2013-11-01

Reflexii în oglindă - Nocturnă

Moscheea Sheikh Zayed

Marea moschee a șeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan (01.12.1918 - 02.11.2004), primul președinte al Emiratelor Arabe Unite, e situată în capitala Abu Dhabi. Este o operă de artă, una dintre cele mai importante comori arhitecturale ale societății contemporane din Emirate și una dintre cele mai frumoase din lume.
Construcția a fost viziunea șeicului dar a fost terminată abia dupa moartea acestuia.

Despre proiectare și construcție s-ar putea spune că “unesc lumea”. Arhitecții, artizanii, materialele sunt din mai multe țări: Italia, Germania, Maroc, India, Turcia, Iran, China, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Grecia și Emiratele Arabe Unite. Mai mult de 3000 de muncitori și 38 de companii au contribuit la această construcție. Materialele pentru construcție și pentru design sunt naturale și au fost alese și pentru calitatea lor de a fi durabile: marmură, piatră, aur, pietre semiprețioase, cristale și ceramică.
În curte se află locul de veci al șeicului care a condus statul, ca președinte, între anii 1971 - 2004.


Dacă doresti sa participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta", (poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la
"Reflexii in oglinda", la SoriN.

4 comentarii:

  1. Frumoasa moschee! Imi plac moscheile si aceasta e deosebita. Culoarea sa perfect alba e ca de vis. Fericita si persoana care a avut ocazia de a o fotografia :)
    Te pup, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac. De fapt, imi plac toate lacasurile de cult - ca arta, ca traditie etc. Catedralele gotice nu pot fi intrecute de nimic - din punctul meu de vedere. Au un ceva care... emana forta! :)
      Pupici!

      Ștergere
  2. Splendide fotografiile, Diana dragă! Eeee, dar și locul e plin de magie, ca în cele 1001 de nopți arabe. De acord cu catedralele gotice, am aceeași părere! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zici: magie! Moscheea e, cu adevarat, superba - am vazut cateva fotografii pe net! Dar impunatoare tot catedralele gotice raman. :)
      Zile fericite iti doresc!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.