2019-03-16

O întâlnire baraj. Jocul cuvintelor (207)

Femeia alături de care era de câţiva ani îl presa să o conducă la primărie pentru căsătorie. Însurătoarea nu făcea parte din planurile lui de viitor la acel moment. La 30 de ani încă mai copilărea, se simţea plin de încredere in forţele proprii şi nu-si dorea un astfel de angajament pe termen lung. Într-o căsătorie sunt de luat prea multe decizii care implică şi pe altcineva, şi-apoi,.s-ar fi simţit ca un păstrăv agăţat la capăt de fir in undiţa unui pescar începător. El, in faţa altarului! Scena îl amuza. Şi-a amintit un vers din poemul “Libertate”, al lui Edward Thomas:”Nu e nimeni mai puţin liber decât cel care nu face nimic şi nu are altceva de făcut”. Poate că nu-şi amintea corect cuvintele dar se-ntreba dacă e un gând aleatoriu sau subconştientul încearcă să-i transmită ceva.
Îşi aştepta iubita, urmând să-i spună simplu că dorinţa ei de-a se mărita nu va avea parte de transpunere in fapt cu el. De fapt, nu prea ştia cum să-i spună că îi place relaţia lor aşa cum este, şi era in pană de idei.
Geamul opac al restaurantului îl ferea de privirie trecătorilor aşa că-şi lăsa privirea să colinde prin parcul de peste drum, unde se adunau studenţii - şi studentele, desigur - in pauzele dintre cursuri. Dinspre bucătăria localului se auzea vocea tărăgănata a unui prezentator de ştiri; n-a avut timp să se concentreze la vocea celui de la radio pentru că iubita tocmai intrase şi se apropia făcând slalom printre mese, unduindu-şi şoldurile strânse in fusta scurtă şi strâmtă. Şi-a pus masca omului bucuros de revedere şi s-a ridicat s-o întâmpine.
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Eddi.
Cele 12 cuvinte: libertate, aleatoriu, pana, radio, incredere, decizii, masca, vers, opac, scena, fir, transpunere.

10 comentarii:

  1. Da,draga Diana,acesta ar fi rezumatul gandirii barbatilor,cand vine vorba
    de insuratoare!Dar femeile,de ce vor neaparat sa se marite?(scuze pentru
    generalizari!)
    E greu si lung de raspuns la intrebari;totusi,exceptiile confirma regula!
    Iti doresc soare si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cei mai multi barbati, cred, vad altfel relatiile si isi doresc "independenta" mai mult decat femeile. Cred ca cele mai multe femei sunt, cumva, "speriate" de ceasul biologic, si un certificat de casatorie - cred unele - le asigura pe cineva langa ele.
      E complicat de raspuns la aceste intrebari "de ce?" pentru ca raspunsurile, cred, nu ar conduce la o concluzie general valabila.
      Multumesc, Natala draga! Zile senine iti doresc, si multe bucurii!

      Ștergere
  2. Si uite-asa incepe divortul inainte de casatorie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In astfel de situatii, in cele mai multe cazuri asa se intampla.

      Ștergere
  3. Eu cred ca va trebui sa-l angajez pe detectivul Bagdeseamă ....
    De ce? Pai în primul rand, cred ca acest domn avea pe altcineva în viata lui si apoi ... unde a disparut Agatha? :)))
    Ai stiut sa împletesti foarte frumos cele 12 cuvinte si a iesit o poveste foarte faina! :)
    Iti doresc o duminica frumoasa, Diana draga! Pupici!<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ella draga! :)
      Nu l-am uitat pe Bagdeseama! Initial am scris un fragment tot cu el (si noile 12 cuvinte) dar pentru ca am dat-o prea spre "politist" (fara a sti exact cum sa continui) m-am razgandit si am compus alt text - oricum, m-am "asigurat" ca acest fragment poate fi potrivit usor in povestea lui Bagdeseama (daca imi vine, totusi, o idee de a continua). :)
      Duminica frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! <3

      Ștergere
  4. Ce fain ai scris! Poate intru si eu in jocul celor 12 cuvinte... oricum o sa te urmaresc cu placere sa vad ce ai mai scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ileana!
      Mi-ar placea (ne-ar placea!) sa te joci si tu! :)

      Ștergere
  5. Ai abordat o tema inedita, dar reala si cred, destul de raspandita.
    Cele doua gandiri fata in fata: masculina si feminina. Dupa mine este vorba de un decalaj in timp. Genul masculin ajunge la anumite concluzii la o alta varsta. Femeile, atunci cand isi doresc copii, nu prea pot astepta atat. Fiecare gen cu menirea lui! :D
    Multumesc pentru joc, Diana draga! O zi minunata! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut! Femeile care isi doresc copii trebuie sa fie hotarate, dar nu sa preseze un barbat sa devina sot (cred); sau sa-l "faca" tata fara a sti ca vrea si el asta.
      Si eu cred ca e vorba despre natura fiecaruia - fiecare cu un rol al sau, fiecare cu un anume gen de mentalitate, femeia si barbatul "construiti" astfel incat sa se completeze. Cred ca atunci cand "completarea" se doreste cu orice pret intervin "frecusurile" si marile divergente.
      Cu placere. Iti multumesc si eu, Suana draga, pentru interes, pentru urare. :)
      Zile senine iti doresc! Pupici! <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.