2021-07-11

Ziua celor care se înveselesc singuri

În calendarul peste care am dat online (http://calendar.city-star.org/ro) sunt notate fel și fel de „zile internaționale și naționale”. Unele mă atrag - ca aceasta - și atunci mă opresc și-i dau zilei importanță.

Îmi place cum sună „ziua celor care se înveselesc singuri”! Și-mi place să cred că e și ziua mea azi. N-am prea găsit pe Internet referiri la o astfel de zi. Am găsit o referire scrisă de o româncă: ea a înțeles că ziua se referă la cei care sunt singuri și se înveselesc sau că în această zi ar trebui să stăm cuci și să ne veselim. OMG! vorba românului! Cum poate înțelege cineva că e despre cei singuri care se înveselesc pe ei?! Adică, nu mă pot auto-înveseli dacă am familie și prieteni?! Trebuie să stau singură azi și să mă înveselesc pentru a marca ziua?! Dacă sunt între oameni nu se pune?! O fi cum a înțeles ea?! Nu cred. Ei, și ce dacă o fi cum a priceput ea pentru a critica "sărbătoarea"? Eu am înțeles altfel.

Mă înveselesc singură mai ales când trebuie să aștept pe undeva. E așa de plictisitoare așteptarea încât trebuie să fac ceva pentru a nu mă bosumfla; și atunci mă gândesc la lucruri hazlii sau imaginez fel și fel de scenarii. Uneori ajung să râd singură! Râd cât pot de „ascuns”, să nu creadă (sau să nu știe!) cei prezenți că-s razna. Cel mai ușor să mă înveselesc este când mă gândesc la vreun animăluț! Și tot gândindu-mă se lățește zâmbetul pe mutra mea indiferent unde aș fi, dar mai ales când circul pe stradă - mă plictisesc când parcurg singură un drum mai lung, pe jos.

Când mă împiedic pe stradă și iau viteză dând din mâini, aplecată în față, îmi imaginez cum arăt și râd cu lacrimi (în astfel de momente trebuie să mă retrag undeva, să mă vadă cât mai puțini). Dacă mai am și sacoșe pe care le agit în mersul necontrolat e teroare! Mă doare stomacul de râs după ce-mi recapăt echilibrul! Sigur, faza cu împiedicatul nu e scenă amuzantă „autoprovocată”.

Când dau de vreo oglindă cu defect - care "pocește" chipuri - aproape că nu mă mai satur să mă privesc și să râd. Ador oglinzile care modifică chipul sau trupul întreg. Am avut o oglindă care „schimonosea” chipul (am spart-o din greșeală, cu ani în urmă) - în funcție de cum priveai aveai or nasul borcănat și ochii depărtați (și mici), ori nasul ascuțit și ochii apropiați (și foarte mari).

E dificil să povestesc cum mă înveselesc singură pentru că sunt chestiuni de moment, care „vin pe loc”. Important este că mă pot înveseli singură. Părerea mea. Aproape în orice văd ceva hazliu pentru că brodez instantaneu fel și fel de scenarii. De multe ori nici nu trebuie să imaginez, pentru că „produc”. Vineri, de exemplu, am vrut să aprind țigara cu sticla în care am apă; am pus "paiul" în gură, am luat sticla, i-am desfăcut dopul și s-a blocat creierul când am dus sticla spre gură: „ce vreau să fac?!”

După ce-mi alimentez creierul cu endorfine iau mai ușor aproape orice.
Nu reușesc deloc să mă înveselesc ascultând bâzâitul continuu (zi și noapte) al ventilatorului de la magazinul aflat la parter. Îi găsesc eu leac și bâzâitului.

Imagine de auenleben de la Pixabay

26 de comentarii:

