2019-02-02

In aprilie se închid conturile G+

Începând cu luna aprilie Google va închide conturile G+ pentru consumatori. Utilizatorii au posibilitatea de a salva ceea ce doresc: comentarii, fotografii, videoclipuri ş.a.. Comentariile celor care s-au conectat pe diferite site-uri cu un cont G+ vor dispărea.

Cine doreşte să păstreze legătura cu cei pe care au ales să îi “urmărească” pe G+ vor trebui să se înscrie pe - să urmărească - blogurile / site-urile celor in cauză. In cazul meu, este blogul “Kundalini”:
https://diana-kundalini.blogspot.com/

Cei care doresc să păstreze legătura cu cei care s-au înscris in “cercurile” lor trebuie să anunţe pe G+,  până in aprilie, unde pot fi găsiţi (pot anunţa oricum/oriunde, desigur).

Amănunte aici:

Deşi scrie in româneşte, eu nu sunt sigură că am priceput foarte clar dacă pozele de pe Blogger, încarcate direct pe blog - şi care apar şi pe contul G+ - vor rămâne. Bănuiesc că da, pentru că acum, dacă şterg o fotografie de pe blog aceasta rămâne in albumul G+ dacă nu o şterg şi de acolo.

Faptul ca sunt atehnică aş zice că m-a ajutat de data aceasta, pentru că am folosit G+ numai pentru a distribui articolele care mi-au plăcut.

20 de comentarii:

  1. Am cont acolo numai pentru că mi-a cerut telefonul. Dar e gol-goluţ, nimic nu am, nici prieteni, nici poză, nici nimic. Dar sper că nu vor dispărea şi de pe bloguri comentariile celor venite de la conturile astea, nu? Că am comentatori fără blog care comentează de pe G.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca atunci cand faci "clic" pe numele lor se deschide pagina de Google+ vor disparea - asa am inteles din ceea ce scrie in textul de la adresa pe care am scris-o pentru amanunte (daca vrei sa citesti, pentru a fi sigura ca eu nu am inteles gresit, poti face clic pe link-ul activ din text - am activat legatura).

      Ștergere
  2. Am primit si eu anuntul azi-dimineata! :)
    Nici eu nu sunt afectata de faptul ca dispare G+!
    Chiar ma gansesc sa caut sa vad cum sa îl sterg înaintea lor! :))
    Weekend placut! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am aflat cand am trimis pe G+ postarea ta cu portocala. :)
      Haha! :) La finalul postarilor tale nu apare "butonul" - n-am idee daca il poti elimina pe cel aflat in stanga, sus, langa casuta de cautare pe blog.
      Multumesc. Iti doresc sa ai si tu weekend placut! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Am reusit foarte usor sa sterg accountul de G+
      Eu am dezactivat toate "butoanele" de pe blog ... G+, pinterest, FB ... La mine pe blog eu nu mai vad niciun G+ ... sau mai sunt? Daca te referi la blogul tau ...desigur ca se poate scoate"butonul"! Daca te logezi intri în "layout" în sidebar-right cauta unde este "butonul" G+ si da-i remove.
      Pupici!

      Ștergere
    3. Astept sa inchida ei contul G+ pentru ca... imi amintesc cat de greu am reusit sa-l fac! :)) si nu vreau sa fac vreo bazaconie. :)
      Daaaa... e simplu! dar nu pentru mine. :))
      Cum sa dezactivez butonul de la finalul fiecarei postari stiu, dar la cont nu ma bag. :)
      La tine pe blog vad G+, sus, in stanga, imediat sub bara de cautare a browser-ului - de acolo am trimis pe G+ ultimele tale postari. (poate ca vad doar pentru ca mai am cont G+ ? n-am idee, dar vad) :)
      Pupici! <3

      Ștergere
    4. Mi-a scapat din vedere ...:))
      Pot sa-l dezactivez si pe ala daca scot navbar-ul, dar diaspare si log in ... ce idiotenie ...Te oblige sa "share" postarile si eu exact asta nu vreau! Astazi pe acelasi ziar de unde ti-am dat link-ul cu brexit este un articol despre cum te urmareste google si cum poti sa te uiti în setarile contului sa vezi ... Mama mea ..gasescs ce am cautat si unde m-am uitat de ani in urma! Nu este normal! Mai si specifica ca numai tu poti sa vezi ...ca ei respecta "privacy" ... Adica vezi numai tu si toti cei care lucreaza la google plus juma de planeta! Pfff .... not funny!

      Ștergere
    5. Ah! Daca scriai mai repede nu mai distribuiam pe G+ postarile tale. N-o s-o mai fac. :)
      Am citit articole in care scrie despre ce si cum. Eu am dezactivat "istoricul" pe Google, deci acum nu pot vedea ce am cautat si pe unde am fost cu timp in urma. Ei oricum stiu, asta-i destul de aiurea! Pot afla pe unde am fost si daca sterg istoricul pe computer! Daca cineva cerceteaza "hardul" poate afla toate "cautarile" mele. La fel e si cu FB - cica si daca tu stergi vreo postare aceasta ramane si poate fi accesata de anumite persoane care stiu de unde sa o ia (stiu ca nu ai cont de FB - eu il mai accesez foarte rar pe al meu).
      Deloc amuzant, e adevarat, dar fiind "online" e cert ca nimic nu e "personal".

