2018-08-22

Când mă chinuie talentul…

Când sunt foarte multe de făcut, şi nu ştiu ce să fac mai întâi, las baltă ce se mai poate amâna şi mă joc - o oră, două… teoretic. Suzana, pe blogul ei, mă tot instigă la joacă (nu doar pe mine, desigur!) - cum să nu dau curs unor astfel de instigări?! Cine n-ar vrea să aibă timp de joacă?! N-am timp de joacă, da-mi fac!
Pe blogul Floare de colţ - am descoperit fel şi fel de minuni. Între acestea… cum să faci picturi dendritice. La început abia reuşeam să rostesc cuvântul dendritice fără să-mi înnod limba… Acum trebuie să reuşesc să fac o astfel de pictură.
Se foloseşte sticla, dar ar trebui să meargă şi cu “foi” din plastic, mi-a şoptit Suzana. Nu am avut sticlă aşa că am folosit plastic. HM! Ce mi-a iesit veţi vedea mai jos! Până atunci, însă, postez o fotografie cu flori - să vedeţi şi ceva frumos şi colorat.
Şi acum…. Taaa-na-na-naaaa! Picturile mele dendritice! :) :) :))))))))
pete rosii, ca desen, incercari de incepator
Desenele cu roşu ar putea reprezenta… un bursuc mutant iar cele cu verde un cal mutant rănit (pata roşie s-a dorit un model - şi-a ieşit ce-a ieşit). 
pete verzi, desen, incercari de incepator
Rămâne să mai încerc. Vedeţi pe pagina Suzanei ce faine ar fi trebuit să fie (la final de pagină)
₪₪₪
Pentru Fleur and Color on Wednesday, iniţiat de Ella.
Au mai scris prietena-japoneza; ZIna

18 comentarii:

  1. Toti ne jucam,indiferent de varsta.Daca mai iese si ceva din joaca ,e mare satisfactie,nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa gasim toti (absolut toti) timp pentru joaca - ar fi, poate, si oamenii altfel, ceva mai veseli. :) Categoric! :) Cand din joaca realizam ceva e si mai mare satisfactia! :)

      Ștergere
  2. Sunt convinsa ca oamenii maturi ar trebui sa reinvete sa se joace,cautand fiecare
    "jocurile"care i se potrivesc,sa persevereze prin incercari,sa aiba bucuria realizarii !
    Mie mi-au placut ultimele doua;felicitari !
    Zile cu bucurii iti doresc,draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Natalia draga! <3
      De n-as fi vazut cum trebuie sa iasa as fi fost foaaaarte multumita! :) Am fost dezamagita cand am vazut rezultatul?! Oh, da! Mi-a fost un pic ciuda pe mine! :)) A ramas, insa, placerea incercarii si distractia - imaginandu-mi fel de fel in acele pete de culoare. :)
      Oh, cat mi-ar placea ca adultii sa reinvete sa se joace! Macar un "rebus" sa completeze din cand in cand. :) Unii nu "se baga" nici la fotbal pe iarba sau la volei! Chiar daca nu se pricep ar trebui s-o faca - pentru distractie (nimeni nu va rade de ei, ci, eventual, de situatiile comice). :)
      Multumesc, la fel, cu drag! <3

      Ștergere
  3. foarte fain! wow! chiar superb slidshoul tau, Diana draga! multumesc pentru adrese, osa trec si eu pe acolo sa vad cum si ce trebuie facut :-)
    Eu am folosit in ultima vreme o aplicatie de pe telefonul mobil ☺ "Quiuq" Este într-adevar quiq! marchezi fotografiile din galerie si alegi una din formele tematice pe care acest app le pune la dispozitie. Apoi accesezi tasta play. Slideshowul e gata! Daa vrei, poti sa suprapui si texte... Eu cand am timp, scriu cate ceva, insa in ultima luna, nu am avut timp absolut de loc!
    Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio. <3 :-* ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen draga! <3
      Cu placere! Am vazut denumirea aplicatiei la final de video, dar nu m-am gandit ca e pe telefon (oricum, eu nu am telefon mobil) :) Pare mai simpla aplicatia ta (sau... mai pe intelesul meu) :) Si programul online permite text, doar ca nu am vrut sa ma complic (si) mai mult. Mi-a trebuit, cred, mai mult timp sa-mi dau seama cum sa salvez slide-ul! "Save & Next" apare la final de pagina si eu derulam pana unde scria "de ce sa vrei sa-ti faci cont"!! :))
      Ooo! Cred ca as mai fi fost prezenta pe aici doar pentru a vizita pe altii... Am avut bafta ca am mai multe texte deja scrise, si culeg cate unul, din cand in cand. Doar pentru MFC si celelalte jocuri scriam "pe loc". :) Sa fim sanatoase! e tot ce conteaza. :)
      Te imbratisez cu drag!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
      Zi minunata iti doresc sa ai!

