2018-07-20

Pe terasă. Fleur and Color

Pe terasă doar cu gândul!
M-am străduit să fotografiez cât mai bine un tablou-puzzle montat cu ani in urmă şi care, având flori şi culori, se potriveşte ca idee temei jocului. Am făcut vreo zece poze pâna m-am hotărât la cea postata… Nu-mi iese, şi pace bună!
Îmi place să montez piese de puzzle şi pentru că funcţionează butonul de oprire a fluxului de gânduri nedefinite, pentru că mă pot gândi numai şi numai la piese, căutând-o pe cea potrivită - şi aşa se ordonează şi gândurile.
Piesele de puzzle formează un tablou al artistului Sung Sam Park: Castello di Verrazzano (in vale), Toscana (intre Florenta şi Siena).
Sam Park (pictorul despre existenţa căruia am aflat numai datorită acestui puzzle) s-a născut la Seul (Coreea de Sud) şi a studiat pictura la o şcoală locală. După ce a terminat cursurile Universităţii Jung Ang a călătorit in Franţa unde, alături de alţi artişti tineri, a studiat pictura la Paris. A expus in multe galerii de arta din lume. Stilul său de zi reflectă inspiratţa artiştilor impresionişti francezi şi tablourile sale au devenit foarte căutate. In 1994 s-a stabilit in Statele Unite ala Americii, in California.
Moşia Verrazzano are graniţele neschimbate de 1000 de ani şi suprafaţa e de 230 de acri, din care 52 de hectare sunt cultivate cu viţă de vie, la altitudini intre 260 şi 420 de metri deasupra nivelului mării, într-un sol pietros, bogat in calcar - e una dintre cele mai cunoscute şi apreciate podgorii din Toscana, unde se cultivă mai multe soiuri de struguri. Construcţia este mai mult etruscă decât romană, fiind atestată din 1150. Ştiu acestea pntru că tocmai am citit pe net - dacă tot am postat fotografia acestui puzzle.
Giovanni da Verrazzano, exploratorul care a descoperit Golful New York (şi o mare parte din coasta de est a Americii), s-a născut in acest loc in anul 1485. Celebrul pod din New York, între Brooklyn şi Staten Island,  a fost numit după el, in anul 1964.
Familia Verrazzano era de origine lombardă şi a preluat numele zonei unde s-a stabilit cândva in secolul al şaptelea. Ultimul descendent Verrazzano s-a stins in 1819. In anii 1920 castelul a ajuns in proprietatea familiei florentine Ridolfi - Luigi Ridolfi a fondat echipa de fotbal Fiorentino, in 1926. In 1958, familia florentină Cappellini a preluat castelul aproape in ruină şi i-a readus gloria din trecut prin restaurarea vilei şi reconstruirea terenului agricol şi podgoriilor respectând caracteristicile istorice şi arhitectonice ale zonei Chianti.
Ella e-n vacanţă, dar păstrez tradiţia Fleur and Color. Până revine Ella tabelul pentru înscrierea postărilor este la Rux, pe blogul Copilărim.

6 comentarii:

  1. Am doua minipuzzle-uri de pe cand eram la liceu (parca). Abia aparusera si mi se pareau asa frumusele. Unul e cu o pisicuta. Trebuie sa le caut:).
    Acum recent am luat unul aparent simplu, cu un om de zapada. Finut asa - vreo 60 de piese. Eu i-am dat de cap singura si am realizat ca nu e atat de usor pe cat parte. Il gaseste Ralu cand a fost acum in primavara si ii vine ideea (geniala... ) sa fac eu puzzle-ul cu micul N... evident ca pana am facut un rand s-a plictisit saracul si eu ma simteam ca la maraton. Va trebui sa le numerotez usor pe spate ca sa pot sa i le dau mai usor pana mai creste:P.

    Foarte frumos tabloul puzzle <3! Interesant cum coreenii au legaturi artistice cu Franta (ma gandeam la romanul pe care l-am citit eu, cu Dansul Privighetorii).

    Si cate lucruri am aflat azi, pornind de la o cutie in care se afla o multime de piese micute... ;)). Despre locurile pictate, despre cel carele-a pictat :D.

    Pupici cu drag :*!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puzzle-ul cu putine culori este destul de dificil, pentru ca... e aceeasi culoare pe suprafete mari, dar se observa diferente de nuanta, de "textura", pentru a sti in ce parte a puzzle-lui se potrivesc piesele. Am montat si eu un puzzle cu niste catelusi asezati in rafturi - numai 500 de piese, dar putine culori si mi-a luat ceva timp.
      Primul puzzle pe care l-am montat a fost cu 1500 de piese, cu o manastire din Alpii elvetieni - a fost cumplit cat m-am chinuit! Multe frunze, pietre, cer etc. si nici nu aveam un spatiu suficient de mare pentru a-l monta - si mi-a venit ideea de a-l monta "pe bucati", folosind hartie A4 (montam si cand nu mai aveam timp introduceam hartia cu piesele intr-o folie de protectie - a fost super usor in acest mod!)
      *
      Cam toti artistii, dupa cum am observat, "fug" in Franta pentru a studia, cand e vorba despre arta.
      *
      Aceleasi lucruri le-am aflat si eu pregatind postarea. :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. tare frumos tabloul si cred ca greu de montat, culorile sunt asemanatoare, deci piesele tare greu de gasit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In realitate arata chiar super! :)
      Acum m-am obisnuit cu piesele si reusesc sa le gasesc locul destul de usor. Cu primul pe care l-am montat a fost... cumplit! Pana m-am prins cum se face! :)

      Ștergere
  3. Un puzzle de poveste <3
    Frumoase flori si frumoase culori si frumos tabloul in care au fost adunate <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar, de poveste! :)
      Weekend minunat iti doresc! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.