2020-09-10

Bărbați la bârfă

Atenția mi-a fost atrasă de o discuție purtată de doi tipi în parcarea din apropiere. Le auzeam doar glasurile – nu le-am recunoscut și nici n-am avut curiozitatea să aflu dacă-i știu pe cei doi măcar din vedere. M-am străduit să fac abstracție de problemele de serviciu, cu salariu și șeful aveau maaari probleme: munceau o zi și-o zi și le-a micșorat salariul, dar cheltuielile nu le micșorează nimeni, unele fiind fixe (expresia unuia dintre ei), dar când au zis numele unei tipe am ciulit urechile.
- O iritată! zice unul dintre ei după ce s-a plâns celălalt de respectiva colegă (am dedus). Am program până la 19; la 19 fără un minut mă sună și-mi spune că are nevoie să o duc dracu’ știe unde. (am dedus că tipul e șofer la vreo firma; curier, sau ceva cu mașina). Ce puii mei să-i zic? Nici nu știu de câte ori mi-a făcut la fel.
- Și aia, de la secretariat – cum puii mei o cheamă? (îi spune celălalt) - se îmbracă de parcă lucrează pe centură. Și-i urâtă.
- Și cutărică (prenumele) tot așa!
- Aia-i „panaramă”!
- Eram într-o zi la bancomat și vine la mine să mă întrebe la cât încep munca a doua zi. Ce puii mei treabă are ea? Voia s-o iau de acasă că nu știu ce! Atâta se mai răsfăța. Ce puii mei au femeile de se răsfață atâta?
- Și-ai luat-o de acasă?
- Ce puii mei puteam să fac? Se are bine cu... și aia-i cu șefu’.
Au mai ținut-o așa câteva minute dar nu i-am mai ascultat cu adevărat și pentru că nu păreau că vor schimba curând subiectul am „pornit” muzica în căști.

Nu am redat ad litteram dar diferențele între ce-am scris și ce-au zis nu-s tocmai esențiale. M-am comportat ca o babă curioasă – nu-i prima dată! (cred că-i pleonasm „babă curioasă”, dar nu contează!) Nimeni nu-i perfect! Dar zău acum: cum să rezist când aud doi tipi necunoscuți discutând despre femei? (când cunoscuții vor să bârfească schimb vorba)
În urmă cu mai mult timp, într-o noapte pe la ora 23, doi puștani („aburiți”, cred) treceau prin zonă și se tot întrebau (de răsuna valea!) pe cine să sune să vină cu ei la terasă. Unul dintre ei zice: „Sun-o pe X, că-i „gioarsă” și vine”. Ăla sună, vorbește cu lugu-lugu, și tipa îl refuză – am dedus, pentru că după ce și-a luat, „dulce”, „la revedere” a început s-o înjure și s-o facă în toate felurile, în timp ce amicul râdea bahic.

Morala”: ai grijă ce vorbești și unde ‘că nu știi niciodată cine te aude.


12 comentarii:

  1. Nici eu nu cred că aş fi rezistat să nu ascult :D :D
    E palpitant tare, na, plăceri vinovate...
    Weekend frumos, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unele dialoguri ale necunoscutilor sunt savuroase! Daca ei vorbesc tare... :)) nu-i "vina" noastra ca auzim.
      Citind la tine un articol mi-a venit ideea sa public astfel de "dialoguri" - am auzit o multime si prin autobuz, plimband cainele, in parc, dar cele mai multe le aud din casa. :)
      Multumesc, Potecuta! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  2. E mica lumea si daca te aude in direct cel (cea) barfit (a)... e jale mare. :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana draga, mereu ma surprinzi cu astfel de subiecte!
    Recunosc ca atunci cand trec pe langa astfel de discutii, maresc pasul si depasesc zona. Si poate sa-ti sune ciudat, dar imi spun ca fiecare om are rolul lui si fiecare il interpreteaza mai bine sau mai rau. Mi-e greu sa inteleg de ce sa faci un pas in spate cand ai putea sa-l faci in fata, si sa-l faca impreuna cu toti cei identic afectati. Cred ca in fond ar fi mai multe de castigat decat de pierdut. Poate gresesc insa...
    Noroc ca nu stau la parter, sa aud diverse dialoguri, ca cine stie ce as mai scrie si eu! :)
    In fond este foarte trist ce patesc multi oameni, iar in perioada asta e si mai greu.
    Poate data viitoare sa descoperi macar putin zambet si bucurie, poate un anunt de nunta, ceva!
    Pupici si un weekend minunat in Brasovul tau! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe strada, daca nu sunt cu cainele, merg destul de repede si doar rar "prind" un cuvant-doua din ce se discuta. Cand sunt in casa, insa... doar sa-mi pun castile, sa nu aud - si, uneori, trag cu urechea.
      Ha! Un de "sezon". Un tip vorbea cu o tipa, la telefon (nu l-am vazut dar banuiesc ca vorbea la telefon pentru ca vocea ei nu se auzea). A intrebat-o unde e... "Unde?" zice, calm. "Nu am inteles"... zice ceva mai agitat. "Scoate dracu' masca aia ca nu inteleg ce zici!" pe asta a strigat-o.
      Mai am doua (proaspete), cu mama si copil - una hazlie, una deloc hazlie (consider eu).

      Multumesc, Suzana draga! Weekend frumos iti doresc sa ai si tu! Pupici! ❤️

      Noaptea trecuta iar a fost duhoare in zona. :(( "Poarta masca, spala-te des pe maini, pastreaza distanta, sa te putem gaza in casa".

      Ștergere
    2. Nu credeam ca ai astfel de probleme tocmai acolo.
      In fond ce se intampla? De unde mirosul?

      Ștergere
    3. O-ho! Pana anul trecut (in noiembrie, parca, am si scris ca in oras pute) era de groaza, de cativa ani. In decembrie au iesit oamenii la protest (pentru a fi rezolvata chestiunea duhorii si pentru a nu distruge Tampa cu drum forestier - cica!) Apoi n-a mai putit (dar a lovit si pandalia). Se spune (!) ca ar fi de la o rampa de gunoi ecologica, dar care nu e chiar ecologica sau de la o fabrica de ciment - unde se folosesc (si) gunoaie. Dar pute nu doar a gunoi, ci si a gunoi de grajd si pacura (un amestec imputit). Se mai spune (!) ca ar inchide rampa respectiva... Mai e si un abator la marginea orasului; in apropiere e o fabrica de mobila unde se fabrica si pal melaminat... Cine stie de unde o fi duhoarea?

      Ștergere
  4. Dacă dialogul nu-i cu tunete și trăznete, atunci merită ciulite urechile. Multe povești mai avem și noi, mai ales atunci când ne găsim cu prietenii puși pe taifasuri 😀
    Asta așa ca să nu fiți voi invidioase pe noi că povestiți mai mult ca noi😅

    Seară frumoasă, Diana !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu suntem invidioase! :)) Oameni suntem, toti! :)

      Am auzit si "discutii" cu scantei, in special pentru locurile de parcare, dar fiind mai mult injuraturi nu le scriu - se injura femeile intre ele, barbatii intre ei, femei cu barbati... Cum ziceam: oameni. :))
      Multumesc, la fel, Stef! :)

      Ștergere
  5. Cred ca multi o fac intentionat, fiind constienti ca au public. Pe unii ii admir pentru talentul de-a povesti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha! :)) E o idee la care nu m-am gandit! E o varianta care poate fi adevarata. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.