2020-10-19

De luni până vineri se trage

Nu se trage mâța de coadă, și nici oamenii pe sfoară; sau... oamenii sunt trași pe sfoară?! Nu contează, acum. De luni până vineri se trage cu muniție reală, în poligonul Grohotiș (muntele Zănoagei – muntele Urlățelului – vârful Roșca – muntele Bobul Mic – vârful Grohotiș – muntele Șețului – Poiana Bălan). (scrie și pe mytex.ro) No! Cu această ocazie am mai aflat despre câțiva munți din zonă.
Militarii dintr-o unitate militară din Ghimbav își vor exersa talentul la tras cu pușca. De fapt, habar n-am cu ce trag, dar or trage și cu pușca. Cu praștia sigur nu trag. Cu coada ochiului, poate. La ce să tragă cu coada ochiului? Hm. De unde să știu?
În fiecare zi, între 19 și 23 octombrie, între orele 6-20 e interzis accesul oamenilor, animalelor, căruțelor, atelajelor și autovehiculelor în zona delimitată și păzită de militari.
Mi se pare „interesantă” enumerarea celor care n-au voie să circule pe acolo: căruțe, atelaje, autovehicule – ca și cum acestea ar putea umbla pe acolo de capul lor... Era mai simplu – și mai corect, cred – să spună: „accesul interzis în zonă”. Oricum, dacă trece ursul pe acolo... E animal, nu cred că știe să citească. Cine nu respectă consemnul și va fi accidentat... e pe persoană fizică, singura vinovată. Și ursul? Nu, ursul e nevinovat, ursul devine trofeu.

Fapt divers
Pandalie, pandalie, dar nu se glumește cu sănătatea cetățeanului siguranța națională! România va achiziționa de la americani doua sisteme de rachete antinavă cu baza la sol, la un preț estimat de 300 de milioane dolari (scrie și pe monitorulapararii.ro, în 17 oct. 2020)

16 comentarii:

  1. Sz trag sforile prin UE iar USA, Rusia si China pe RomAnia vor sa puna mâna !
    "Societatea Thule sau Ordinul Thule (în germană Thule-Gesellschaft) a fost o societate germană secretă din München, care a fost inițial un grup de studii etnologice cu un interes deosebit în antichitatea germană și pangermanismul aryan ca parte a mișcării Velkisch. Miturile sale rasiste și ocultiste au inspirat ideologia nazistă și omologul său mistic. Rolul și adevărata influență a acestei societăți secrete au fost subiectul multor legende și controverse încă din anii 1960, alimentate de scrieri care leagă nazismul, ocultismul și pseudo-știința. Această imaginație, larg răspândită de eseuri și romane, dintre care unele maschează tezele de extremă dreapta sau revizionistă, continuă să fie transmisă astăzi în diverse opere de ficțiune și de teoreticienii conspirației."
    O toamna sublima, cu bucurii, pace si Lumina Divina draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUA are interese in zona si se foloseste, practic, de Ro pentru a-si proteja aceste interese (nu e nici macar miros de prietenie in aceasta relatie). Din fericire, relatiile cu Rusia si - mai ales! - cu China, sunt destul de slabe... Rusia si China nu sunt in relatii tocmai prietenesti, ceea ce e favorabil Ro, intr-un fel, si, cred, mai are Ro un "noroc": ortodoxia rusa e "altfel" decat cea romaneasca, ceea ce va tine despartite cele doua state.

      Societatea Thule, desi si-a incetat activitatea (cel putin teoretic) in anii 1940, s-a "reactivat", dar membrii sustin ca nu-s antisemiti si n-au legatura cu nazismul (cica, chiar au avut de suferit in vremea aceea). Unii istorici sustin ca nu exista dovezi ca Hitler ar fi fost membru in aceasta societate... (dar asta nu inseamna mare lucru, din moment ce a fost serios influentat de unii membri).

      Multumesc, Iosif! Sublima si toamna ta sa fie!

      Ștergere
    2. Agentiile secrete de spionaj-contraspionaj si agentii sub acoperire proveniti din cele 12 mari puteri nucleare mondiale, sunt mai activi ca niciodata în spatiul UE, si mult mai dotati din pdv. tehnologic atragând lumea contemporana debusolata de pseudopandemii în retelele de socializare, determinând masele inconstiente, provocându-le sa lupte între ele prin exprimare si socializare de la distanta prin cuvinte distribuite la liber prin massmedia si internet în asazisul "razboi rece" dintre Est si West, iar acest al treilea razboi mondial se va încheia doar la interventia lui Dumnezeu, altfel nimeni n-ar scapa.

      Ștergere
    3. Hm. Platformele de socializare exista pentru ca unii sa faca bani, altii sa spioneze, altii sa vanda mai mult, pe unii sa-i faci dependenti de tehnologie s.a.m.d. Pe oameni nu trebuie sa-i asmuti, neaparat, unii impotriva celorlalti pentru ca foarte multi isi manifesta adevarata "valoare" ori de cate ori au ocazia - mai ales la adapostul "internetului". multi dintre "vocalistii" de pe net sunt muti ca pestii in realitate si nu si-ar sustine punctele de vedere decat, eventual, amenintati cu bataia. 😊
      Cum o fi, Pace sa fie!

