2018-08-01

Blocaj. Jocul cuvintelor

Azi nu se leagă cuvintele. Un termen limită nu este obligatoriu, i-a spus cineva de a cărui susţinere s-a bucurat întotdeauna.  Un scriitor bun - consideră cei mai mulţi - nu scrie numai in momentele de inspiraţie, ci doar scrie. Îşi contureaza in minte - sau pe hârtie - un proiect şi il dezvoltă. Numai dorinţa nu este suficientă, constată tot mai des in ultimul timp. E drept, nici lucrurile nu sunt tocmai cum ar trebui să fie - dar cine ştie, cu adevărat, cum ar trebui să fie? Să intre in amănunte despre cum ar trebui să fie viaţa într-un moment sau altul nu ar fi benefic; vrea doar să scrie, şi pagina din faţa lui se încăpăţânează să rămână albă. Ce-şi propusese iniţial nu mai e valabil.
O voce interioară îi şopteşte să lase mintea liberă, să lase cuvintele să se înşire de la sine, ca şi cum ar face-o in nume propriu. Cuvintele par că au viaţă, o voinţă a lor, şi când le aşază pe hârtie unele par a-i striga că nu e locul lor acolo, că nu sunt tocmai cele mai potrivite.
Scrisul este pentru el un refugiu din calea fluviului vieţii cotidiene şi a nu mai putea scrie era echivalent cu a muri. Şi nu voia să moară, nu încă! Ca un colac de salvare, literele au prins a se înşirui, formând cuvinte care descriu peisaje, decoruri, trăiri, conturează personaje vii, complexe.

Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Eddi. Pe blogul Cartim se află tabelul pentru înscriere.
Cele 12 cuvinte sunt: echivalent, intre, lucrurile, obligatoriu, valabil, sustinere, interioara, cineva, refugiu, proiect, propriu, numai.

6 comentarii:

  1. Daca ai sti ce bine imi pare ca partici la joc! Mie mi-a lipsit, dar voi recupera! Mi-am notat ideile principale, ca sa nu le uit! :D
    Toate cele frumoase si inspirate, Diana draga! Chiar mi-a fost dor de voi! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum imi pare bine si mie. :) Pana azi, in momentul in care citeam cele 12 cuvinte se si impleteau frazele - cu aceste 12 mi-a fost mai greu.
      Abia astept sa citesc randurile tale!
      Multumesc, Suzana draga! Si mie mi-a fost dor de tine - cand am postat pentru MFC in miez de noapte mi-am amintit ca n-am mai batut la usa casutei tale virtuale si.. m-am luat cu altele! :) Si ce surpriza faina am avut cand te-am vazut! :)
      Zi minunata iti doresc sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
  2. Deci la tipul asta se dusese colacul meu de salvare. hmm Bine ca stiu acum de ce nu se mai joaca pe hartie mai nimic in ultima vreme. Ma gandeam ca au plecat in vacanta la domnul Timp, dar nu...
    TRadatoarele :)))

    Super taree textul. Asa mult mi-a placut. Credca va trebui sa le aduni apoi intr-o carticica :D.

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil! :)) Iarta-le! Au vrut sa faca un bine altuia! :)
      Nici la mine nu se mai leaga pe hartie prea multe! :) Se invart in cap, dar nu se dau duse de-acolo! :)
      Multumesc pentru apreciere, Rux! M-am gandit la o carticica, dar... hm! As avea nevoie sa cerceteze textele un prof de limba si literatura română. Nu stiu a spune, dar simt ca sunt cateva (poate mai multe, dar cateva simt) greseli... :)
      Zi minunata iti doresc sa ai! Pupici! <3

      Ștergere
    2. Asta se rezolva :*!!!
      In plus unele se mai numesc si licente poetice;).

      Muah!

      Ștergere
    3. Se poate rezolva analiza de specialitate, e drept.
      Oh! Da, licentele poetice! Cand sunt intentionate greselile e ok, dar cand n-am habar de eleeee! :))
      Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.