2015-08-24

Mi s-a limpezit privirea

Atunci când sunt foarte obosită şi trebuie să citesc ceva scris cu litere foarte mici folosesc ochelari, dar pentru a citi ce se afişează pe monitor n-am (avut) nevoie de ochelari, până de curând… Totul era din ce în ce mai în ceaţă. M-am gândit că am atins ceva butoane şi am dereglat imaginea. Pentru că aveam şi o problemă cu Y! mail – cum se făcea, cum nu se făcea dar unele mesaje pe care voiam să le transmit ajungeau în “căsuţa” mea de mail (adică, îmi trimiteam singură mesaje în care-mi povesteam… ce-am mai făcut – asta când nu se bloca, şi nici mie nu-mi mai puteam trimite mesaje) – am rugat un puştan să vină pe la noi, când are timp. A avut timp sâmbătă. S-a uitat, a butonat, dar n-a găsit vreo problemă cu Y! Mi-a explicat că ar putea fi ceva legat de server… N-am înţeles mai nimic şi l-am rugat să-mi spună pe româneşte. S-a străduit, dar cred că vedea pe faţa mea că tot nu pricep mare lucru, dar n-am insistat - am dat din cap că am priceput exact ca cei care nu pricep nimic şi nu recunosc - iar el n-a insistat cu explicaţiile.
L-am rugat apoi să vadă de monitor, dacă n-am dereglat setările, pentru că se vedea scrisul cam tulbure şi voiam să ştiu exact dacă pâcla e pe ochii mei - cum aveam senzaţia - sau e din cauza monitorului (eram convinsă că ochii sunt excesiv de obosiţi şi deja mă gândeam cum o rezolv). M-a privit cu o umbră de zâmbet – mi s-a părut. Şi-mi zice, cu jumătate de gură:
- Trebuie curăţat…
- Îl şterg de praf în fiecare zi – îl informez, mândră.
- O!
Zâmbeşte larg, închide monitorul şi scoate din tăşcuţa lui un tub; fâs-fâs pe monitor, şterge apoi cu o bucată de (părea) flanel, deschide monitorul şi privesc rezultatul.
- Cristal! Mi s-a limpezit privirea! exclam când văd cârpa albă devenită maro închis, spre negru pe alocuri.

Când le spun oamenilor că, uneori, sunt tonto rău ei nu prea mă cred – au impresia că sunt fals modestă… dar nu trece mult şi fiecare se convinge că rostisem adevărul: uneori sunt tonto cu diplomă, şi ceva specializări deosebite!
E bine că sunt un tonto cu privire limpede! Nu de vultur, dar limpede.

6 comentarii:

  1. Eu port ochelati de multi ani si merg anual la verificare,dar mi se mai intampla sa vad in ceata.Sterg cu diferite produse cam toate ecranele si de multe ori,mai fac si prostioare,dar nu ma potolesc.Cat traieste omul invata,tu ai invatat ceva cu asta.Bine ca e numai atat. Toate bune Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar diminua, cumva, din farmecul vietii daca n-am face si prostioare. :)
      Am invatat, da! :) Doar ca, atunci cand am cumparat monitorul, mi s-a spus ca ecranul are protectie anti reflexie, anti nu stiu ce si sa nu fac altceva decat sa-l sterg de praf! :)) Asa am facut, dar, se pare, avea nevoie de mai mult. (celelalte monitoare ce mi-au trecut prin fatza ochilor le-am curatat fara probleme) :)
      Multumesc, la fel, Flori!

      Ștergere
  2. Ești tare simpatică, cum povestești tu cu umor despre pățaniile tale.
    Numai bine și zile frumoase, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alex!
      Daca tot ma fac de râs, sa stie si altii. :)
      Zile fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  3. Eu șterg săptămânal monitorul, tastatura, mausul, cu soluție pentru curățat ochelarii. Dau cu spray pe o bucată de material pentru șters ochelarii, apoi lustruiesc ușor cu o alta, uscată.

    Zi frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alte monitoare pe care le-am avut erau curatate regulat (solutia pentru curatat ochelari mi se pare buna, si la indemana; multumesc pentru idee) dar in cazul acestuia mi-a recomandat vanzatorul sa nu fac altceva decat sa-l sterg de praf, pentru ca e tratat ecranul cu anti una-alta si sa nu se strice... Daca doar a vrut sa se distreze pe seama mea i-a reusit! :))

      Multumesc, Zina!
      Zile fericite!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.