2019-02-03

Căutări. Jocul cuvintelor (201)

Toţi căutam ceva in viaţă, conştient sau nu. Ne dorim ceva şi căutăm să obţinem; nici nu ştim ce căutăm, uneori. Această căutare ne duce pe fel şi fel de drumuri. Alegem, facem o selecţie, şi mergem mai departe. Nu scrie in nico carte cum şi unde să căutăm. Ne-am dori o călăuză, şi o căutăm printre oameni, printre sfinţi, printre îngeri şi Tatăl lor, şi in lipsa acestei călăuze mergem, uneori, orbeşte, călăuziţi de un foc interior. Din când in când, primim un semn, dar nu este unul format din litere, să aibă un sens clar, nu e o scrisoare cu antet, care să ne ghideze direct spre ceea ce dorim să obţinem. Nu există un ritual de iniţiere in viaţă, nu există o dată precisă la care să ştim că vom descoperi ceea ce căutam, ceea ce dorim. Călătorim prin viaţă şi ne formăm o imagine despre ceea ce credem că avem nevoie. Doar atât.
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Eddi.
Cele 12 cuvinte: cautare, imagine, foc, carte, semn, selectie, calauza, initiere, lipsa, data, litere, antet.

14 comentarii:

  1. Si eu eram în cautari ... pana am dat de jocul tau de cuvinte! :))
    Duminica placuta, draga mea!
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ca ai gasit ce cautai! :))
      Multumesc, Ella draga!
      Iti doresc sa ai si tu o duminica frumoasa! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Din pacate nevoia este cam punctul focal pentru majoritatea oamenilor.
    Propria destinatie nu ti-o va spune nimeni, pentru ca nimeni nu stie. Ar fi suficient zic eu, sa ne fi spus cineva ca am venit pe lume cu un scop pe care trebuie sa ni-l descoperim singuri. Si ar fi fost enorm. Este singura idee importanta. Si ar fi trebuit sa fim impregnati cu ea chiar de mici.
    Realitatea pe 'teren' e alta', din pacate!
    Duzina asta chiar a fost interesanta! Ne-a zvarcolit neuronii! :D

    Duminica placuta, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca ideea existentei unui scop anume in viata, pentru fiecare, este motivul (cauza) pentru care suntem foarte "nelinistiti" si cautam - unii o fac ca disperatii - "scopul in viata". Poate ca scopul e doar... sa traim fiecare zi asa cum vine, depasind momentele dificile s.a.m.d.. Ma gandesc, cand afirm aceasta, la "primii oameni", cei care umblau in pielea goala la inceput, sau acoperiti pe ici-colo cu frunze. Ce scop anume ar fi avut ei in viata la acel punct in care (zic cercetatorii) nici nu articulau cuvinte?
      Apoi... cautam "scopul nostru" - cum stim ca l-am gasit?! Ne e bine la locul de munca, in viata personala, suntem bogati, destepti, avem o cariera "de invidiat", ne dedicam viata celorlalti?

      :) Mi s-au impletit repede cele 12 cuvinte in cateva fraze.
      Cand am citit ce ai scris tu am fost tentata sa nu mai public textul meu - am atins amandoua (aproape) aceeasi idee. :)

      Multumesc, Suzana draga! Duminica frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Dar era chiar firesc cu aceste cuvinte. Sa nu mai ai astfel de idei.

      Oricum, cred ca binele cotidian nu este un scop in sine.Cel mult un mijloc. Scopul il vad ca pe o 'ardere' puternica, care sa te poarte spre niste culmi. Banalul este la rasul solului!
      Pupici! <3

      Ștergere
    3. Ca o "ardere" imi pare si mie acest scop, cand e sa ma gandesc la unul; ceva ce nu poate fi explicat, ceva ce nu se vede, dar cel care il traieste simte o multumire deplina (fericire, as zice), indiferent de ceea ce se intampla in jurul lui, cu el - nu in sensul ca nu simte tristete, durere etc., ci in sensul ca orice ar fi pastreaza acel "foc" aprins, si acest foc il incalzeste (nu stiu cum sa explic ceea ce gandesc!) :)

      N-as zice ca e banal sa traim fiecare zi asa cum vine - ar fi bucurie in sufletul tuturor oamenilor traind fiecare zi asa cum vine, n-ar mai, probabil, asa de multe boli, n-ar mai fi, probabil, (asa de multi) sinucigasi, n-ar mai fi multe din relele care bantuie azi. :)

      Pupici! <3

      Ștergere
  3. Ați luat tare în serios, tu și Suzana, această duzină, scriind despre căutări și ziduri, despre alegerile pe care le facem... Ar trebui să-mi iau inima-n dinți și să mă joc și eu puțin cu cele 12 cuvinte...
    Seară frumoasă și săptămână reușită să ai, Diana dragă! 😊❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvintele s-au asezat singure (cred ca se si observa ca pe ici-colo exista unele "nepotriviri" dar le-am lasat asa pentru ca asa au venit. :)
      Sigur ca ar trebui sa revii! :)
      Multumesc, la fel, Dana draga! O saptamana minunata iti doresc! <3

      Ștergere
  4. "si atât" delicat, simplu, concis! minunat ai legat cuvinele, intr-o forma logica si plina de sentimente. Compozitia ta literara este de nota zece cu plus! Felicitari Diana draga! pupici si imbratisari, de la trio, pentru trio <2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga! <3
      Exista unele "nepotriviri" care s-au insinuat si nu le-am corectat, pentru ca gandul fugea repede si mi-am zis ca stie el ce face. :)
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.