2021-07-31

Raport de iulie

Raport amănunțit despre ce-am făcut în luna iulie n-o să fac. E suficient că-s eu plictisită. Nu! Nu plictisită că n-am avut ce face, ci plictisită c-a tot trebuit să fac una-alta, mai puțin ce aș fi vrut. Cine m-a oprit?! Conștiința. Da, e „cine”, nu e „ce” - conștiința este o ea care mă bate la cap zilnic! Trebuie să-i găsesc un nume, s-o individualizez față de toate celelalte conștiințe (ale altora, nu ale mele; bănuiesc că nu am personalitate multiplă). Pinocchio îl avea pe Jiminy Cricket, un greieraș simpatic și înțelept - eu de ce să n-am așa un prieten?! Mă mai gândesc.

N-o mai lungesc pe introducere; de fapt, vreau să mă laud cu florile/plantele pe care le am în grijă de câțiva ani, dar numai în acest an m-am ocupat mai serios de ele și, probabil, m-au răsplătit - au înflorit, câteva.

Busuiocul n-a înflorit, încă; înflorit mai este cel adus gata crescut. Au crescut firele de busuioc din semințele pe care le-am plantat eu - până am reușit am mai plantat de câteva ori, fără succes.

Mama are trei trandafiri japonezi - de fapt, nu știu dacă sunt chiar trandafiri japonezi, dar așa le zice. Doi dintre trandafiri sunt mari - multe flori au făcut de-a lungul timpului, dar nu anul trecut și nici anul acesta. În schimb, a făcut o floare unul mititel, plantat de mama anul trecut.
Doar două zile m-am bucurat de ea înflorită deplin, apoi a căzut.
Epiphyllum (cactus-orhidee) e plin de flori! Nici această plantă n-a mai avut așa de multe flori de câțiva ani, deși e așezată în același loc din balcon, an de an.
Porumbeii din poză așteaptă să termine de mâncat guguștiucii, și să vină la masă ei. 
Atâta i-am mai alungat, să lase guguștiucii să mănânce, încât cred că au învățat: stau cuminți pe crengile teiului sau pe aiurea știind că vine și rândul lor. Serios! M-am gândit c-o fi coincidență, dar asta fac: așteaptă să plece guguștiucii apoi se înființează ei.
Colajul din ultima imagine este rezultat jocului pe tuxpi.com, cu floarea de trandafir.

16 comentarii:

  1. Bellas lechuzas y lindas flores. Te mando un beso

    RăspundețiȘtergere
  2. Jiminy Cricket este unul din personajele mele preferate. Chiar mi-ar plăcea să aflu ce nume are conștiința ta. :) Altfel sunt impresionată de plantele tale. Ți-am mai spus că am o frunză galbenă într-un ghiveci, dar nu mă îndur să renunț la el. :) Dar cel mai mult mă mir că ai reușit să dresezi porumbeii. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dadada! Jiminy e mortal!
      N-am imaginatie! :(( O sa-i spun "ea", si-atat! 😊 Sunt aproape sigura...
      Imi amintesc, cum nu! 😊 Arunca in ghiveci niste seminte de... ceva; s-ar putea sa ai surprize interesante.
      Multumesc pentru compliment. 😊

      Hahaha! As vrea eu sa ma laud ca am dresat porumbei! :)) Sunt pasari inteligente (am citit despre) dar nici prin minte nu-mi dadea ca s-ar putea intampla asa. Oricum, daca nu stau pe aproape... navalesc si ei. Nu le e teama: cand le pun graunte i-as putea chiar prinde, pentru ca nu se feresc. Unul dintre gugustiuci sta la mangaiat. 😊

      Ștergere
  3. În altă ordine de idei, te anunț că azi e 1 august. :) Just sayin' *wink*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! Acum vreo ora am postat un "calendar" - iesise o postare asa de luuunga incat a trebuit s-o impart in mai multe. Mi-a dat branci curiozitatea si-am tot "adunat". 😊

      Ștergere
  4. vax albina01 august, 2021

    Super raport, super plante, super poze.
    Și porumbeii tăi sunt super. Ai mei alungă guguștiucii și se caftesc pe pervaz. Of.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, multumesc, multumesc! 😊
      La fel fac si cei care vin aici - imediat ce ma departez de fereastra. :)) Ma joc, uneori, ascunzandu-ma, si cand apar si porumbeii ii zburatacesc. Gugustiucii nu zboara - ei s-au prins ca pe porumbei ii alung. Unul dintre gugu e viteaz, dar nu face fatza la un stol!

      Ștergere
  5. Vad ca ai fost tare harnicuta cu postarile! Busuiocul mai trebuie sa se inalte pana face floricele. Sa-l uzi bine, doar atat! Un actus ca acela trebuie sa-mi gasesc si eu, chiar daca in acest moment habar nu am unde
    l-as pune. Efectele cu el sunt teribil de racoritoare...😊
    Ieri am vazut o gramada de porumbei care stateau pe iarba tolaniti. In zona, ei stau deobicei pe sarmele de curent. Nu stiu de ce au simtit o nevoie de 'impamantare'.
    Eu as simti nevoia sa-i spun altfel cuvantului 'trebuie', sa-l personalizez poate si sa-l indulcesc un pic...😊
    Imi place acest 'buchet' cu flori, pasari si mandale!
    Pupici si o seara frumoasa, draga mea! Pornesc pe firul povestii lui August! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! Am inceput prin 20 iulie sa adun "date" despre august, sa postez in prima zi "calendarul" (daca tot m-am inhamat!) :)) si-a iesit o postare luuuunga cat o zi de post - si-am "faramitat-o, asa ca am "material" pentru vreo 3 zile. Am terminat si "citatele" - trebuie sa editez o foto si gata.

      Cred ca isi cauta racoare in iarba - Miki, catelusa, nu s-ar mai da dusa din iarba cand parcurgem portiuni de drum fara pic de umbra (din fericire, la orice ora, sunt zone umbroase in jurul blocului).
      Daaa! "Trebuie" nu-mi place nici mie. Stii vorba 'ceea: "faci acum ce trebuie pentru ca mai apoi sa faci ce vrei"? Eh! Rar ajung sa fac ce vreau, dar ma strecor. 😊
      La busuioc verific pamantul cu un betisor de frigarui: il infig in pamant si daca nu e umed pun apa - am inteles ca busuiocului ii place mai multa apa.
      Ia un cactus si sigur gasesti un loc pentru el. 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘

      Ștergere
  6. Eu constat ca ai avut o luna rodnica.
    Inspiratie si spor!

    P.s
    Ma gandesc sa reiau un serial de-al meu intitular "dare de seama"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suuuper! In acesti termeni nu m-am gandit! 😊
      Multumesc, la fel!

      De ce nu?! Astfel de "dari de seama" sunt inspirationale 😊 Pentru mine, cel putin.

      Ștergere
  7. Şi trandafirii mei au înflorit. Nu ştiu nici eu dacă-s japonezi, aşa îi ştiu, aşa le zic :D
    Porumbeii sunt super, au învăţat repede :D
    Săptămână frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumooos! Ai nostri nu, cei mari, iar cel mic si-a pierdut deja floarea. 😊 Corect!
      Sa mai zica cineva ca-s prosti! :))
      Multumesc, Potecuta! Saptamana frumoasa iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.