  1. What I love is when I'm visit a fair and there are laughter mirrors that always give a different picture of yourself. Then it's not a smile that appears but really a laugh and also hard that people then sometimes look back and maybe think: what a strange crazy woman. But I don't care because I had fun with it. And I can also laugh at myself and I express that in my poems and maybe it's as self-mockery but it helps me when I feel bad. And if others laugh about it too and say this in a comment then I have fun again. In Dutch, "deuken en kreuken" is my catchword. Even though I am sometimes alone I can still laugh by thinking of something cheerful. That's just how I am because a day without laughter is a day not lived. Also meditation and mindfulness help to make me calm and coloring and drawing mandalas give me the peace to do so. I wish you hereby a pleasant day and new week with lots of smiles. BG, Tine (NL)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exactly! In front of "the changing mirrors" it's laughable - the smile is too little. :))
      I don't mind when others laugh at seeing me do something funny without intention; on the contrary: I'm glad they laughed. I imagine that ... I did a good deed. Life without laughter is inconceivable to me too. Sometimes, just imagining myself laughing out loud I starting to laugh.
      I know the benefits of coloring a mandala. I only know how to draw them online, but it's good anyway.
      Thank you, you! I wish the same to you! Many reasons for smiles! Happy Days!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. In aproape (subliniez "aproape") orice situatie este ceva comic - sau putem gasi ceva comic. Daca țipa cineva la mine, de exemplu (ca-i sef, amic, orice), am tendinta sa țip si eu (deseori o si fac) dar imediat imi imaginez ca suntem doua gaini (cu pene si tot ce trebuie) 😊 care se cearta in ograda. N-am cum sa nu râd imaginandu-ma "transformata" in gaina. Sigur, e posibil ca interlocutorul sa se "enerveze" si mai mult, dar e problema lui, daca nu pricepe ca cearta va trece si lucrurile vor reveni la... normal (asa ca de ce sa mai tipam unii la altii?)
      Te rog sa nu te gandesti ca dau sfaturi... Dupa ce te intristezi cateva secunde zambeste (chiar fortat) si, la un moment dat, va deveni reflex. Totul trece, absolut totul.

      Ștergere
  3. Diferența dintre tine și cea care a înțeles că azi e ziua celor singuri care se auto-înveselesc, este imaginația. Tu ai imaginație, persoana aceea nu. La mulți ani, deci! :) Și poți să-mi zici și tu mie la mulți ani. Nu mă plictisesc niciodată cu mine însămi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Jo! :)
      Inseamna ca stii cum e! Pornesti cu un zambet, apoi nu te mai poti opri din râs - chiar daca nu e un "râs vizibil", in gura mare. :)) Imaginile comice par ca se deruleaza una din cealalta ca si cum ar fi scapate de sub control.

      Ștergere
    2. Pe undeva pe acolo. Mă opresc la zâmbet, mai ales când sunt pe stradă. Dar să știi că și mie mi se luminează chipul când văd un câine. Tare-mi sunt dragi! ❤️

      Ștergere
    3. E bine ca te poti opri la zambet! :))
      Cand vad caini pe strada ma opreste educatia sa ma reped sa-i smotocesc. 😊

      Ștergere
  4. it sounds like an interesting day! I agree, thinking of pets always makes me smile too! :)

    Hope you are having a good weekend :) It's another chilly winter day here, but we still spent a little time at the playground this morning :)

    Away From The Blue

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I like to laugh. I like to imagine funny situations in moments when I feel bored. I'm glad to know that there is such a day, although it doesn't seem to be taken into account.
      Thank you. So far it has been super, and very hot.
      Looks like you had a nice weekend.
      I wish you a wonderful week!

      Ștergere
  5. Adica se inveselesc ei insisi... Chiar daca nu sunt singuri, n-are cine sa-i inveseleasca. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se intampla! Nu toti au in jurul lor oameni carora sa le placa sa râda' sunt oameni care se iau atat de in serios incat considera - precum aristocratii din vechime - ca e de prost gust sa râzi. :))
      Imagineaza-ti ca lasi autoturismul si urci in autobuz... Chiar daca esti cu cineva e, totusi, plictisitor. Nu-i hazliu sa te asezi in spatele unor scaune duble sa tii mainile pe manerele de la spatare si sa mimezi ca ii plimbi cu un carucior "de gemeni" pe cei care sed pe acele scaune? 😊

      Ștergere
  6. Am ajuns si eu pe nocturna... Am avut o zi plina, dar fructuoasa. Si acum ma pun la curent cu ce zi a fost si inca mai e putintel. Am evitat pe cat posibil oamenii fara simtul umorului, pentru ca genereaza dialoguri dificile. Tu spui o gluma asa mai seaca si cine stie cum se interpreteaza.
    Si ai dreptate, peste tot sunt aspecte hazlii daca pornesti in cautarea lor. Nici nu trebuie sa faci prea mult efort. Oricum serios vorbind, a te inveseli cat mai des face bine la capusor. Zambetul merita practicat permanent chiar si fara motiv. Macar si pentru faptul ca nu amplifici ridurile...😊 Si cum am mai spus, tot timpul ala il pierdem.
    Mie mi s-a intamplat sa-mi caut un pahar cu apa si sa-l gasesc a doua zi in sifonier. Luasem ceva de acolo, il pusesem sa nu-l vars si a ramas bine mersi.
    Pot adauga o faza de umor al Universului? Vineri seara ma gandeam ce frumos ar fi sa mergem pe Ceahlau. Nu am precizat ca ar fi la munte.
    Sambata ne trebuia niste material pentru a lipi ceva. Magazinasul de unde imi propusesem sa iau era inchis si am ajuns la un altul pe str. Ceahlau!
    Mi s-a parut simpatica situatia.

