2021-06-05

Cugetări de la anonimi

Le numesc cugetări de la anonimi pentru că nu știu de unde le-am „cules”, cine le-a zis și așa mai departe. Poate că le-am cules din filme, poate le-am citit în vreo carte sau pe Internet dar sunt aproape convinsă că cei care le-au „formulat” nu sunt anonimi.

Cuvintele „frumoase”, cuvintele „cu miez”, trec de la om la om, modificându-se în timp și, la un moment dat, chiar și citatele al căror autor se știa ajung să aibă alt autor pentru că fiecare „culegător” le citește undeva și le dă ca autor pe cel din cartea căruia citează, fără a ști că sunt, de fapt, ale altuia ideile, cuvintele. Nu zic că-i rău dar e, cumva, nedrept pentru autorul adevărat.

Cum facem diferența între ceea ce nu se poate dovedi și ceea ce nu există?
În deșert, mai ales noaptea, ai de înfruntat pericolele cugetării profunde.
Toate dorințele au două tăișuri.
₪ ₪ ₪
Am „agățat” postarea în tabelul cu Citate favorite, la Suzana.

2 comentarii:

  1. Banuiesc ca ceea ce 'aparent' nu exista nu incearca sa dovedeasca cineva contrariul, evident de ce. Este o formulare extrem de interesanta si noua pentru mine! Nu stiu cat de mult as vrea sa experimentez desertul, desi a vedea cum merge o camila ar fi deosebit, ca sa nu mai vorbesc de o vizita la piramide...Insa ma indoiesc ca in aceasta viata!😊
    Daca am si vedea taisurile, cred ca ne-am mai tempera apetitul pentru dorinte, insa cum nu o facem suportam consecintele.
    Efectele arata tare fain. Efectul acela pe adancime l-am exersat si eu si e genial...
    Multumesc pentru toate ideile si culorile, Diana draga!
    Pupici si weekend placut in continuare!❤️ 😘

    ps. Nu inteleg de ce nu mai vad la comentarii ratingul. Trebuie sa dau like pe telefon. E din ce in ce mai ciudat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca e ceva ca-n cazul antimateriei - care nu "exista" pana cand cineva nu i-a intuit existenta si a incercat s-o dovedeasca; sau ca-n cazul "fuziunii la rece", considerata ipotetica... si chiar ca in cazul existentei unei divinitati care a creat lumea (poate fi dovedita "stiintific" existenta?)

      "Experienta deșertului" poate fi extraordinara. Incet-incet, cred ca piramidele si Sfinxul vor ajunge sa fie "integrate" in oras ceea ce, din punctul meu de vedere, le diminueaza din mister. :(

      Nu degeaba sunt convinsi buddhistii ca omul care nu are dorinte este un om fericit. 😊
      Cu multa placere, Suzana draga! ❤️ Multumesc si eu!
      Weekend placut in continuare si pentru tine! Pupici! 😘

      Am si eu, din cand in cand "probleme" - si reincarc pagina (cum ai scris tu la un moment dat, dar nu functioneaza intotdeauna). Daca nu tine de Go og-le e posibil sa fie si aceasta cauza; am observat ca acum sunt acceptate mult mai putine "add-uri" care nu tin de acesta "marca".

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.