; si pentru fel si fel de acte care erau necesare in mai multe exemplare - ce simplu e acum!
      Imi face placere sa stiu ca iti place. Multumesc pentru apreciere.
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  5. e simpatica buvnita ta, ochisorii ei iti inspira rabdare si intelepciune - proiect reusit! felicitari 😍
    pupici si imbratisari de la trio pentru trio cu drag 😘💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga!
      Seara frumoasa in continuare va doresc!
      Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.