2018-10-31

Şorţuleţ pentru Papa Smurf. Provocări verzi

Pentru un şort “adevărat” de bucătărie chiar nu am avut timp, şi-mi pare rău, dar am confecţionat unul pentru Papa Smurf, conducătorul ştrumfilor din desenele animate, fiinţe de culoarea cerului senin care locuiesc într-un sat ascuns in adâncul unei păduri.
doi strumfi din plus
Este răspunsul meu la tema cu numărul trei la Provocări verzi - octombrie 2018: şorţuleţ.
E la propriu un şorşuleţ - cei doi ştrumfi au vreo 20 de centimetri înălţime. Am primit jucăriile de la una dintre prietenele dragi, Luiz T., într-un moment in care mă plângeam că mi s-au aliniat piticii.
Şorţuleţul e confecţionat din mătase albastră cu imprimeuri, manşeta de la mâneca unui bolero; pieptarul (se leagă la ceafă} şi cordonul sunt tăiate din ce a mai rămas dintr-o rochie cândva foarte sclipicioasă. Am cusut cu mâna pentru că mi-ar fi luat prea mult timp să îl cos la maşina de cusut.
sort din matase in nuante de albastru si pieptar din material cu lame in nuante de roz si moc
Smurfette şade pe o canapea improvizată dintr-o cutie de pantofi şi Papa Smurf, cu şorţuleţul, îi serveşte cafeaua. Papa Smurf e într-o situaţie care nu-i prea convine pentru că el e cel care conduce clanul, dar e şi specialistul in poţiuni magice. Acum, Smurfette, l-a provocat să-i pregătească o poţiune extra-magică: cafeaua perfectă.
doi strumfi din plus asezati pa un pt acoperit cu dantela langa un serviciu de ceai din portelan in miniatura
N-am idee dacă Papa Smurf a reuşit pentru că niciunul nu vrea să-mi spună.
*
Nu cred că, de data aceasta, aş putea aminti despre reciclare, dar dacă aveţi indulgenţă... ziceţi că e şi despre reciclare.

10 comentarii:

  1. OMG!!! Esti geniala. :))))))
    Deci nu se poate!! Hahaha - absolut geniala! :*
    Mi-a placut si povestea, mi-au placut si personajele - Papa Strumf sa il porti cu placere si sa ai spor la cafele (apropo - am vazut si setul mic :D - am si eu unul. :P trebuie sa il inaugurez candva ;)) curand adica).

    Pupici cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Rux!
      Macar prin poveste ma bucur ca nu te-am dezamagit, pentru ca sortuletul... Imi place cum arata, dar se vede ca e facut "pe repede inainte". :( Si e cam mare pentru Papa - nu m-am gandit sa masor strumful inainte de a face sortuletul.
      Asa-i ca-i tare dragalas setul in miniatura?! A fost primul "obiect" pe care l-am cumparat comandand dintr-o revista (si a costat destul de mult) - ceea ce nu scria in revista de pe la inceputul anilor 1990: dimensiunea. N-as fi dat atatia bani pentru miniaturi. :))) Cand a sosit pachetelul am crezut ca au gresit comanda! N-o gresisera! Acum, insa, nu-mi pare rau ca-l am. :) (am mai avut si alte experiente neplacute, asa ca m-am cam lecuit de comenzile online)

      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. ps: l-am inscris eu :D. nu stiu ce a avut tabelul!! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Rux!
      Intr-un fel, m-am bucurat ca e "inchis" tabelul pentru ca nu prea sunt multumita de... marimea sortuletului - e cam mic; si-i e si mare lui Papa! :)
      Probabil ca din cauza orei care a fost modificata dupa ce ai postat tabelul la inceputul lunii.
      Pupici! <3

      Ștergere
  3. BunăDiana!
    Ești fenomenală,ești plină de idei,mi-a plăcut șorțul și povestea și îți mulțumesc!
    Zile senine și fericite îți doresc!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Multumesc pentru compliment! Ma bucura sa stiu ca ti-a facut placere sa citesti povestea. :)
      Zile senine iti doresc!
      Imbratisari si pupici, cu drag!

      Ștergere
  4. Şi eu am un ştrumf. Stă pe burtă, are inimoara pe piept şi, când tragi de ea, o zbugheşte pe unde apucă şi tremură de la vibraţii. E scump foc. Sper să nu vadă postarea ta. Că se va înfuria că eu nu i-am făcut şorţuleţ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate il ai Hefty Smurf (in desene are cate o inimioara tatuata pe fiecare brat), cel mai puternic dintre strumfi, si caruia ii place sa faca sport. :) Crezi ca ar vrea sa poarte sortulet?
      Sunt convinsa ca e extra distractiv sa-l "lansezi". :))
      Acestia doi canta vesel (fara cuvinte) cand sunt apasati pe burta.
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere
    2. Nu ştiu dacă ar vrea. Dar sigur îmi va spune că eu nu îi fac nimic :D

      Ștergere
    3. :)) Sunt cam invidiosi micutii strumfi!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.