    Iti urez o noua saptamana cu bucurii si zambete, Diana draga! Poate ca ziua ar merita sa se numeasca ziua celor care se veselesc si atat, ca este din ce in ce mai multa morocaneala, din pacate.
    Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare faza cu paharul! :))))) Bine ca nu l-ai cautat! :)) Si faza cu Ceahlaul e tare. Nu poti spune ca Universul ti-a ignorat dorinta. 😊 O dovada in plus ca e bine sa avem grija ce/cum ne dorim.
      Dada, veselia face bine!
      Sa interpreteze cum or vrea. Vorba 'ceea: "raspund pentru ceea ce spun, nu pentru ceea ce inteleg altii". Unii au un "ceva" care-i face sa creada ca ai facut vreo referire la ei, la vreo situatie anume (pe care poate nici n-o cunosti). Stiu la ce te referi... Sunt tare aiurea oamenii fara simtul umorului. 😊
      Ma bucur ca ziua voastra a fost plina, si ati avut spor. La noi - parca am mai scris pe undeva - a plouat intr-o parte de oras, in alta nu; si-a plouat in partea de oras unde tocmai ajunsesem! Cand am revenit acasa am constatat ca-n zona nu plouase, si nici mai tarziu n-a plouat. Deh! Se mai intampla, dar ziua a fost "de bine", per total. 😊

      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Zambete si bucurii si pentru tine! Si spor in ceea ce ai de facut!
      Sa nu uit!!! Cred ca au dat "firele busuiocului"! Sper sa ma descurc sa fac o foto in care sa se vada punctuletele acelea verzi.
      Saptamana minunata iti doresc! Pupici! 😘

      Ștergere
  7. M-am înveselit singură privind poza pisoiului care râde! :)) Mulțumesc!

    Să ai o săptămână excelentă, dragă Diana! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag-drag! 😊

      Iti multumesc, Zina draga! ❤️ Saptamana excelenta iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  8. Super aceasta idee: "raspund pentru ceea ce spun, nu pentru ceea ce inteleg altii". Sa stii ca ai dreptate. Unii chiar sunt atat de suspiciosi, incat orice le-ai spune iti rasucesc cuvintele intr-un mod incredibil...Problema e a lor, insa ei nu stiu asta!
    Mi-ar placea sa fac o compozitie cu bucatele de oglinda. E pe agenda!😊

    Dupa ce se salta putin, le poti scoate cu o penseta.
    Seara frumoasa, draga Diana! Pupicei!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu la cine am auzit ideea, dar s-a lipit de creier. 😊

      Am desfiintat "agendele"! :)) Erau asa de multe "de facut" incat am preferat sa nu le mai contabilizez.
      In capul meu se zbate, de cativa ani, ideea unui blat pentru o masuta - blat din bucati (sparte) de gresie. Ideea va mai implini cine stie cati ani pana o pun in practica.

      Am fotografiat frunzulitele - nu par prea dese; cand am lovit betisorul si am imprastiat pamantul s-or fi rarit de la sine (am pus multe seminte). Multumesc de pont - nu m-as fi gandit la penseta.
      Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Am pus si gresie si faianta prin balcon, pe jos si pervaz. La ce materiale se gasesc acum este chiar simplu. Eu mai practic si utilizarea de autocolant.
      Chiar daca nu sunt prea dese, nu conteaza, vor avea mai mult spatiu sa se dezvolte. Cat sunt mici le poti muta intr-un aranjament echilibrat, cu o lingurita de plastic. Le misti usor prin pamantul umed.
      Pupici! ❤️😘

      Ștergere
    3. O-hoo! Dar stiu ca sunteti priceputi! Felicitari! E asa de simplu incat n-am reusit sa montez doua placi de faianta sub o chiuveta. :))
      Si mie-mi place autocolantul! Am schimbat infatisarea mobilierului din sufragerie de doua ori si chiar cei care vin mai des pe la noi au zis ca am cumparat alta mobila. 😊
      Frunzulitele le las sa mai creasca - ma tem sa le mut, ca nu cumva sa le distrug.
      Pupici! 😘 ❤️

      Ștergere
  9. Uneori reusesc. Se pare ca trebuie sa exersez.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca reusesti mai des decat uneori. 😊
      Multumesc, la fel: toate cele bune!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.