2018-06-04

Blogger nu mai acceptă OpenID. De ce?

Mă informează Blogger: “Blogger nu mai acceptă OpenID. E posibil ca setările și comentariile OpenID existente să se fi modificat”.
N-a belea! Toţi cei care m-au băgat in seamă folosind un cont OpenID apar acum ca fiind… anonimi… :( Cică nu sunt prea mulţi utilizatori de OpenID şi de aceea…
Mi se pare super ca o persoană să poată folosi un identificator unic pentru a se autentifica pe (mai) toate site-urile… De ce or fi schimbat aceasta n-am idee, dar nu mi se pare un lucru tocmai bun. Într-un fel, pare că obligă alţi utilizatori să îşi facă un cont Google. Deh! Comerţul e comerţ…
N-am idee de ce; n-am găsit informaţii pe net (poate sunt, însă nu le-am găsit eu - n-ar fi de mirare) dar nu-mi place, pentru că cei care trec pe aici şi au bloguri pe alte platforme întâmpină dificultăţi dacă vor să “intervină” - exceptând cazul când au un cont (şi) pe Google.
Deşi nu-mi place să accept “comentatori” anonimi am setat pentru comentarii rubrica “oricine”, dar faptul nu e benefic unora dintre cei care trec pe aici - pe cei mai mulţi îi consider prieteni şi acum… e ca şi cum nu le-aş răspunde când sună la uşă.
Unele informaţii sunt aici - informaţii, dar nu explicaţii (eu, cel puţin, nu înţeleg de ce)
Categoric că nu-mi trece prin minte să abandonez platforma Blogger dar mi-ar plăcea să înţeleg care e problema cu OpenID.
Cu ocazia modificarilor nu mai primesc notificari pe blog cei care doresc aceasta. Mia de spune cum sa facem pentru a primi din nou notificari despre comentarii:
https://craftartista.blogspot.com/2018/06/email-notifications-for-comments-on.html

20 de comentarii:

  1. Nu am stiut niciodata ce este cu acest openID!
    Acum alta gaselnita ma enerveaza! Nu mai primesc comentariile în email ... ca toata lumea de altfel, nu numai eu!
    Cred că Blogger a stricat ceva când au fost implementate chestiile GDPR! De ce nu repara? Sunt curoasa care va fi urmatorul pas?! Va trebui sa te identifici cu pasaportul? Hahahahaha ... WHY?
    Saptamana frumoasa si cu spor, Diana draga! Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăăăăă... Stiu despre ce e vorba dar nu stiu sa explic. :))
      Eu nu m-am descurcat cu primirea comentariilor pe mail, de cand am blogul, deci nu ma afecteaza in mod deosebit dar imi dau seama ca e neplacut... Citeam - la adresa poastata "aici" - ca vor remedia problema comentariilor pe mail (cel putin, asa am inteles).
      Primul meu gand a fost ca urmaresc sa "colecteze" cat mai multe date intr-un singur loc - mai usor de gestionat, de controlat.... Vorba ta: urmeaza sa ne identificam cu pasaportul (sau alte documente care atesta identitatea). A! Acum vreo luna - nu prea mai accesez FB - vad un mesaj cand accesez contul... Ceva de genul sa-mi dau acordul pentru identificare faciala - "algoritmul" respectiv fiindu-mi util pentru a fi gasita mai usor de prieteni. ;) Exista aplicatia online FindFace pentru asta! :))
      Multumesc, Ella draga! Minunata saptamana sa iti fie. Pupici! <3

      Ștergere
  2. am observat si eu treaba asta, nu-mi place ca nu mai stiu ce si cum :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am holbat atunci cand am vazut "anonim" in dreptul randurilor pe care stiam cine le-a scris... Acum, cei care nu au un cont Google... trebuie sa gaseasca o alta solutie pentru a comenta pe Blogger... :( Ceea ce mi se pare nedrept.