      Ștergere
  3. hm... internetul este ca o jungla! fiecare intra si iese, respecta sau nu legi, lasa semne ici si colo si nu e sigur niciodata daca se afla sau nu in siguranta.

    Un weeken minunat sa ai, Diana draga! Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio, cu drag <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact ca o jungla este! :) Suntem siguri ca suntem in siguranta cand - hop! - cadem intr-o capcana sau suntem atacati.
      Oricum, pe mine ma zapacesc modificarile acestea! :))

      Multumesc, Carmen draga! Weekend minunat iti doresc sa ai si tu!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  4. Eu nu as fi afectat nici daca ar cadea toate comunicarile virtuale, ceea ce se va întâmpla cu certitudine, mai devreme sau mai târziu, tinând cont de interesele celor care le-au produs si le controleaza, si de frica acestora de apropiata caderea a sistemului "lor" fals, înselator, prin care au manipulat si manipuleaza de milenii, perceptia adevarata, naturala, originala a celor cinci simturi rational-sentimentale cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe omul primordial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cumva, toti vom fi afectati, intr-o mai mica sau mai mare masura daca nu ar mai exista comunicarea de care ne bucuram acum. Cred ca cei mai afectati - daca ar "disparea" Internetul - ar fi cei mai putin sociabili sau cei care - din motive diverse - nu pot socializa "faţă in faţă".
      Comunicarile de acest gen nu sunt ceva rău, doar ca unii oameni abuzeaza. Da, exista un anumit control... :(
      Poate ca ar trebui sa invatam sa nu ne mai lasam manipulati - sa rezistam manipularilor cat mai mult posibil.
      Multumesc pentru vizita!
      Duminica frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  5. Nu cred ca l-am folosit de cand l-am creat! Daca blogul ramane neafectat, nu pot sa zic ca imi pasa tare..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am folosit doar pentru a distribui postarile care mi-au placut. Altfel, la fel zic si eu: daca nu afecteaza blogul... "ce-am avut si ce-am pierdut?" :)

      Ștergere
  6. Nici nu am inteles cum trebuie folosit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până (aproape) am inteles si eu la ce-s bune se inchid. :)

      Ștergere
  7. Ce veste mi-ai dat...! Era acolo, un cont în plus, dar cu ajutorul lui comunic cu voi, cele care aveţi blog pe alte platforme decât WP.
    Voi vedea după cum va mai fi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh! E un motiv care ma face sa imi pese ca se inchide G+ :(
      Poteci de dor si Alex, am inteles ca se conecteaza cu "Nume/Adresa URL". Cativa prieteni fara cont G+ sau altele au blog (un fel de a spune) pe "Blogger" numai pentru a putea comenta pe aceasta platforma.
      Imi doresc tare mult sa nu te pierd nici pe tine. :)

      Ștergere
  8. Bine s-a spus aici că internetul este ca o junglă. Apar atâtea aplicații, rețele, platforme, apoi dipar și le iau locul altele... Ce interesant și indispensabil era Messengerul de la Yahoo. Nu mai este. De Hy5 mu mai știu să mai existe, dar era la mare modă acum câțiva ani. Și altele și altele... Sper ca platformele pe care ne tot străduim de câțiva ani buni, să mai reziste și să nu dispară și ele într-o zi, în neantul cibernetic. S-au creat atâtea legături, prietenii, relații.
    Vom vedea ce va mai fi. Timpul aduce cu sine atât de multe schimbări și noutăți incredibile.
    Numai bine, dragă Diana și zile fericite! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apar si aduc bani fondatorilor; cand nu mai aduc bani, dispar.
      In ceea ce ma priveste, nu am depins vreodata de Messenger - de cateva ori am dialogat astfel dar... nu-mi placea ca "interlocutorii" discutau in paralel cu alte cateva persoane - prea asteptam sa mi se raspunda, ba mai si apareau cuvinte / propozitii care nu aveau legatura cu discutia. :)) Prima "retea" pe care am avut cont a fost un forum, apoi a urmat FB si Blogger; si altele pe care mai apoi le-am ignorat. Nu prea sunt fan retele de socializare gen FB, dar mi-am facut cont si pe o relativ noua retea: Minds.com, despre care se spune ca autoritatile nu pot urmari (!!?) utilizatorii (e drept, nu prea sunt prezenta nici acolo).
      Cand e vorba de Internet, de sisteme de operare, motoare de cautare etc. schimbarile sunt atat de mute incat uneori am senzatia ca n-o sa ma mai descurc la un moment dat! :))
      Multumesc, Alex draga! Zile fericite iti doresc si eu tie! Numai bine! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.