2012-08-09

Legile iubirii

trandafir rosu desenat
În juru-acestei roze plutește-o fină boare.
E-un nimb fragil de ceață? Vrej de parfum e oare?
Un rest din vălul nopții e părul tău de maur?
Trezește-te, căci zorii în cupe toarnă aur…
Seic-ul-Islam

La batranete, un mollah a fost numit Seic-ul-Islam, adica sef suprem al religiei. Dupa ceremonia de consacrare, seara, s-a intors acasa. Kiaha-Cadine - femeia care se ocupa de femeile lui - il conduce in harem sa vada noile femei primite in dar cu ocazia numirii. Intr-o sala mare, bogat mobilata, pe un covor gros si moale stateau culcate in cerc, una langa alta, multe fete tinere.. Kiaha le prezenta:
- Aceasta e din partea sultanului, aceasta din partea marelui vizir, aceasta de la ministrul de externe, aceasta de la marele rabin… si tot asa…
Batranelul le admira rand pe rand, le mangaie cu privirea trupurile sculpturale, pielea fina si stralucitoare de tinerete si ofteaza adanc, tot mai adanc, ca si cum o mare suferinta ar pune stapanire pe trupul si sufletul sau. Si brusc, exclama, intr-un geamat ragusit:
- Poti sa faci ceva pe fericirea care vine dupa 60 de ani!
Si a ramas proverb.
(anecdota traditionala povestita de Abdul-Haqq-Efendi, publicata in Cartea Voluptatii, de Ahmad Ibn Souleiman – Pro Editura si Tipografie 2002 - repovestita / adaptata - de mine)
 **

Iubirea este legea vietii – aceasta stie toata lumea, sau ar trebui sa stie; toti cei care stiu sunt de acord! Ce pare ca nu stie toata lumea este faptul ca Islamul originar nu a intemnitat trupul, nu i-a interzis iubirea! A se vedea scrierile despre viata califilor, in general, a se vedea “O mie si una de nopti” si multe alte texte.

"Iubirea este legea divina a vietii: Este un "de ce" si un "cum" al intregii creatii!
In Islam, savarsirea actului sexual este o datorie fața de Allah. "Iubirea si actiunea ei roditoare cuprinde o putere in acelasi timp oculta si populara [...] Acest act maret, aceasta clipa suprema face din oameni fiinte asemenea lui Dumnezeu" - dar unii nu vad decat placerea si voluptatea! "Se fortifica in splendoarea primaverii inmiresmate".
Actul sexual trebuie practicat sub coordonarea spiritului - sultan al trupului pe care trebuie sa-l comande mereu, dar caruia, de prea multe ori, ii este sclav.
"Daca ne-mpreunam ca si cum am manca putem simti doar o senzatie vulgara de satisfactie materiala, senzatie in care spiritul joaca un rol secundar. Sub coordonarea spiritului, actul unirii trupesti devine o manifestare directa de putere si energii, o manifestare a spiritului, de unde rezulta senzatii din cele mai ardente, bucuria cea mai vie”.

8 comentarii:

  1. Hahaha ! :) Mă întreb cum ar reacționa când ar citi asta Petre Roman, Viorel Lis și alții ca ei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihihi! :)) Buna-buna-buna!!

      Probabil ca ar zice, cu lacrimi de disperare in glas, ceva de genul: "Unde-i pastiluta albastra?! Unde-i pastilutaaa?! N-am luat lecitina si-am uitat unde am pus pastiluta..."

      Ștergere
  2. Anecdota de la inceput este comic-ironica. :)))
    Mie mereu mi-a placut sa ma leg de partea masculina, e asa ca un hobby :))) .. multumesc ca mi-ai dat o noua "unealta" sa zic asa :D >:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iaiaia... E acrisoara :))

      Interesant "ca un hobby" ai ales! :)) Dar stii ca partea masculina ar putea zice catre tine: Da, cu placere doresc sa te legi de mine! :) Immm?!

      Cu placere! :)

      Ștergere
  3. Mda, parcă mereu obținem ce ne dorim un pic mai târziu decât atunci când avem maximă nevoie! Să recunoaștem că și înțelepciunea vine cam târziu, de unde și vorba ”dă-i omului mintea de pe urmă”, cred.
    Apropo de ce a comentat și Zina, bun comentariu!
    Să ai o zi cu bucurii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De-ar fi sa cred... "zvonurile" as zice ca toate vin la timpul lor... Dar sarmanul sef religios deloc nu mi-ar da dreptate! :)

      Intelepciunea... Sunt varstnici care nu dovedesc deloc intelepciune! Ar trebui sa-si doreasca numai ceea ce pot duce :)

      Acum, in (aproape) zori de zi, iti doresc o zi minunata!

      Ștergere
  4. Hugh Hefner nu i-ar da dreptate mollahului ;)
    Si multi altii ca el.
    La urma-urmei, fiecare cat si cum poate... zic si eu :)
    Plina de culoare anecdota. Mi-a adus aminte de cele 1001 de nopti pe care le devoram.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Putem noi sti ce si cum cu alde Hugh!? Se arata ei cocosi dar... si mollahul avea pe langa el o multime de fete... :) Dar n-avea pastilutele albastre :))

      Corect! :) Fiecare cat si cum poate! Am multe "obraznicuțe" pe limba, dar nu le dau forma in cuvinte, sa nu se supere vreu "hugh" pe mine! :)))

      Si mie mi-au placut (imi plac) povestile celor O mie una de nopti!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.