2019-01-12

Marginea nopţii. Provocare muzicală

Iggy Pop (James Newell Osterberg, Jr.) s-a născut la 21 aprilie 1947 in Michigan; trăieşte in Miami şi are un fiu, Eric Benson.
Iggy Pop - Living on the edge of the night(vizualizare pe YT):
[…] So I take a little bad with the good / It ain't just black and white / (It still ain't black and white) / You've got to deal with the real / Woo, living on the edge of the night […]
Friendship Friday! Provocarea muzicală lansată de Carmen pe blogul ei, Între vis şi realitate.
Iggy Pop a fost vocalistul trupei The Stooges, fiind un nume sonor in industria muzicală încă de la sfârşitul anilor 1960. Anul acesta, in aprilie, se împlinesc 50 de ani de carieră muzicală a celui numit The Godfather of Punk. A ţinut adesea prima pagină a ziarelor datorită concertelor sale spectaculoase (între altele, a fost printre primii artişti care au plonjat de pe scenă, sărind pe spectatorii din public - stage-dive - cu ocazia unui concert pe care l-a susţinut în Detroit), stilului de viaţă petrecăreţ şi consumului de droguri (David Bowie s-a numărat printre cei mai buni şi vechi prieteni ai săi, ajutându-l in perioadele dificile, cei doi colaborând adesea in muzică). Artistul a adoptat mai multe stiluri de muzică in timpul carierei sale: punk, new wave, hard rock, jazz, blues etc., dar are o părere extrem de proastă despre muzica electronică şi critică impactul acesteia asupra muzicii rock. (info wikipedia)
In anul 2007 trupa The Stooges s-a reunit, dar numai până in anul 2016 au rămas împreună, când au anunţat desfiinţarea. În 2010, The Stoogesau fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Împreuna cu The Stooges, in anul 2012, a concertat şi in România, in cadrul festivalului Tuborg Green Fest Peninsula.

10 comentarii:

  1. Hello dear Diana!
    Lovely music choice! I know this singer and the song! Love it!!!
    Thank you for sharing!
    Have a lovely day and a happy weekend! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      I'm glad that you like it!
      Thank you! I wish you a lovely week! Hugs!

      Ștergere
  2. Deşi am mai ascultat, nu ştiam prea multe despre Iggy Pop. Mulţumesc pentru toate informaţiile astea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As minti sa afirm ca eu stiam prea multe, dar pentru ca-mi place, si pentru ca am ocazia Provocarii muzicale :) am cautat informatii despre el.
      Cu multa placere. :)

      Ștergere
  3. imi place teribil timbrul vocii lui! melodia aici aleasa este impresionanta prin ritm si dans - imi place videoclipul - nu stiu de ce, dar ma asteptam la altceva si... surpriza a fost deosebit de pozitiva :-) Multumesc pentru aceasta noua cunostinta :-)
    Te pup si te îmbratisez. Un weekend minunat! Ganduri bune de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place foarte mult timbrul vocii lui. :)
      Are multe melodii care nu ma atrag in mod deosebit, dar si unele pe care le-as tot asculta. :)
      Ma bucur ca a fost placuta surpriza. :) Cu multa placere.
      Multumesc, Carmen draga!
      Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  4. oooooooo!!! de mult nu am mai descoperit o piesa care sa aiba un "ceva" special in ea care sa te faca sa te scoli de pe scaun si sa te simti incredibil de viu!!!
    M-am dus repede sa caut anul ... prea mi se parea ca suna a alti ani :)). 1990. Ah, da ... pe atunci se facea alt fel (sau altfel lol) de muzica. Fooooarte tare si clipul.

    Pupici cu draaaag!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Sunt ani care "suna altcumva" decat ceea ce se aude azi des. Ma bazez pe ideea ca "istoria se repeta". :)
      Nici nu m-am gandit la an! :))
      Iggy Pop mi se pare si mie un tip interesant. Cred ca cei din generatia lui erau interesanti fara a se stradui prea mult - unii dintre cei de azi par ca se straduiesc din rasputeri sa atraga atentia asupra lor si unora pare sa nici nu li se potriveasca ceea ce au ales sa "prezinte". :)
      Pupici (ot) :) cu draaaag-drag! <3

      Ștergere
  5. Nu pot spune ca este printer îmi aminteste de Mick Jagger! :))
    Poate imi sta între urechi! Hahahaha ...
    Duminica placuta! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi plac toate cantecele lui, dar timbrul vocii imi place mult - si are versuri foarte faine (din punctul meu de vedere). :)
      Da, are ceva din Mick Jagger (imi place The Rolling Stones). In 2016, Mick (strabunic fiind!) a devenit tata pentru a opta oara!
      Multumesc, Ella draga! Iti doresc sa ai o saptamana minunata, si spor in tot ceea ce ai de facut! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.