2018-07-30

Jungla de afară. Provocarea muzicală

Cântecul It’s a Jungle Out There, interpretat de Randy Newman, l-am ascultat prima dată in serialul american Monk (2002-2009), serial care mi-a plăcut foarte mult. Serialul e încadrat la genul comedie-dramă. Totul se învârte in jurul fostului detectiv la secţia “Omoruri” din cadrul poliţiei San Francisco (devenit consultant), Adrian Monk, obsesiv-compulsiv. Omul are cel puţin o sută de fobii dar e genial in ceea ce face. (vizualizare pe YT)
Tony Shalhoub (Anthony Marcus Shalhoub născut in 9.10.1953 in Green Bay, Wisconsin) a primiit mai multe premii pentru acest rol, între care câteva Globul de Aur şi Emmy. Joacă extraordinar actorul - părerea mea. 
Randy Newman (Randall Stuart Newman născut in 28.11.1943 in Los Angeles, California) este cantautor, aranjor, compozitor, pianist. A devenit cunoscut prin cântece pop şi rock despre slăbiciunile firii omeneşti, multe dintre ele cu o notă cinică sau satirică, şi prin muzica de film, inclusiv filme pentru copii. A câştigat o mulţime de premii de-a lungul timpului, inclusiv Oscar, Emmy şi Grammy, fiind nominalizat de nenumărate ori pentru diverse premii. Pentru It’s a Jungle Out There, ca temă muzicală in serialul Monk a primit, in 2004, premiul Emmy (serialul Monk este primul care a primit două premii Emmy, in ani consecutivi, pentru două teme muzicale). In anul 2010, pentru tema muzicală din ultimul episod al serialului, "When I'm Gone" (Randy Newman), s-a  mai ales cu un premiu Emmy.
Versurile: It's a jungle out there / Disorder and confusion everywhere / No one seems to care / Well I do / Hey, who's in charge here? / It's a jungle out there / Poison in the very air we breathe / Do you know what's in the water that you drink? / Well I do, and it's amazing / People think I'm crazy, 'cause I worry all the time / If you paid attention, you'd be worried too / You better pay attention / Or this world we love so much might just kill you / I could be wrong now, but I don't think so! / 'Cause there's a jungle out there. / It's a jungle out there.
         Iulisa, Meloman pentru o zi, şi Carmen, cu Provocarea muzicală, ne invită in fiecare vineri (in general) să ne întâlnim la Iulisa, aducând cu noi melodii preferate.
Amănunte pe blogul Între vis şi realitate, înscriere pe blogul Iulisa.

4 comentarii:

  1. E prima oara cand aud de acest serial, poate pentru ca nici nu imi plac serialele polististe. O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) E mai mult un serial de comedie... Filmele / serialele politiste bine realizate (ca si romanele) ne pun, cumva, mintea la contributie.
      Multumesc, Ella! O saptamana minunata iti doresc sa ai!

      Ștergere
  2. Vaaaaaai deci mami e fann Monk. Si eu. Este unul dintre serialele la care m-am uitat cu placere si pe care l-as revedea cu drag. [ chiar ma gandeam ca sunt multe la care nu stiu daca m-as mai putea uita, dar sigur la Monk, la Murder she wrote si Poirot m-as uita in special pentru actorii carismatici si interpretarea lor de exceptie].

    Ma crezi ca nu am ascultat cuvintele piesei pana acum? :)))) hahaha stiam doar ca e ceva cu jungla si atat. Ma bucur ca ai povestit despre aceasta piesa si ca m-am uitat la versusi si oh... eu ar trebui sa stiu cat e de adevarat. Poate ca daca oamenii ar fi in general mai atenti la ceea ce fac si mai prezenti, nu am mai fi in pericol la tot pasul [ pentru ca mai in gluma, mai in serios, chiar suntem].
    Numai ieri ce am vazut o baterie azvarlita in balconul cu tubulatura de la ghena.. pai si daca arunca aiurea doar baterii si becuri (la care se tot spune si se stie cat sunt de periculoase)... sa ne mai miram ca suntem bolnavi si ca mor oameni din cauze "necunoscute" (unde poate ca necunoscutul e de fapt ca a mancat ceva contaminat cu ce s-a scurs in apa / pamant... din becuri, baterii si ce alte traznai arunca aiurea?)

    Dar... revenind la serial. Genial... cand ascultam cantecul, la inceput, mi-a revenit in minte o secventa din film cand merg la degustare de vin.... hahahahahahahahahaha.... Bietul Monk.

    pupici cu drag!!! veselie multa draga mea iti doresc :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai numit trei seriale care si mie mi-au placut mult - le-am vazut de doua ori (o data la TV, cu vreme in urma, si o data online, mai de curand).
      Te cred; cum nu? Desi apareau traduse la inceputul celor mai multe episoade si eu am ignorat versurile.
      Vazandu-l pe Monk cum se fereste de fel de fel nu puteam sa nu ma gandesc la... barele si scaunele din autobuz, pe care nu stim cine le-a atins! :)) Am vazut, candva, cum un nene si-a sters mucii in degete, s-a sters in buzunar si apoi s-a tinut de bara! Bleah! Stii ca sunt oameni care, dupa ce merg cu autobuzul, ajung acasa si... mananca fara sa se spele pe maini?! Deh! Or face anticorpi! :))
      Ma mai gandeam si la toti aceia care tusesc "cu spume" dar nu-si duc mana la gura...
      De baterii, pet-uri, becuri, ce sa mai zic?! In magazinele mai mari am observat cutii speciale in care putem lasa bateriile de ceas, de exemplu, becuri... dar cati facem asta?! Spre rusinea mea, recunosc ca n-o fac... Trebuie sa reconsider lucrurile, sa adun intr-o cutie becurile arse si bateriile consumate si sa le duc la magazinul unde am vazut o astfel de cutie (magazin care nici nu e departe de mine).
      *
      Tin minte episodul cu degustarea de vin! :)) Cred ca si eu as fi reactionat ciudat daca as fi vazut cum zdrobesc strugurii cu picioarele! :) Îhhhh! :))

      Multumesc, draga Rux! Pupici cu drag! <3 De multa veselie sa ai si tu parte!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.