2018-07-19

Tabelele. Ce chestii minunate!

Tabelele sunt acele chestii minunate ale căror spaţii trebuie să le tot umpli cu cifre sau litere. Tabelele cuprind informaţii - fel şi fel de informaţii: date despre bolile tale, despre câtă apă ai consumat într-o lună, despre datele tale personale, despre cum stai cu finanţele, despre ce ai cumpărat ş.a.m.d.. Cine reuşeste să adune toate tabelele despre tine află foarte multe despre cum îţi duci viaţa, ce-ţi place sau ce suferinţe ai.
Tot in tabele - statistice - sunt cuprinse şi o mulţime de minciunele sau de exagerări menite să te sperie. De exemplu: la fiecare cinci minute un om moare din cauza de (şi sunt zeci de cauze şi adunânâd sutele de mii de morţi într-o lună te întrebi - firesc - cum de sunt tot mai mulţi oameni pe Terra dacă mor in fiecare an cu milioanele, conform tabelelor statistice, desigur.
Tabelele pot contribui, indirect, la distrugerea sistemului imunitar. In tabele sunt repartizate vaccinurile de care un om trebuie, obligatoriu, să aibă parte din prima zi de viaţă şi până in ultima. In tabele sunt trecute numele tuturor celor care refuză prea multe vaccinuri. Sunt bune vaccinurile, nimic de zis dar… sistemul imunitar n-ar trebui lăsat să se dezvolte? Aşa cum sunt prezentate vaccinurile pare că toţi cei vaccinaţi nu se vor mai îmbolnăvi (prea des) şi vor trăi, sănătoşi, până la adânci bătrâneţi - fapt care ar putea enerva tabelele in care sunt trecute numele celor care au acceptat sterilizarea pentru a nu se mai inmulţi populaţia Terrei. Deh! Asta-i treaba cu tabelele: te ajută să te încurci in date contradictorii, pe sistemul: dacă nu-i poţi convinge, zăpăceşte-i.
Tabelele te ajută să îţi ţii ordine inclusiv in viaţă! In tabele îţi poţi nota, cronologic, întâlnirile la care trebuie să ajungi, activităţile zilnice, produsele pe care trebuie să le cumperi şi multe altele. Tabele pretutindeni! Tabele mici şi mari! Ce chestie minunată!
In tabele e cuprinsă viaţa omului! Cu tabelele e mai uşor de răspuns la o întrebare de genul: Cum arată viaţa ta? Viaţa mea e un tabel foarte lung, cu vreo sută de coloane şi mii de rânduri; capul de tabel este scris cu aldine roşii şi chenarul principal este albastru; liniile care delimitează coloanele sunt verzi…
Postare pentru Tema Jocului celor 12 cuvinte - tabelul (desigur, tot un tabel) :) e găzduit tot pe blogul CartimTemele săptămânii: Jurnal şi Tabele

2 comentarii:

  1. Mi-a placut mult pamfletul - m-a tinut in suspans pana la final (nu am trisat si am citit cuvant cu cuvant, rand cu rand). Ai atins subiecte care au devenit in ultimul timp tabu.. (culmea) si pe marginea carora nu prea se mai poat discuta logic si calm... din motiv de zapaceala. Si le-ai punctat atat de bine :).
    Dar ai uitaaaat de tabelele noastre la diverse proovocari hahahahaa :P. Lol.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Rux!
      Oh, nu le-am uitat! Am "atins ideea" in prezentarea jocului (nu am dezvoltat-o). :) Ce ne-am face fara tabele?!
      Subiectele nu sunt tocmai tabu doar ca nu li se mai face publicitate, pentru ca cei care n-au prins ideea sa nici n-o afle. :)
      Weekend frumos iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.