      Ștergere
  4. Bună Diana!
    Jocul tău a ieșit super,ai ales un câmp de flori minunat,îmi place!
    Zi minuntă îți doresc
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Multumesc! :)
      Iti doresc sa ai si tu o zi minunata!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  5. Diana draga, nu fii dezamagita! Pentru ca deja am cateva experiente, mai ales pe plastic, iti pot spune urmatoarele. Cred ca ai pus prea putina culoare. Daca te uiti cu atentie la filmulet, pictorul a pus destul de multa si a si intins-o. Ceea ce eu nu am mai facut. Cand apesi cele doua plastice sa o faci usor. Ridici de la un colt si continui uniform. Trebuie sa-ti iasa in felul acest macar patru imagini mai consistente (doua de fiecare foaie) Asa cum a iesit la tine pare sa fie deja a treia copie, cand vopseaua se intinde mai mult.
    Dar oricum geometriile arata interesant. Din pacate nu le putem controla, dar le putem continua. Acum cand 'vorbesc' cu tine, ma gandesc la lac si sclipici...

    Deci jocul continua, ca e tare frumos! Pupici si spor la colorat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee, dezamagirea-mi trece repede, dar, pe moment, ma "oftic" cand nu-mi iese ceva ce pare atat de simplu! Aparentele astea! :))
      Esti tu amabila! :) E drept ca nici pozele nu sunt foarte bune dar petele chiar sunt... aiurea. Am pus vopsea - zic eu ca suficienta. Prima incercare a fost cu verde (am intins vopseaua, am asteptat sa se "intinda" intre "foi" dar... pace buna!) La "desenul" cu rosu am pus mai putina vopsea si, un pic un pic, s-a intins (e mai "dantelat" acesta). E posibil sa fi fost "foile" prea subtiri... Oricum, de incercat mai incerc. Sunt primele doua copii - cand am vazut cum arata... n-am mai insistat. :)
      Lac si sclipici!? Sunt curioasa la ce provocare te gandesti! :) Cu nebuloasa m-am linistit! :) O sa incerc un desen, doua...
      Multumesc, Suzana draga! Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3 Spor la mesterit!

      Ștergere
    2. Nu mai intinde cu pensula. Striveste-o cu a doua foaie, dar delicat, pana se intinde suficient de mult - adica prin apasare usoara aproape ca nu se mai deplaseaza. Apoi nu mai astepta si desprinde primul plastic. Nu astepta. Culorile acrilice se usuca extrem de repede.
      Poate o sa incerc o postare de la inceput la final. Tebuie sa mi-o pregatesc.

      Foile prea subtiri cred ca genereaza inaltimi de nervuri mai mici, dar totusi se formeaza.

      Pupici! Spor si tie, Diana draga!<3

      Ștergere
    3. Adica, sa pun doar "punctele" de vopsea si sa presez plasticul... Asa nu am incercat; la verde am intins cu pensula "punctele" si la rosu cu degetul (gandindu-ma ca... n-o fi pensula buna. :) Am vazut demonstratia tipului si am urmat exact pasii, dar cred ca ai dreptate: foile fiind prea subtiri cea de deasupra nu aplica o presiune suficienta si "perna" de aer dintre ele este foarte mica.
      Tot ajung eu sa iau geamurile acelea mici, de la fosta vitrina! :)
      Multumesc, Suzana draga! Astept cu interes si indrumarile tale (cand o fi timp - eu mai incerc, oricum) :)
      Seara frumoasa! Pupici! <3

      Ștergere
  6. Ahhhh ce draguuuuut!!! <3
    Imi place mult cum te-ai jucat cu florile!! Super dragut slide-show-ul ;)))) :D
    Iar picturile dendritice m-au dus cu gandul la Nausicaa vaii vantului --- la manga de fapt ;))).
    Sa te mai joci neaparat <3.

    pupic cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumeeeesc, Rux! <3
      In mod cert ma voi juca! Atata am "plans" dupa "geamuri" incat azi mi le-a adus cineva. :) Mi-a ramas doar sa asez vopsea pe unul si sa o "strivesc". :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  7. Ce idee faină! Uite ce frumuseți poți face, plecând de la o idee. E minunat când învățăm unii de la alții atâte lucruri noi! Promit să încerc și eu ceva! :-)
    Toate cele bune, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si avem atatea bune de invatat unii de la altii! :)
      Sa incerci, neaparat! :) Tu ai langa tine un ajutor de nadejde! Un ajutor cu ochi mari, frumosi, cu imaginatia vie si zglobie! <3
      Multumesc, la fel, Alex draga! Saptamana linistita iti doresc! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.