2016-06-04

Picătura care poate face paharul să se reverse

Intr-o zi, un om bogat dăruieşte un coşuleţ plin cu gunoi unui om sărac, aşa, ca să-şi bată joc de el.
Omul zâmbeşte şi pleacă ţinând în mână coşuleţul primit. Ajuns acasă curăţă coşuleţul, îl spală şi îl umple cu cele mai frumoase flori.
Se întoarce la omul bogat şi îi oferă coşuleţul.
Bogatul, surprins, întreabă:
- De ce mi-ai dat atâtea flori frumoase, când eu ţi-am dat numai gunoi?
Omul sărac răspunde:
- Fiecare om dăruieşte ceea ce are în inimă.
♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥
Ai grijă ce faci, ce vorbeşti… s-ar putea să fii pentru cineva picătura care face să i se reverse paharul.

Întâlnind oameni pe strada, în autobuz, la serviciu… oriunde, în anumite zile, unii dintre cei care simt că problemele îi copleşesc sau cei care se trezesc cu faţa la cearceaf sau doar aşa vor ei pentru că pot, şi vor să se dea mari în chiloţi mici, se iau de oameni, îi jignesc, îi iau peste picior, îi muştruluiesc, ţipă la ei… dar nu le trece o clipă prin minte că omul pe care îl jignesc, îl dau de pereţi (uneori la propriu) are sufletul greu de necazuri, de neîmpliniri… şi ia hotărârea să termine cu toate.
O vorbă, un gest, o privire, poate fi pentru cineva picătura care face paharul să se reverse…

Vor spune unii: “un om slab; n-a reuşit să facă faţă necazurilor şi a găsit o soluţie definitivă pentru o problemă temporară”. Nu e chiar aşa, dar nu ştiu mulţi… sau nu vor să ştie, ci vor doar să-şi descarce nervii / fustrările pe cineva doar pentru că n-o pot face pe cel care le-a provocat nemulţumirea.

Nu toţi oamenii au puterea de a răspunde cu bine răului… Nu toţi oamenii au puterea de a trece cu bine peste neplăcerile cauzate de ceilalţi în chiar momentele lor cele mai negre… Nu toţi oamenii reuşesc să ignore pe aceia care le strică ziua doar din plăcere.
Nu putem şti ce se ascunde în sufletul unui om pe care îl considerăm puternic doar pentru că nu l-am auzit vreodată plângându-se, sau în sufletul unui om pe care nici măcar nu-l cunoaştem…
**************************************************************************** 
Sursa foto: http://avonindiaflorist.com/avon/Flowers-Basket

11 comentarii:

  1. Foarte frumoase gânduri! Iar pilda coșulețului.... este deosebită. Așa e, fiecare dăruiește celorlalți ceea ce are în sufletul său: bine sau rău. Căci din preaplinul inimii grăiește gura! Bine ai subliniat și problema acestui greu păcat al oamenilor: ușurința cu care judecăm pe ceilalți, înainte de a avea răbdarea să înțelegem care este adevărata situație cu care aceștia se confruntă.
    Numai bine îți doresc, dragă Diana și numai zile bune! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In chiar seara de ieri am avut un exemplu de oameni condusi de frustrari (sau doar de rautate)... :( E atata rautate gratuita in lume incat nu cred ca se va putea schimba ceva in bine... :) Si totusi sper. :)
      Am intalnit si oameni care au ajuns la spital pentru ca au incercat sa-si suprime viata in urma unor gesturi (fapte) care altora li se par banale... E atat de trist. Si mi-e ciuda (un fel de a spune) ca foarte-foarte multi oameni vor intelegerea semenilor dar ei nu sunt capabili sa-si inteleaga semenii...
      Multumesc, Alex. Zile fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  2. Bună Diana!
    Frumoasă povestioară și așa cum spui și tu”Nu toţi oamenii au puterea de a răspunde cu bine răului…”!
    Un weekend frumos și plin de bucurii îți doresc,draga mea Diana!
    Pupici și îmbrățișări calde!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Elena draga!
    Iti doresc sa ai si tu un weekend minunat!
    Imbratisari si pupici, cu drag!
    Seara buna sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am intalnit oameni care sunt zbiri, dar sunt doborati de un ton ferm al interlocutorului.Nu- mi plac oamenii care nu stiu sa separe sentimentele si locurile in care se manifesta cand sunt fustrati.O seara minunata si linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi plac cei care se manifesta aiuristic... si ma doare sufletul pentru cei pe care isi descarca unii frustrarile...
      Multumesc, Floarea. Iti doresc sa ai o saptamana minunata!

      Ștergere
  5. Din pacate, mi-e greu sa inteleg raul facut gratuit si constient. Uneori ma gandesc ca acest comportament tine de vreo boala. Ca alta explicatie nu prea am. Cat priveste povestioara ta, chiar asa este.
    Unii oameni nu pot sau nu vor sa ofere ceva frumos. Chiar si un zambet poate fi important uneori. Si este atat de simplu de oferit!
    Weekend minunat, draga Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nu poate fi inteles raul facut cu intentie... Cred ca unii se apropie de... psihopatie, pentru ca dau dovada de lipsa de empatie, nu simt remuscari si nici rusine cand fac un rau... as zice chiar din contra... Fireste ca e greu sa empatizam cu strainii (daca nu avem niste calitati speciale) :) dar intelegem ca vietile acelor straini au aceeasi valoare ca si vietile celor care ne sunt aproape si pe care ii iubim - cred ca oamenii rautaciosi nu stiu sa iubeasca, in general.
      Un zambet poate salva o viata (poate pare exagerat... dar nu cred ca e).
      Multumesc, Suzana draga! Iti doresc o saptamana minunata!

      Ștergere
  6. Am mai auzit aceasta pilda, mi se pare interesanta, imi place.
    Cat despre cuvintele tale, sunt foarte, foarte de acord cu tine.
    Eu nu pot sa schimb lumea singura. Dar fac ce pot cu partea care imi corespunde in aceasta viata.
    Noapte buna, Diana! Si o saptamana reusita! :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place aceasta pilda - mi-am amintit-o cu ocazia unui incident petrecut vineri (3 iunie). :)
      Nu poti schimba lumea singura, dar poti schimba ceva in bine in imediata ta apropiere, si cred ca o faci mai mult decat, poate, ti se pare. :)
      Multumesc, Evelyn. Iti doresc o saptamana minunata! Pupici!

      Ștergere
  7. Mare dreptate ai: nu putem vedea povestea din spatele omului. La fel de adevarat este ca, desi ne straduim, dăm cu bâta in balta din cand in cand - si, uneori, s-ar putea ca nici dupa ce o facem nu realizam...
    Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.