2020-03-15

Am timp dar nu am chef

Pentru mine, săptămâna care imediat se încheie a fost una lejeră; următoarea, probabil, va fi și mai lejeră având în vedere că de mȃine va fi declarată “starea de urgență”. Eh.
Mi-am zis că pot face ceea ce nu am avut timp să fac până acum și mi-am dorit: să recondiționez câteva jucării, să cos câte ceva, să lipesc un puzzle care e asamblat și să asamblez un altul. Și, ca să vezi! N-am avut chef… Am recondiționat o jucărie, dar cam în dorul lelii. Cum să am poftă de mărunțișuri când sunt oameni “sechestrați” pe cine știe unde, în carantină, așteptând, practic, să treacă timpul și să poată pleca acasă? Cum să am chef de fleacuri când aud / citesc cum unii înjură românii din străinătate ‘că au venit acasă? Ok, poate era bine să rămână unde erau, dar unii nu puteau rămâne, chiar de-ar fi vrut. Și apoi, oricine are dreptul să fie alături de familie în astfel de situații - mai ales când familia dorește la fel.
Mă doare sufletul 'că unii nu vor să respecte regulile pe motiv că nu le e teamă, că nu cred în “vrăjeala” asta… Nici eu nu mă tem pentru mine, dar nici nu sfidez soarta și nici nu vreau să îmbolnăvesc pe cei dragi (nici pe necunoscuți). Dacă nu vreau să mă conformez regulilor pentru mine o fac pentru alții, care se tem sau nu, cărora le e indiferent sau nu… Și mi-ar plăcea să facă și alții la fel.
Indiferent ce cred eu despre această nebunie nu vreau să risc și să pun în pericol pe ceilalți.
Mă revoltă politicienii… 
Mă ȋntristează cei care s-au avântat să-și facă stocuri de alimente și dezinfectante fără a se gândi că, poate, unii n-au avut atunci, pe moment, bani să-și cumpere și mai apoi n-au prea mai avut ce să ia.
Mai am multe de scris, dar nu are sens… așa că revin la jucăria pe care am recondiționat-o. O motocicletă pe care am găsit-o printre lucrurile unui unchi.
Așa a fost:
Așa este:
În final, umor negru sec:
Aeroportul din Brașov a suspendat zborurile spre și dinspre toate statele. (in Bv nu există aeroport; politicienii, care mai de care, promit aeroport la Bv in fiecare campanie electorală, de aaaaani de zile - s-au demarat lucrările dar stagnează)
*
Știe cineva cum se circulă pe DN1?

34 de comentarii:

  1. Diana, nici eu nu am facut alte cumparaturi, in afara celor obisnuite, nu am mai mult de unul-doua produse din ce cumparam de obicei. Ieri am intrat intr-un market mic de cartier si era bine aprovizionat. Nu era spirt, Igienol, dar era dezinfectant de la alta firma. In plus, cu fainoase nu poti supravietui prea mult, alea nu hranesc, umfla. Eu mi-am luat fasole, linte, naut, doua pungi legume congelate, fructe uscate, oleagenoase si multe verdeturi, cateva fructe sa ne vitaminizam cat putem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, incep sa cred ca cei mai multi - in Ro - si-au facut stocuri si pentru ca de luni - mi-a zis o vanzatoare - cele mai multe produse (inclusiv fructele) se vor scumpi. La noi e mai bine ca la straini pentru ca avem multe magazine de cartier. In plus, cam toti avem prin casa "rezerve" de una-alta (poate si pentru ca ni s-a transmis "genetic" ca e bine sa facem provizii, avand in vedere era comunista). :)
      M-am mirat cand am vazut ca aproape disparusera pastele fainoase dar m-am gandit ca avand termen de valabilitate lung...
      Zau daca nu am tendinta sa fac stocuri! :)) Cand ii vad pe unii asa de disperati sa aiba... Daca se inchid magazinele, daca... daca...? :))
      Cred ca ceva hranitor, ceva usor e mai bine sa avem decat provizii de carne si paste fainoase.

      Ștergere
  2. Nu am gasit lamai in lidl (cand se vehicula ca vit.c e salvatoare), dar am gasit in carfour, in plus, si inainte coronavirus nu gaseai tot ce voiai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lamaile la noi nu lipsesc in general, pentru ca imi place foarte mult limonada. :) In magazine am vazut ca sunt destule pe aici - si in magazinele mici si in cele mari si in piata.