      Ștergere
  3. Bună Diana!
    Nu mă pricep,sper să reușești să-ți rezolvi problema(văd că pe zi ce trece fac schimbări,într-o bună zi cred că mă voi opri cu blogul).
    Îți doresc o săptămână plăcută și plină de reușite!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena draga!
      Problema e greu rezolvabila si noi, cei de pe Blogger, nu putem face nimic - de lucru au cei care nu au un cont Google, si care nu mai pot comenta cu OpenID, un identificator unic pentru mai multe... platforme.
      Daaaa.... mereu schimbari! Inca nu ma gandesc sa abandonez dar cand va fi obligatoriu sa dau si mai multe date personale pentru a-mi permite "luxul" de-a avea un blog...
      Multumesc, la fel!
      Te imbratisez cu drag! Pupici! <3 Iti doresc o zi senina - la propriu si la figurat. :)

      Ștergere
  4. Hello dear Diana!
    Everything changes from the Private Policy of EU!
    I don’t ether receive my comments on my email!
    Difficult situations!Have a happy week! Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      About comments on email... they said it would solving.
      Private Policy or private control or... private trade; who knows?! :)
      Thank you! Have a happy week too! Hugs!

      Ștergere
  5. Ahhh deci nu e doar la mine cu primitul comentariilor pe blog. Tzzzz. E un trand. :(((
    Mi se intampla si inainte ca la 2-3 persoane sa nu primesc comentariile pe mail [ desi persoanele respective aveau cont de gmail ]...
    Eu oricum am comentariile moderate asa ca intru si verific din blogger [ pentru ca, asa cum spuneam, sunt cateva persoane de la care nu primeam oricum notificare ]. Dar este foarte neplacut. Si nu ma mai anunta nici cand se publica articolele... si asta e enervant.
    Dar sper sa se rezolve.

    Mie imi place blogger-ul. Mi se pare friendly... ar fi pacat sa il strice.

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De stricat, nu strica Blogger-ul, dar celor care au bloguri pe aceasta platforma le... ingradesc posibilitatea de a avea mai multi "vizitatori" - intr-un fel, le spune celorlalti: daca vrei sa scrii aici fa-ti un cont de Google. :( Deh! Asa-i comertul!
      Zi frumoasa iti doresc! Pupici! <3
      (partea cu comentariile anuntate pe email am inteles ca se va rezolva).

      Ștergere
  6. Nu ştiu cum e de pe blogspot pe blogspot, bănuiesc că e ca de pe WP pe WP, adică nu e nevoie de nicio logare pentru a comenta. Eu pe WP comentez direct, fără să mai completez nimic. La cei de pe Blogspot trebuie să completez nume şi adresă de blog. La unele bloguri singura cale prin care reuşeam era asta de Open ID. Habar nu am ce înseamnă, dar era singura care mă lăsa. Cont google n-am deci aia e exclusă. La altele, alegeam cea care văd că apare acum şi la tine "nume, adresă url". Sper să mă lase acum cu aia, data trecută la tine nu am putut comenta pentru că era numai varianta cu google.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e ca de pe WP pe WP (desi, in unele cazuri, se cere "verificarea pe baza de cuvinte" - dar e optiunea aleasa de "titularul" blogului) - stiu ca Blogger cere (cerea) celor care nu au cont B su G sa aleaga poze cu nu stiu ce, sa dovedeasca faptul ca nu-s "roboti"... Nu e alegerea mea si nu pot schimba setarea - mi s-a spus ca apare in unele cazuri. :(
      Ma bucur tare mult sa aflu ca functioneaza "conectarea" cu "nume, adresa, url" pentru ca nu functiona la un moment dat.

      Ștergere
  7. Dap citisem si eu despre OPENid, bănuiesc ca or sa înlocuiască asta cu un feature nou, răbdare sa fie :

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca interesul G este sa "inregimenteze" tot mai multi utilizatori... :(