      Ștergere
  2. :D
    Mda, cam ciudat anunţul cu toate detaliile alea. Era mai simplu cum ai zis. Dar trebuia să fie daţi mai mulţi bani pe anunţ, dacă s-a plătit la cuvânt :D
    Zi frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeei! La asta nu m-am gandit! 😊 Are logica asa! 😂
      Multumesc, Potecuta! Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  3. Deci în munți e o aplicație. Ursul scăpa. 😁 In rest scapa cine poate. Suntem, cumva, pe cont propriu. Așa a fost întotdeauna, nu??
    Pup Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dada, se aplica un tratament fierbinte muntilor. Scapa, ursul, scapa! Zgomotul il va tine departe. 😊 Atata lucru stie si ursul: omul e cel mai agresiv mamifer de pe Terra.
      Cam asa a fost...
      Te pup si eu! 😘

      Ștergere
  4. Inteleg ca in weekend va fi liniste. Ai dreptate, cu anuntul. Ori e o aiureala, ori este asa ca sa uiti subiectul principal, facand analiza pe text!😊 Presupuneam ca militarii trebuie sa exerseze regulat, pentru a-si mentine antrenamentul. Dar habar nu am care mai sunt regulile azi!

    Multumesc pentru info, Diana draga! Sper ca animalutele sa nu se sperie prea tare, ca ele nu prea citesc anunturile!
    Pupici si o zi frumoasa, Diana draga!😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasa, daca nu au pus afise prin sate si comune, in zona, cati oameni or sti despre aplicatii? (mai ales de dimineata, in prima zi) Poate au anuntat din gura-n gura. 😊

      Regulat ar trebui sa faca si militarii si politistii si jandarmii, daca sunt bani pentru munitie, combustibil... Nu cunosc regula, dar ma gandesc ca ar trebui sa se antreneze cel putin de doua ori pe an, la trageri, macar, daca nu si la... strategie. 😊

      Animalele se sperie de zgomot, si stiu cat de agresiv e mamiferul om, asa ca se vor ascunde.

      Multumesc, Suzana draga! Zi frumoasa iti doresc sa ai si tu! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
  5. Cum să nu se tragă ? De ce să nu se tragă cu arme de foc ?
    Păi dacă nu se trag focuri, atunci Cugirul ce face cu munițiile pe care le produce ? Și știu ce vorbesc !
    Doar luna trecută au trecut prin mâna mea cel puțin 2000 de manuale de utilizare ale armelor de foc.
    Aș vrea să spun muuulte, dar înțelegi tu mai bine.. Și așa nu-mi tace gura, și mereu, mereu trebuie să mă pun de unul singur la perete..

    Ps. Războiul în sine este pierdere pentru unii și afacere pentru alții..

    Aș vrea să strig cât mă ține gura de tare - VREAU PACE și LIBERTATE în lume, dar știi ? Îmi stau afurisitele alea de manuale de utilizare în fața ochilor și mă simt vinovat, și obligat, să fiu o mică rotiță care contribuie la producerea de arme de foc pentru războaie și crime.. SĂ FIE PACE ! 🙏✌️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ar fi sa-i cred pe unii - si de ce nu i-as crede stiind cat sunt de bogati in special producatorii/vanzatorii/traficantii de arme? - razboiul e cea mai tare afacere.
      Se fabrica ceva armament si in Ro, inclusiv munitie...
      Va fi pace in lume... intr-o marti. :( Cursa inarmarilor nu poate fi oprita (nici macar in ceea ce priveste armele nucleare) Nasol tare.
      Nu esti vinovat. 😊 Cine-si cumpara arma stie, in general, cum s-o foloseasca (sau cunoaste pe cineva care stie)
      Sa fie PACE!

      Ștergere
  6. E bine că se anunță aceste trageri. Mai ales pentru că se cam întâmplă și belele. Era o știre, acum ceva vreme, că au făcut niște militari tragere, într-un poligon situat la mulți km depărtare de sate și, cu toate acestea, un pârdalnic de glonț a ajuns chiar la un om în cap!!! Doamne ferește! Numai bine, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine, in mod cert, altfel...
      Imi amintesc stirea. :( Cred ca poligoanele de "ieri" nu mai sunt potrivite pentru armele de azi...
      Multumesc, Alex draga! Saptamana minunata iti doresc! 😊

      Ștergere
  7. S-au facut progrese (cuvant discutabil...) in ce priveste armele si razboiul.
    Un poligon este intregul univers accesibil...
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvantul "razboi" aproape ca ma infioara... Sunt prea multe "focare de razboi" in lume la ora actuala, prea multe "miscari de trupe"... Ar fi prea frumos sa se manifeste "razboinicii" doar in poligoane.
      Multumesc, la fel!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.