2019-03-31

Nehotărâre. Jocul cuvintelor (208)

Absent, se ancora de un gând ambiguu, acelaşi care-i venea in minte de câtva timp. Era ahtiat după clarităţi: totul trebuia să aibă sens, să fie fără echivoc. Era un adevăr despre el şi nu se putea afilia grupurilor de oameni care aveau un aer de indiferenţă faţă de viaţă.
Femeia care îi plăcea - o colegă - era aidoma primăverii: frumoasă şi capricioasă. Spiritul lui ager sesiza fără efort toate calităţile femeii dar şi ceea ce pentru el erau defecte şi acest fapt nu îl ajuta să ia o hotărâre privind o eventuală apropiere de această fată care îi dovedise de atâtea ori că nu îi este indiferent, dar se temea că e posibil să înţeleagă el greşit.
Îşi lega alene cravata pe care o considera potrivită costumului spunându-şi in oglindă că aceasta e ziua in care va lua o hotărâre.
Exerciţiu de imaginaţie - Jocul celor 12 cuvinte, găzduit de Edi.
Cele 12 cuvinte: absent, acelasi, adevar, aer, afilia, ager, ahtiat, aidoma, ajuta, alene, ambigu, ancora.

4 comentarii:

  1. Interesanta tesatura ai creat. Si ar fi perfect daca am reusi 'fara echivoc' sa intelegem totul, asa, ca si cum am privi un cristal. Ar fi chiar o performanta realizarea. Nu stiu daca ne-ar face fericiti, mai degraba ar fi cam pustiu prin preajma! :)
    O duminica placuta, Diana draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Suzana draga!
      Daca totul ar fi clar (s-au de-am sti dinainte ce urmeaza) s-ar pierde foarte mult din farmecul vietii. Cei care vor sa aiba numai certitudini cred ca risca o viata aproape nefericita. :)
      Duminica placuta iti doresc sa ai si tu! Pupici cu drag! <3

      Ștergere
  2. Absenta ma ancorez si eu de un gand ambiguu .... nu are nimic daca scriu aici dupa o saptamana, nu?! :)
    Dar acum serios, draga mea Agatha trebuie sa avem o discutie serioasa!:)
    Unde esti? Eu mi-am motivat absenta ... am gripa, dar tu?
    Inteleg ca detectivul Bagdeseamă este ocupat cu rezolvarea unui caz important (poate, poate îl va aresta pe "daddy") hahahaha, dar tu?
    Imi spui si mie unde esti? Poate scrii o noua carte ... daca e asa, zau ca nu mai carcotesc si stau cuminte în banca mea.., :))
    Pupici Diana!
    p.s de cate ori intru la tine pe blog ... zau ca parca îmi trece gripa si ma simt mai bine! :)))
    p.s2 weekend placut! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de gand, Ella draga!
      Oricand poti scrie, oriunde - din fericire, acum ca "moderez" comentariile nu risc sa pierd vreunul. :)

      Sper ca i-ai venut de hac gripei! Iti doresc sa scapi de ea cat de repede! <3
      Eu... Nu stiu sigur ce fac toata ziua, dar cand ajung la PC am o stare de nestare (pe care n-as numi-o oboseala, dar e pe apropae. Multe si marunte se incolacesc in jurul meu si cum termin cu unele cum vin altele! :)) Daca o tine asa tot anul (deja sunt trei luni si un pic!!) o sa ies la pensie anticipat! :)
      Pupici cu drag! <3 Iti doresc sa ai o saptamana minunata!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.