      Ștergere
  8. mie nu imi place sa primesc instintare de comentarii de pe blog pe mail ... Eu sunt multumita cu toate functiunile oferite de Blogspot, mai putin de faptul ca nu pot introduce in rubrica de comentarii videoclipuri sau fotografii, asa cum se poate pe Wordpress. Dar... asta e, avantaje si dezavantaje sunt cu siguranta pe toate platformele de socializare.
    Despre OpenID... e pacat, pe de o parte, pentru ca sunt cu adevarat persoane cu ganduri curate, care vor sa lase comentarii si nu pot daca nu au vre un cont pe Google, FB, etc, etc... Pe de alta parte, chiar zilele trecute am avut stress, am primit peste 10 comentarii anonime/ zi, comentarii pe limba engleza, cu referinte generale, fara tangenta la postarea la care au lasat comentariile. Spre exemplu, cele mai multe comentarii au fost la o postare veche-veche "Pasari iarna" (din 2013) ☺☺☺ si ce ma mai laudau si imi multumesc pentru ideile exprimate si pentru calitatea blogului ! Bla-bla-bla ☺☺☺ E clar ca ceva nu e in ordine cu asemenea comentarii! Le trec imediat la Spam si apoi le streg. Cu siguranta se incearca introducerea de virusi sau programe-spion, pentru cercetarea hard disk drive-ului. Sambata iar am avut peste 2500 vizitatori si harta era marcata verde inchis in Rusia si SUA!
    Mie personal, nu imi plac deloc comentariile "anonime".
    Oricum, lumea virtuala este o lume inca noua, mai avem multe de descoperit si de asemenea de pus la punct. Ca in orice domeniu, cei mai multi sunt de buna-credinta, insa exista si multi rau-facatori.
    Te pup Diana draga.
    O saptamâna placuta sa aveti! Imbratisari si ganduri bune, de la trio pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am incercat, la un moment dat, si am setat ca vreau instiintare pe mail dar... nu m-am descurcat! :) Plus ca, pe Y! se incarca foarte greu paginile - i-a zis cineva ca ar putea fi o nu stiu ce "partitie" (asa ceva!) a serverului (pentru ca nu e de la PC).
      In comentarii am observat ca pot fi introduse "linkuri" - am inteles ca, totusi, pot fi adaugate si unele daunatoare, de "binevoitori"... :(
      Acum, se pare, functioneaza si la mine conectarea cu "nume, adresa url" - nici nu stiam, pentru ca la un moment dat nu functiona...
      De-ar fi pentru siguranta ar fi bine, dar... ;)
      Blogul tau e foarte bine cotat, deci si riscul comentariilor anonime, comerciale etc. este mai mare - sunt tare enervante aceste "umpluturi". :( A trebuit sa permit sa posteze comentarii inclusiv aninimii (desi nu-mi place idee) pentru a nu ingradi pe cei care chiar au ceva de spus. (am avut si eu parte de cateva astfel de comentarii in engleza si fara legatura cu postarea dar le-am sters, dupa ce le-am marcat ca spam).
      Cu vreo doua saptamani in urma m-a socat si pe mine numarul vizitatorilor unici!!! :))) As vrea sa am mii de vizitatori, dar nu in mod artificial. :) (nu m-am gandit sa ma uit si pe harta, poate-mi dadeam si eu seama de unde vin "troll-ii".
      E o lume nebuna-nebuna aceasta lume virtuala! :) Siguranta deplina nu exista nici in "lumea reala" si cu atat mai putin poate fi impusa in cea virtuala - mai ales ca, pentru siguranta, exista riscul ingradirii unor drepturi, riscul urmaririi depline a fiecarei "miscari" online - oricum G stie cam ce acaut... :) Intr-o zi am cautat o denumie de parfum si apoi... pe orice site accesam aparea acel parfum, in reclame!
      Multumesc, Carmen draga!
      Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
  9. Bom dia, não sei porque as coisas mudam repentinamente, é o caso, todos o comentários feitos no blog eram direccionados para o mail, agora já não são, sobre os anónimos, não tem sentido a não identificação.
    Continuação de boa semana,
    AG

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Good evening!
      Exactly! Who commented on OpenID now appears anonymous... :(
      I think it is intended to attract more G accounts...
      Thank you. I wish you a lovely week!

      Ștergere
  10. Asa aflu si eu noutatile tehnice privind blogareala. Ca in toate domeniile, si aici, e din ce in ce mai complicat si mai nesigur...
    Eu sunt pe WP deoarece asa s-a intamplat...
    Blogareala relaxanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca e tot mai complicat! Pentru siguranta (cica!) se cer tot mai multe date si toate acestea ne aduc o si mai mare nesiguranta... :( Un carusel defect, dar, uneori, nu avem incotro si ne dam in el :)
      Multumesc, la fel! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.