      Ștergere
  3. Nu prea pricep poza cu motocicleta. Are trei roţi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Are patru: doua mari, si doua mici, lateral - cele laterale ajuta la deplasarea motocicletei dupa ce-i invart cheita. :)

      Ștergere
  4. Draga mea, toata Europa este întoarsa pe dos …
    Pe mine ma ia groaza cand ma gandesc ca Gaby este blocata in Spania, ca poate se închide în curand totul si aici … si asa sunt luate o gramada de masuri, în privinta aprovizionarii .. e trist, dar sunt oameni care au nevoie de "un stoc" de alimente … poate sunt batrani, bolnavi …
    Va doresc sanitate si numai bine! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine ca ai trecut pe aici, Ella draga! :) Ma bucur sa te "vad". :)
      M-am gandit si la ea... pentru ca mi-au navalit in minte toti cei pe care ii stiu peste hotare. Fiica unei prietene din Italia (din sud) e blocata in Milano... O alta prietena, tot din Italia, are doi copii plecati in Iordania... Unul dintre copiii unei prietene din Belgia e in Franta... si tot asa... Nu vreau nici sa-mi imaginez ce simtiti voi, ca mame.
      Sigur ca unii au nevoie de stocuri pentru bolnavi si batrani, dar in unele state s-a exagerat. La noi - desi nu stiu cat e cazul - ziceau ca vor sa rationalizeze vanzarea de alimente si "articole" medicale...
      Multumesc, la fel! Sanatate si numai bine! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Poate ca e mai bine ca nu e un aeroport acum la voi... Vine mai putina lume din exterior... O zi faina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca gasim binele din rau. :) Dintr-o statistica facuta de autoritati in urma cu vreo doi ani cei mai multi plecati in Italia (din jud BV) erau din Fagaras.
      Multumesc, Cristi! Zi faina iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  6. Diana, acum fara sa te superi pe mine...din punctul meu de vedere s-au intors sarantocii care nu aveau unde sa stea in Italia si s-au gandit sa vina acasa. Stiu, sunt cetateni Romani cu drepturi dar daca ma intrebi pe mine, guvernul ar trebui sa cerceteze care dintre ei a contribuit la sistemul de sanatate in ultimii ani si cine nu a contribuit sa isi plateasca spitalizarea. De muncit in tara nu muncesc ca probabil nu vor sa castige putin, ca sarantocii de noi care platim taxe si impozite aici. O sa imi spui ca ei trimit bani in tara... nu imi trimit mie, trimit familiilor lor sau sa aiba ce manca sau sa isi ridice casa sau sa isi cumpere casa sau apartament. In momentul in care vor cotiza la CAS atunci o sa zic da, au dreptul la spitalizare si ingrijire medicala. Pana atunci noi astia fraieri care am ramas sa ne chinuim le platim lor. Asa ca nu sunt de acord. Se vor face bine si se duc inapoi cand va reveni totul la normal. Nu stiu cand se va intampla asta dar probabil se va intampla.
    M-am tot uitat la stiri si am vazut ca 99.95 din cei infectati sunt veniti de afara si pe langa asta au infectat si pe altii pe langa ei.
    Ti-am zis, dupa parerea me sunt buni de plata la CAS. Si plata groasa nu asa...
    A inceput sa dea statul amenzi si dosare penale pentru nerespectarea carantinei dar, din pacate, idiotii au facut deja rau. Si sunt multi altii pe strazi ca ei care nu au fost prinsi si care vor mai infecta!
    De ei nu imi pare rau...imi pare rau de ci pe care i-au infectat cu egoismul lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, nu ma supar pe nimeni pentru opiniile sale, pentru credinte etc. :) pentru ca e absurd sa pretind tuturor pareri la fel cu ale mele. :)
      Inainte de orice, "sarantoci" sau nu, sunt oameni si pot fi la fel de disperati si speriati ca oricare alt om. Multi romani ramasi aici si-au platit darile la "sanatate" si cand au nevoie de servicii medicale trebuie sa-si cumpere singuri fel de fel. In astfel de situatii nici nu cred ca trebuie sa punem problema ca unii sa-si plateasca tratamentul.
      Banii pe care ii trimit acesti oameni sunt "purtatori" de taxe si impozite care beneficiaza cetatenilor in general: cu cat un magazin, de exemplu, are vanzari mai mari, cu atat taxele virate la bugetul local si de stat sunt mai mari (nu intru in amanunte finaciare). :) Nu se mareste PIB cu prea mult, dar se mareste.

