2015-08-14

Reflexii in oglinda! In Patagonia

Patagonia este o regiune situata in sudul Americii de Sud, pe teritoriul statelor Chile si Argentina, ce include muntii Anzi la vest si sud, o zonă de podis si campie la est. Este locul fantasticelor piscuri muntoase, a stepelor vaste, a ghetarilor si campurilor de gheata, precum si a unor uimitoare parcuri nationale - e incredibila frumusetea salbatica a naturii aproape neatinsa de mana omului (zic cei care au fost acolo).

Exista multe parcuri nationale, dar cele mai cunoscute par a fi sase: Torres del Paine, Laguna San Rafael, Alberto de Agostini (Chile), Los Glaciares, Nahuel Huapi, Tierra del Fuego (Argentina).

Provincia Neuquén din nord-vestul Patagoniei argentiniene este cunoscuta pentru numeroasele sale fosile de dinozauri. Scheletul fosilizat al celui mai mare dinozaur ierbivor care a existat vreodata pe planeta, Argentinosaurus huinculensis, a fost descoperit in apropiere de Plaza Huincul. Scheletul are inaltimea intre 12 si 15 metri, si o lungime cuprinsa intre 32 si 34 de metri, si e vechi de 88 de milioane de ani.

Sa aveti un minunat sfarsit de saptamana!
Postare pentru Reflexii in oglinda! la Sorin, unde sunt invitati sa participe toti cei care doresc.
Sursa foto: Turism de Aventura (in Parcul National Torres del Paine, Chile)

10 comentarii:

  1. niste reflexii foarte documentate :)
    imi amintesc de vremea cand citeam "Copiii capitanului Grant"...ce dorinta si curiozitate aveam atunci de a descoperi si eu Patagonia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ce hazliu suna "reflexii foarte documentate"! :))
      Pentru ca e o zona salbatica (din ce deduc de la altii) mi-ar placea sa ajung pe acolo... Cu gandul am fost de cateva ori, dar nu se pune! :)
      "Copiii capitanului Grant"! Ce vremuri, cele in care citeam romanul... :)
      Ziua minunata sa iti fie!

      Ștergere
  2. Ce reflexii de departe! Frumoase imagini!
    Weekend placut sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana.
      Iti doresc, la randul meu, un minunat sfarsit de saptamana! :)

      Ștergere
  3. Bună Diana!
    Frumoase fotografii,apa și verdele mă răcoresc puțin!
    Un weekend cât mai frumos îți doresc,draga mea!
    Pup cu mare drag și mulțumesc de viiztă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena!
      Ieri, pe aici a si plouat... S-a racorit, pentru un timp. Acum si-a revenit caldura (nu prea are putere dimineata si noaptea) :)
      Multumesc, la fel. Sa ai un weekend super!
      Imbratisari cu drag si pupici!

      Ștergere
  4. Arată bine în fotografiile acestea, Patagonia. Eu mi-o imaginam plină de ghețuri și zăpezi, ca în ”Toate pânzele sus”!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Este si asa, in partea Argentiniana, cred. Cica e acolo un ghetar (foarte vizitat, dar nu mai stiu cum ii zice) care... creste, cand toti ceilalti ghetari din lume se topesc pe zi ce trece.

      Ștergere
  5. Cred ca nu m-am gandit pana azi in mod serios la enormitatea unor creaturi. Dinozaurul huiculensis nu ar incapea pe terenul care contine casa mea din oras - 24 m x 10 m...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Daca-l facem pachet pe dinozaurul fosila incape si in curtea voastra! Dar! "Orice propozitie care incepe cu daca e moarta din start". :)

      E a doua oara cand scriu comentariul - prima data am pus ghilimele si la publicarea comentariului... a disparut ce era intre ele! Tastatura fosila! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.