2022-05-22

Trei cireșe din satin

A treia săptămână din Festivalul fructelor de vară este despre fructe modelate. 

Nu sunt prea convinsă că „modelatul” din satin, melană, hârtie, fetru și sârmă e tocmai modelaj dar altceva nu mi-a reușit pentru că lutul pe care-l mai am s-a întărit (și nu m-am priceput să-l înmoi) iar pasta pentru modelat e prea puțină – ar fi ieșit o singură cireașă (la căpșuni nu m-aș băga să modelez și alt fruct de primăvară chiar nu-mi vine în minte).

Ceea ce se vede mai jos este tema mea pentru jocul susținut de Niko – pe blogul ei este tabelul pentru înscrierea postărilor participante la Festivalul fructelor de vară (cine dorește se poate alătura – nu e concurs).

trei cirese confectionate din satin, asezate pe un servetel printre frunze din hartie creponata

Discurile din satin roșu au diamentrul de 8,5 cm – e cu zecimale pentru că am folosit un capac pentru a desena cercul, nu compasul. 

etapele confectionarii cireselor din satin umplute cu melana

Codițele sunt din sârmă moale, lungi de 8 cm, învelite în hârtie creponată; frunza e din fetru și e lungă tot de 8 cm (în partea cea mai lată are 3 cm). Din păcate, luciul țesăturii nu se vede în pozele făcute de mine.

Codițele nu sunt învelite total la unul dintre capete – capătul neinvelit e introdus în „cireașă”; pentru a nu se vedea urât locul unde s-a strâns materialul cu ață după ce a fost umplut cu melană am lipit la „gura” bumbului un disc roșu mic, prin care am introdus codița cu adeziv pe ea.

Cele trei codițe și frunza sunt introduse, cu adeziv, într-un cilindru mic făcut din hârtie lucioasă și mai groasă; cilindrul e „căpăcit” cu o bucățică rotundă din fetru verde.

Pentru prezentare am așezat cireșele pe o „tipsie” decupată din șervețel și „desenată” cu markere. 

Frunzele din hârtie creponată sunt lipite, să nu le zboare orice mică adiere.

Trei săptămâni din Calendarul Recreativ au și zburat!

12 comentarii:

  1. Cirese!!! Am trecut in revista toate glumele facute pe seama lor...😊
    Imi place cum arata. Si nu ma gandeam la melana pentru ceva atat de mic.
    Am mai invatat ceva. Iar ideea cu cilindrul nu cred ca as fi avut-o. Tot la cusut as fi ajuns. Arata ca niste bomboane pline cu... lichior!😊 Mi s-a cam facut pofta!
    Imi place si ideea cu servetelul. E utila pentru a pune pe masa sub farfurii sau pahare. Chiar, au trecut deja trei saptamani! Incredibil.
    Multumesc pentru cirese, draga Diana! Pupici si o duminica frumoasa! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Pretul exagerat pe care-l au ciresele le-au facut subiect de bancuri! :))
      Cireasa de pe tort e mai scumpa decat tortul! ROBOR va mai creste cu doua cirese pana la sfarsitul anului! 😊
      Ideea cu cilindrul e aproape sigur ca nu mi-ar fi venit daca n-as fi facut tuburi din hartie.
      Sunt cam "ridate", dar la ce pret au ajung sa se stafideasca pe taraba. 😊
      Bomboanele "Mon Cheri" imi plac de numa'! Dar nu mai zic, sa nu-mi inund gura. 😊
      Cu placere! Duminica frumoasa iti doresc sa ai si tu, Suzana draga! ❤️ Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Lindas y jugosas cerezas. Te mando un beso.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunate cirese! Imi place cum te-ai gandit și la prezentare.
    PS : acum ca te-ai obișnuit cu tehnica, mai faci unele și pentru săptămana aceasta. Sau incerci capșunile în același mod. Mult spor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa stiu ca-ti plac aceste cirese. Multumesc.
      Am vazut (pe blogroll) titlul noii teme. Mi-ar placea sa incerc alta tehnica. Aceasta cu "bumbi" din material o stapanesc destul de bine pentru ca am mai lucrat de-a lungul timpului - motiv pentru care am si ales-o, ca varianta de "ultim moment". :)
      Spor si tie!

      Ștergere
    2. cumva in procent de 90 la suta, eram sigura ca te va tenta alta tehnica. Astept cu nerabdare sa vad ce vei alege.

      Ștergere
    3. Imi place sa incerc lucruri noi. 😊 Cred ca mereu am fost asa. Uneori m-am descurcat foarte bine, alteori bine si tot asa pana la dezastruos! Dar am incercat!
      Eu n-am gasit instructiuni pentru capsuni (sau alte fructe) din hartie decat in stilul origami si-mi roteam gatul ca o gaina, ca nu-nteleg nimic din origami. 😊 Ai pe blog un exemplu cu tipar - care-i mai pe intelesul meu.

      Ștergere
    4. Si eu sunt la fel. Imi place sa incerc mereu lucruri si tehnici noi.
      Origami nici pe mine nu m-a cucerit. Modelul cu tipar de hartie merge si pentru material. L-am vazut undeva, pe pinterest aplicat si pe material.

      Ștergere
    5. Am facut capsuna dupa acel tipar si nefiind sigura cum se "inchide" am accesat site-urile - pe primul e doar poza si al doilea nu s-a incarcat, dar cautand mai departe am aflat, si-am descoperit si alt model care mi-a placut. Mai trebuie sa editez fotografiile. 😊

      Ștergere
    6. la mine se incarca mai greu al doilea site, dar se incarca. E un site rusesc si poate de-aia sunt ceva probleme cu el.ma bucur ca ai gasit altceva pe placul tau. Astept sa vad ce ai descoperit.

      Ștergere
    7. Din cauza aparatului meu nu se incarca :( altele, tot cu .ru, se incarca; site-urile cenzurate nu se incarca deloc si apar pe ecran diverse mesaje.
      In plus fatza de ce am vazut la tine am descoperit o "capsuna personificata". 😊

      Ștergere
  4. Ce frumoase sunt!!!! :D Chiar zilele trecute am dat peste „ciresele” crosetate a la Sandy Bell, pentru prins codite :)))). Mi-a adus mami cutia cu elastice de par pe care o aveam la Bucuresti prin anii 2000 (cred ca sunt ale lui Ralu totusi).
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.