2013-11-03

Duminica la povesti - Habar n-am cine esti

Intamplari interesante n-au avut loc saptamana aceasta, asa ca aleg o poveste de demult si o impartasesc Duminica la povesti, la Anastasia.

Asteptam autobuzul care nu mai venea si-mi doream sa nu fie aglomerat - la vremea aceea mai tot timpul erau aglomerate autobuzele. Stand eu cu privirea-n gol, se apropie o pustoaica, exuberanta.
- Buna! Ce mai faci? Ma bucur sa te vad!
Imi adun privirile de prin pomii abia inverziti si le concentrez asupra ei: categoric, n-o vazusem in viata mea, dar stiind ca nu prea tin minte nici chipurile celor pe care ii vad foarte rar ma gandesc ca o fi cineva din multimea de cunostinte si mi-e rusine sa o intreb cine e si de unde ma cunoaste - ma temeam sa n-o jignesc, pentru ca ea m-a retinut si eu nu stiu cine e. Asa ca balmajesc:
- Multumesc, bine.
Si-mi doream sa vina autobuzul, oricat de aglomerat, iar ea sa nu urce in acelasi. Am schimbat banalitati generale si a venit autobuzul - nu era aglomerat si… mi-a parut rau. Pustoaica a urcat cu mine si a continuat sa ma tina de vorba, povestind despre cum e la munca… A venit controlorul si fata n-avea bilet. Imi zice, repede:
- Composteaza-mi si mie un bilet (pe atunci biletele se compostau, nu se stampilau).
Mi se aprind beculetele de la alarma silentioasa: eu pe fata asta n-o cunosc… I-as fi dat un bilet, dar nu aveam. Am coborat unde aveam treaba, ea a ramas cu controlorii…

De atunci am mai patit de cateva ori ceva asemanator, dar am intrebat din prima cine e, scuzandu-ma ca nu-mi amintesc.  Mare greseala sa cred ca jignesc daca intreb. Mai rau e sa ma prefac a-i cunoaste si a ma comporta rezervat foarte cu cineva care poate chiar ma cunoaste.

6 comentarii:

  1. :))) Asta era metoda ei de a circula fara bilet :))
    Dumnezeule, ce tupeu dar si ce ingeniozitate! Pun pariu ca nici serviciu nu avea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil; cum la fel de posibil - m-am gandit mai apoi - putea fi metoda ei de a cere cu imprumut ceva bani... :)
      Cunosc mai multe metode "de gen". Poate ma hotarasc sa le pun pe "hartie", in ideea ca e foarte probabil ca unii sa nu le cunoasca. :)

      Ștergere
  2. :)) câte metode de furt!!! tare urât!
    te pup, Diana, mulţumesc pentru poveste!
    noapte bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metodele sunt multe si foarte ingenioase! Unele te lasa "masca"! Nici nu stii ce te-a "lovit"! :)
      Saptamana minunata sa iti fie!

      Ștergere
  3. ce le mai trec unora prin cap!...si era pustoaica! iti dai seama pana la maturitate ce-o ajunge?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod cert: fata se califica la.. locul de munca.
      Poate, totusi, m-o fi confundat, desi alte experiente mi-au dat de inteles ca nu e cazul sa-mi fac mustrari de constiinta! :)

      Ștergere