      Autoritatile din Ro nu au actionat cum ar fi trebuit, cred... Pe unii i-au mintit ca dupa ce dau declaratia pe proprie raspundere sunt lasati sa plece si vor fi izolati la domiciliu, dar i-au dus cu forta in carantina - era firesc sa se revolte acei oameni, pentru ca i-au bagat ca pe vite in grajd, fara sa-i testeze, riscul de contaminare fiind foarte mare daca unul singur era infectat... Asa au procedat in prea multe cazuri, deci un rol mare in raspandirea virusului o au si autoritatile idioate.

      Intotdeauna exista inconstienti care se cred mai presus de orice... Nu avem de unde sti cati sunt infectati si umbla "liberi" pentru ca nu toti au venit din "zonele rosii" dar daca initial au stat "la gramada" cu aceia veniti din astfel de zone din cauza autoritatilor inconstiente...
      Nu stiu cat e egoism, cat e inconstienta (din lipsa educatiei,lipsa de care si autoritatile sunt vinovate) si cat e disperare... Nu-i pot judeca pentru ca nu sunt in pielea lor.

      Ștergere
    2. PLUS sărăntocii aia de peste hotare muncesc pana se rup ca imaginea țării sa fie schimbată si mai marii lumii sa respecte România din nou!
      Poate sarantocii aia s-au grăbit acasa sa treacă de cumpăna alături de familiile lor!
      Si sigur toți sarantocii aia de peste hotare cu banii trimiși in țara au ținut magazine cu joburi deschise, au ținut firme producatoare funcționale pt ca oamenii aveau bani sa cumpere produse..
      Oare cum vede Dumnezeu situația si reacția oamenilor.........

      Ștergere
  7. Stai ca m-am luat cu frustrarile mele si am uitat sa te felicit pentru motocicleta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arunca-ti 'lipsa de chef' ca este inutila... Asta doar daca nu te odihnesti in perioada ei! :)
    Inca nu mi-am reparat jucariile, asa ca multumesc pentru impulsul puternic!
    Apropo de glume: primul caz de deces din cauza C... a fost a unui tip care deschizand camara a primit in cap baxurile cu faina, zahar, ulei! Cam horror un pic, dar reflecta o realitate.
    Oricum, e musai sa ne autodisciplinam reactiile:
    https://adriansora.ro/sanatate/legatura-dintre-organe-si-emotii/
    Poate nu ne iese din prima, nici din a doua, dar de ce sa ma imbolnavesc de prostia altora, cand poate ma insanatosesc si eu si apoi si pe ei?
    E un punct de vedere ca oricare altul si este adevarat mai exista o infinitate de alte posibilitati, dar totusi se intrevad niste solutii si toate converg cumva spre sfera noastra interioara pe care intr-un fel o neglijam prin comportamentul nostru.
    Scuze daca am scris prea mult, dar s-a intamplat... :D
    Pupici! O duminica cu idei principale pline de senin! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru articol, Suzana draga. Am studiat (la propriu) aceste legaturi intre emotii si organe, in anii 1990, si continui sa ma ingrijorez in unele situatii, pentru oameni care imi sunt dragi. Alteori ma revolt pentru nedreptatile pe care le sufera altii, gandindu-ma ca as putea fi eu in locul lor si mi-ar placea sa fie cineva alaturi de mine, sa ma ajute macar cu o vorba buna... Sunt constienta ca, in cele mai multe cazuri, nu pot rezolva nimic imediat sau intr-un termen scurt si nu ma enervez, nu ma "pasionez" aiurea pana la cresterea temperaturii sau pana la "nod in gat sau stomac" dar... imi urmaresc ideea. :)

      Hahaha! Tare gluma! Am dat si eu de o poanta: in filmele cu zombi, acel om care e muscat si nu spune nimanui, ajungand sa faca macel, e roman.

