2019-03-29

Mănâncă. Provocare muzicală

Cântecul Eat it (1984) e o parodie după Beat it, al lui Michael Jackson (1982).
Când Yankovic i-a arătat starului versurile nu ştia la ce să se aştepte, dar Michael s-a amuzat şi i-a acordat dreptul de a interpreta parodia. In videoclip apar unii dintre dansatorii care au apărut şi alături de Michal Jackson, decorul e acelaşi şi sunt parodiate aproape toate secvenţele din videoclipul original (info wikipedia). Al doilea cântec al lui M.J. pe care l-a parodiat este “Bad” (1987) - a ieşit “Fat” (1988). 
"Weird Al" Yankovic - Eat it (vizualizare pe YT):
======================================================================
Friendship Friday! Provocarea muzicală lansată de Carmen pe blogul ei, 
======================================================================
In anul 1989, Recording Industry Association of America (RIAA) a certificat Eat it ca fiind “aur” - adică a prins bine la public şi s-au vândut multe discuri. A ocupat locuri fruntaşe in diverse topuri. Yankovic are in palmares multe premii, inclusiv discuri de aur şi de platină. In cazul unor cântece, americanii fredonează parodia, unii nu ştiu care e cântecul original şi alţii ignoră originalul pentru că parodia le place mai mult.
Fair use
Alfred Matthew “Weird Al” Yankovic s-a născut la 23 octombrie 1959 şi este cunoscut pentru parodiile pe care le compune şi le interpretează după diverse melodii - in unele cazuri parodiind  “scenă cu scenă” - dar are şi multe cântece originale. Este unul dintre artiştii foarte premiaţi. Are acceptul tuturor interpreţilor ale căror melodii le parodiază.
Câteva versuri ale parodiei Eat it:
If you don't like it, you can't send it back / Just eat it, eat it, eat it, eat it
Get yourself an egg and beat it / Have some more chicken, have some more pie
It doesn't matter if it's broiled or fried / Just eat it, eat it, eat it, eat it
Don't you make me repeat it.
Have a banana, have a whole bunch / It doesn't matter what you had for lunch.
Originalul:
Michael Jackson - Beat It (originalul pe YT)

16 comentarii:

  1. Thanks! :)

    Weekend placut, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze! Te-am botezat, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i bai! :)
      La MFC, in vizita pe bloguri, am avut de cateva ori tendinta de a spune gazdei Carmen. :)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Imi face placere sa stiu ca apreciezi melodia. :)

      Ștergere
  4. Imi amintesc melodia asta ... stiu ca ne-am distrat grozav de tare atunci! Ce este foarte "trist" ... americanii au luat de bune îndemnul de a manca si acum, 31 de ani mai tarziu toata natia arata "morbid"! Europa ce a zis, "adica noi suntem mai prosti"? Si da-i si înfuleca ... în asa hal încat am ajuns la "culmea ironiei"!!! Stii care este? Jumatate de planeta încearca sa slabeasca iar cealalta jumatate este prea slaba"!
    Sa ai o zi fantastica ...cu un meniu sanatos!:)) Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am descoperit pe Yankovic abia pe la inceputul anilor 2000, dar cu cata pofta am râs la cele mai multe dintre parodiile lui! :))
      Hahaha! Se poate spune si asa: jumate prea grasi, jumate prea slabi. :) Nu stiu, insa, cati sunt grasi pentru ca mananca prea mult si cati sunt grasi din cauza metabolismului dereglat din cauza "chimicalelor" din alimente, din cauza "suplimentelor" pe care le inghit prea multe gravide, din cauza poluarii, a stresului etc.
      Multumesc, la fel, Ella draga! Pupici! <3

      Ștergere
  5. Foarte ancorat in realitate!
    Reclamele ne invita non stop si pe noi sa mancam,sa bem bere, apoi sa luam medicamente si bolnavi sau beti... sa visam, fie la femei frumoase(?) , fie la masini luxoase, ori la vacante de lux!
    Super postare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un foarte bun obesrvator. :)
      Aproape ca a ajuns sa ma sperie cum se lasa unii manipulati prin reclame!
      Multumesc pentru apreciere.

      Ștergere
  6. Frumoasa postare. Si documentata. Nu stiam atatea amanunte. Multumim. :) Numai bine!!

    RăspundețiȘtergere
  7. simpatica varianta ☺☺☺ chiar nu am stiu despre acest Yankovic, nu cânta rau de loc. Iar ideile parodiilor sunt cool!
    Un start bun in noua saptamana, pe acordurile muzicii, Diana draga! pupici de la trio pentru trio (daca zici ca Miki a plecat la cealalta resedinta)
    Salutari extra de la Leo, vineri la ora 16 l-am luat de la spital si... am crezut ca ne-am reîntors in timp, sase saptamani :-( Saracutul, ce rau s-a simtit. Insa sambata încet încet s-a inviorat ♥ Duminica era deja mult mai bine, astazi este aproape normal. La sfarsitul saptamanii va fi din nou, jucausul Leo ☺ Pupici :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit ca imediat dupa operatie va fi cam ametit dragutul de Leo, dar nu am spus nimic pentru ca nu intotdeauna se intampla asa (despre starea de mai putin bine stiam de la o amica al carei catelus a fost operat, cu ani in urma).
      Ma bucur tare mult sa stiu ca imediat va fi, din nou, Leo cel jucaus! <3 Fara sa vreau, imi vin in minte amintirile din ziua in care am aflat de accident si simt emotie de bucurie stiind ca acum este vindecat! Nu stiu cum sa exprim in cuvinte bucuria pe care o simt! Ce-a fost greu a trecut si tare ma bucur (ne bucuram) pentru voi, pentru Leo. <3 Va imbratisam cu drag-drag!
      Ganduri bune si pupici de la trio pentru trio! <3

      (era in spam acest mesaj - nu stiu de ce, uneori, unele mesaje ajung in spam). Pupici! <3

      Ștergere
  8. Genial!!! :)
    Vai... chiar nu mai stiu cand am ascultat parodiile lui prima data dar...oricum inainte de 2000. Stii ca mi se pare ca si apare la MJ in clip... oare la care piesa parca Liberian Girl (yup... checked: Liberian Girl - uite sigur il vei recunoaste, canta la acordeon!)
    Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Genial mi se pare si mie! :)
      Mi-am amintit videoclipul (pentru ca l-ai mentionat) :)
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.