2016-11-08

Arhanghelii Gabriel si Mihail

Milioane de ingeri au fost creati (si) pentru a lupta impotriva armatei lui Lucifer, dar numai patru sunt mentionati in Biblie: Mihail, Gabriel, Raphael (Dumnezeu vindeca) si Lucifer (Purtator de lumina). Dintre acestia, azi sunt sarbatoriti (praznuiti) doi: Gabriel si Mihail.

Senin sufletul sa va fie tuturor celor care aveti aceste prenume, si celor care nu aveti aceste prenume.
Pace!
Arhanghelul Gabriel in armura aurie, cu sabia in mana
Arhanghelul Gabriel
Arhanghelul Gabriel e cunoscut si ca: Abruel, Jibril, Jiburili, Serafili - este cel de-al doilea in rang printre arhanghelii care se afla inaintea lui Dumnezeu.
Numele lui inseamna Puterea lui Dumneze, Divinul este taria mea, Dumnezeu este puterea mea.
Este singurul Arhanghel ilustrat ca femeie in arta si literatura si este cunoscut ca Ingerul mesager.
Este cunoscut si ca “Ingerul revelatiei” pentru ca, adesea, Dumnezeu il alege sa transmita oamenilor mesaje importante. El ii poate ajuta pe oamenii care il roaga sa gaseasca rezolvarea unei probleme, calea pe care sa o urmeze cand sunt la o rascruce s.a., oferind “raspunsuri clare”, inclusiv prin intermediul viselor.

Gabriel este unul dintre cei patru Arhangheli indicati in traditia ebraica, fiind considerat unul din cei doi ingeri cu cel mai inalt rang in traditiile religioase iudeo-crestine si islamice. Alaturi de Mihail, este singurul Inger mentionat pe nume in Vechiul Testament. Este un Arhanghel puternic.

Arhanghelul Gabriel actioneaza in multe situatii impreuna cu Arhanghelul Mihail; ei ghideaza, sustin, inspira, vegheaza, ocrotesc si protejeaza fiinte umane si mari colectivitati umane.
In Cartea lui Enoh, Arhanghelul Gabriel este considerat a fi Guvernatorul divin al Paradisului.

alb-negru; Arhanghelul Mihail cazut
Arhangelul Mihail

Arhanghelul Mihail e cunoscut si ca: Beshter, Mika il, Sabbathiel - este primul Inger creat de Dumnezeu si este conducatorul tuturor Arhanghelilor.
Numele lui inseamna Cine e ca Dumnezeu, Cel asemenea lui Dumnezeu, Cel care e precum Divinul.
Are ca atribute protectia, curajul, puterea, adevarul si integritatea. Mihail protejeaza fizic, emotional si psihic. El supravegheaza activitatea lucratorilor in lumina.

Mihail l-a invatat pe Adam sa lucreze pamantul si sa aiba grija de familia sa, a vorbit cu Moise pe Muntele Sinai si, in 1950, a fost canonizat ca Sfantul Mihail, "patronul Politistilor", deoarece ii ajuta pe acestia sa faca fapte eroice si curajoase.

Lucifer s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu si i-a ravnit Tronul, fapt care a dus la un razboi puternic in Rai. Lucifer, in fruntea unei treimi din oastea ingereasca, a fost invins de Arhanghelul Mihail si aruncat din Cer pe Pamant, unde a devenit cunoscut cu numele “Satana”, nume care s-ar putea traduce “adversar” sau “diavolul”

In traditia islamica, cel care cheama la rugaciune (muezzin) in ceruri este considerat a fi Gabriel, iar conducatorul persoanelor care se roaga (imam) este considerat a fi Mihail.
Bibliografie: misterele.ingerilor.ro; angelinspir.ro; s.a.
sursa foto Gabriel: authorcdesertrose.com

2 comentarii:

  1. hornet.natalia11 noiembrie, 2016

    L-am citit tarziu !Mi-a placut foarte mult,pentru ca,cu timpul,uitam detaliile importante ale acestor divine personaje,viata eterna,si presupusele lor fapte.
    Credinta in Sfanta Treime,in arhangheli,in viata de apoi,ne face mai puternici,
    mai buni...Saptamana buna iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place gandul de a sti ca nu suntem singuri, ca putem gasi un sprijin - un paznic :) - atunci cand avem mai multa nevoie pentru ca - asa cum ai scris si tu - devenim mai puternici. :)
      Multumesc, Natalia.
      Iti doresc sa ai un weekend minunat!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.