      M-am impulsionat si pe mine, cred. :)) Am doua papusi "Aradeanca" la care le-a cazut capul; de la Rux am un tutorial cum sa le repar... Le-am scos la lumina, dar nu gasesc arcuri de care as avea nevoie sa le repar. Ma voi reorienta spre altceva. :)
      Multumesc ca ai scris "prea mult". :) Te imbratisez cu drag si iti doresc sa ai si tu o duminica minunata! Pupici! <3

      Ștergere
  9. Am aflat motivul pentru care multe familii isi fac stocuri de hartie igenică: dacă strănuta unul, toti din preajmă fac pe ei.
    Sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  10. Deșii mi-am propus să nu mai ascult știri, să nu mai citesc titluri, că m-am saturat. Ști, ca atunci când mănânci corcodușe verzi. Câte poți să mănânci, maxim un pumn, apoi cum se zice la noi în ardeal, țî să sărbăzăsc dinț, no cam așe și cu stirile astea.
    Dacă nu deschizi rubricile cu informații, atunci sigur vin ele la tine și uite așa se trezește cineva să-ți trimită, ba o glumă, ba un link, ba o informație și din nou ești tras în această "tornadă" de știri care practic n-ar fi rele că într-un fel îți lasă "alarma" pornită, însă ce este prea mult, strică și i mă tare tem ca lumea să nu se "obișnuiască" cu știrile și apoi să nu mai asculte de nimeni și nimic, după care își urmează propriile gânduri..
    Da, este logic, normal și firesc ca pe timp de criză să ți se activeze lupta pentru supraviețuire, însă mă doare atunci când oamenii uită că au rațiune și se lasă duși doar de instinct ca animalele și nu-i mai interesează că prin acțiunile lor pot să-i îmbolnăvească și pe alții, pot să lase fără mâncare pe aproapele lor..
    Este trist că pentru mulți nu mai există spiriutul empatic, spiritualitate, aproapele, iubirea și dragostea unul față de altul, ceea ce ne va face mai mult rău..

    Ps. Mie mi-a plăcut foarte mult cum ai recondiționat motociclistul. Foarte bine ți-a ieșit..
    O seară frumoasă, Diana!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Stef, dar nu ascult sirile difuzate de-a valma la TV - unele posturi tv le ocolesc ca si cum mi-ar putea da virusi! (pana sa inceapa aceasta criza nu am mai stat la tv decat ocazional, de cativa ani) :) Caut informatii pe siteul Ministerului Sanatatii / Institutul national de sanatate publica (C.N.S.C.B.T.), pe site-urile OMS, CDC - controlul bolilor la americani, Johns Hopkins University si pe siteurile ministerelor sanatatii din diferite state. Mai "deschid" si cate un titlu de pe unele siteuri dar iau in seama numai acele articole unde e scrisa sursa de informare - sa pot verifica, sa stiu daca e o sursa credibila sau ba (fara sursa, inchid si-mi vad de lucru) :)

      In Ro, valul de cumparatori disperati era mititel, pana cand presedintele a zis sa nu se inghesuie lumea in magazine! :) Multi au facut exact invers - o alta dovada ca politicienii (oricare ar fi ei, in Ro, cel putin) nu se bucura de credibilitate.

      Inconstienta de a se sustrage izolarii/carantinei (cand e cazul de o astfel de masura) mi se pare stranie... in sensul ca acei oameni au ceva defect la cap, nu numai la suflet. Nimeni nu poate avea certitudinea (mai ales cand vine din state unde sunt multi oameni infectati) ca nu a fost in contact - oricat de putin timp - cu cineva infectat si care prezenta sau nu simptome... Sa nu se gandeasca la altii, ci doar la ei: daca se imbolnavesc si ajung tarziu la medic?
      Nu mai exista empatie, solidaritate? Esti un dragut, pentru ca in cazul acestor oameni a existat, eventual, numai la nivel declarativ.

      Multumesc pentru compliment, Stef!
      Saptamana minunata iti doresc! :)

      Ștergere
  11. Dacă tot ai timp și de reparații și puzzle nu prea ai chef, oate este momentul să ”așterni pe hârtie” povestirile promise, ce zici? ☺
    În ceea ce-i privește pe cei care fac stocuri de produse farmaceutice... Pe undeva au dreptate, probabil vor să stea cât mai rar la cozile la care se stă pe stradă la farmacii, în bătaia unui vânt turbat, cum a fost astăzi. La cele alimentare nici nu este cazul, am vorbit cu persoane care fac cumpărături de genul ăsta din locuri diferite și peste tot este marfă destulă. E drept că au cam dispărut pastele făinoase și drojdia... Eh! Om trăi și-om vedea ce-o mai fi!

    Seară plăcută, dragă Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! Parca ai fost in mintea mea! :) Am incercat sa scriu despre autostop, apoi despre masina de scris, dar tot ce-mi iese e un fel de "stiri pe scurt". :( Imi fuge mintea aiurea, dar nu am renuntat la idee.

      Eu am vazut rafturi aproape goale, inclusiv la o alimentara de cartier unde sunt preturi mari si nu prea e vanzare mare de regula. E adevarat si faptul ca se reaprovizioneaza repede magazinele. O vanzatoare mi-a spus ca de luni (adica de azi) vor creste preturile la unele produse... La cele de import, e de inteles, dar nu si la cele autohtone.

      Depinde si ce stocuri fac... pentru ca au multi nevoie de antipiretice, antiinflamatoare, masti, manusi etc....
      M-am gandit ca la farmacii cozile sunt formate mai mult de cei care au nevoie de medicamentele "lunare" si ma doare sufletul pentru ei (mai ales pentru varstnicii care nu pot cumpara pe doua sau mai multe luni si nici nu au pe cine sa roage. Am inteles ca exista "retele de voluntari" (prin asociatii deja existente) care ii ajuta pe cei varstnici si pe cei in izolare, la cumparaturi (cumparand ei) si lasandu-le la usa, plata fiind facuta online sau in plic - fara comision ("comanda" facandu-se prin telefon).
      Va fi bine, din punct de vedere al sanatatii, nu prea bine va fi cu libertatile (cel putin un timp).

      Multumesc, Zina draga! Iti doresc sa ai o saptamana linistita!

      Ștergere
  12. Mi se pare ca lumea nu mai e normala, ca totul e schimbat, ca cei care nu iau in serios asta sunt cei care o sa răspândească si mai tare.. prefer sa stau in casa decât sa stiu ca libertatea mea ii face rau altuia..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce stiam s-a schimbat - si va ramane schimbat pentru un timp - dar oamenii sunt exact asa cum erau, doar ca isi ascundeau o anumita latura (sau nu stiau ca o au!) si aceasta s-a "devoalat" in situatie de criza pe care o traim.
      La fel gandesc si eu, pentru ca... "libertatea mea inceteaza unde incepe libertatea altuia". :)

      Ștergere
    2. Cel mai bun citat pt situația asta!

      Ștergere
  13. Foarte frumos a ieşit motocicleta, Diana! Sper să îţi revină cheful, hai că va fi bine!
    Eu tot sper ca oamenii să fie mai responsabili. Nu ştiu ce aşteaptă să se întâmple să înţeleagă că nu-i cazul de băşcălie...
    Sănătate multă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Potecuta!
      De bine, va fi bine. :) Cu cheful e mai greu, dar vine si el.
      Si eu sper la fel, sa fie oamenii mai responsabili. Azi, la intrarea intr-un centru mic de telefonie mobila 4 oameni asteptau la usa, cu distanta de cca 1 m intre ei. M-am bucurat sa vad asta. Altfel, totul pare ca inainte. Ce ciudat va suna: inainte si dupa coronavirusul din 2020.
      Sanatate iti doresc si eu!

      Ștergere
  14. Arata bine motocicleta, si eu mi-am pastrat cele cateva jucarii pe care le-am avut ca sa vada si copiii mei:)
    De gripa, si altele multe, se moare in Romania de ani de zile si nimeni nu a facut nimic.
    Eu nu mai gasesc Lioresal de cateva luni(si alti multi bolnavi se plang peste tot pe Net) si nimanui nu-i pasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o idee faina pastrarea jucariilor - multe, generatiile viitoare, le vor vedea, eventual, in poze.
      Nu vor face nici de acum inainte - aceasta e cea mai rea parte. Acum se sparg in figuri de grija populatiei, cica...

      E groaznic! Banuiesc ca nu exista un inlocuitor satisfacator. Zic si eu - sa nu te superi pe mine - dar ai incercat la farmacii mici, de cartier? Intreb aceasta pentru ca, nu o data, am gasit unele medicamente la aceste farmacii mici, cand nu erau in cele mari.

      Ștergere
    2. Da... Cum sa ma supar?? Ce a fost am luat, eu am nevoie de 4 ori pe zi... Niciodata nu am fost mai jos ca acum...

      Ștergere
    3. Pfuuu... SPer sa se rezolve cat mai repede si sa ai "in stoc" pana se rezolva...
      Azi imi zicea o vecina ca nu mai gaseste Eutirox (pt tiroida) si medicamentul acesta, din ce zicea ea, il gasea oriunde, oricand...
      Tot mai rau pare a fi...

      Ștergere
  15. Draga mea Diana, cam asta e situatia in intreaga lume... asa e si la noi. Insa deocamdata avem voie sa ne deplasam liber, nu sunt intrezise iesirile, insa trebuie respectata distanta intre oameni. "Franta" este de astazi blocata la domiciliu, toate tarile europene au inchis granitele, nu mai sunt permise decat transporturile alimentare. Cumplit cand ne gandim, ca in ultimii 25 de ani toata lumea importa, local nu se mai produce mai nimic! Asia, cel mai mare exportator are downtime!
    Sigur ca trebuie sa fim solidari, sa ne gandim la cei bolnavi si în varsta. Criza abia a inceput :-( Vor veni vremuri grele, vremuri despre care nimeni nu are idee exact cum vor fi pentru ca nimeni nu a mai trait asa ceva!
    Firma la care lucrez OSRAM, a impartt personalul TESA in doua echipe care nu au voie sa se intalneasca. Prima echipa lucreaza la birourie firmei pana la ora 12, apoi face home office, cealalta echipa face mai intai 4-5 ore home office apoi merge la firma. Pentru a preda acte, pentru a aduna alte date, pentru a verifica situatia la fata locului. Nu se stie pana când... am inceput in aceasta formula de ieri... Incepand de maine, toate magazinele vor fi inchise, vor ramane deschise doar alimentarlele, benzinariile si farmaciile. Copiii nu au voie in parcuri sau in locuri publice de joaca, trebuie orice om sa pastreze distanta de macar 1,5 metrii unul fata de celalalt. Sunt masuri logice, virusul trebuie sa nu aiba sansa sa se raspandeasca!
    Eu nu am mai aparut de blog pentru ca asa cum zici tu, am avut timp, mai mult ca oricand, insa stirile despre catastrofa coronavirus m-au blocat. Eu sunt "cartierul general" al familiei - am organizat totul, am tinut si tin legatura cu toti membrii famiiei, ca suntem fiecare imprastiati in lume! Grea situatie!
    Insa daca nu intram in panica si ne mentinem sperata ca totul va fi bine, vom depasi si aceste vremuri grele. Pupici si imbratisari de la trio pentru trio. Ramaneti sanatoase, dragele noastre <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen draga, ma bucur ca sunteti bine!
      Nu ma asteptam la o astfel de amploare! In pandemia de gripa porcina (mondiala) declarata in 2009-2010, a ucis cca 18.000 de oameni (vreo suta in Ro)... A fost, si atunci, panica generalizata (dar nu s-a manifestat ca in acest caz poate pentru ca nu s-a cerut o izolare totala a unor grupe de oameni). Si au mai fost destule pandemii...

      Daaa... Inclusiv cele mai multe medicamente si alte materiale medicale sunt importate din Asia (in special China)...
      Nici la noi nu e interzisa circulatia, dar oamenii au fost sfatuiti sa tina in casa copiii - ii vad, insa, la joaca, dar nu in grupuri, ci cate 2-3. Cand o plimbam pe Miki am auzit o dna vorbind la telefon despre cum s-au adunat copiii in nu siu ce gradinita si se joaca (gradinitele, scolile etc. sunt inchise!) Intr-un fel, as zice ca e ok... Copiii sunt mai rezistenti in acest caz si exista si sansa de a dezvolta imunitate... Izolarea e ok, dar din punct de vedere al dezvoltarii imunitatii oamenilor nu e masura ideala.

      Masurile ne-au bulversat pe toti. E ca si cum as trai un film cu pandemii! :)) Am vazut destule; de ce sa nu si traiesc unul? :)
      Inca sunt deschise toate magazinele. In Bv (in judet, banuiesc) sunt 6 cazuri confirmate, dar oamenii nu arata deloc panicati - totusi, de pe la ora 18 incolo aproape ca se golesc strazile din cartier.
      Va fi bine! Trebuie sa fie bine! Oamenii se vor insanatosi - In Ro s-au insanatosit deja vreo 19 (daca am retinut bine cifra) - din aroape 200 de cazuri (186, parca)

      Multumesc ca ai facut un popas aici. Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3 <3 <3 Si voi sa ramaneti sanatosi, dragilor!

      Imi pot imagina cam ce e in sufletele voastre pentru ca stiu cum ma simt eu stiind-o pe mama la distanta muuult mai mica, undeva in sudul tarii.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.