2020-09-26

Votarea de toamnă

În 27 septembrie vom merge – probabil – la vot. Votanții vor fi în siguranță – anunță politicienii; cum, cine? Sigur, cei care nu vor să-și scoată cârpa de pe nas și gură pentru a fi identificați, nu se vor deplasa la vot. Chiar! Dacă-mi scot cârpa mă poate afecta vreun minuscul sferic cu trompițe – doar țopăie peste tot! Mai puțin în secțiile de votare? Cică – avea unul vise! - cine nu poartă mască în secția de votare nu votează. Ups! Nepurtarea măștii e contravenție, nu infracțiune care se pedepsește cu interzicerea dreptului la vot. Amendezi omul și... asta e! Conform legii cu privire la contravenții nu-l poți amenda pe indisciplinat, pentru aceeași faptă, din cinci în cinci minute. Ca idee! Cine nu poate purta masca în general și vrea să voteze cum procedează? Oficialii englezii – care sunt lorzi, în cea mai mare parte – i-au informat pe oameni că cei care nu pot purta masca din motive serioase nu trebuie să aibă hârtie de la medic decât dacă se simt mai confortabil având-o asupra lor. Adevărul rămâne: nu-i poți interzice votul unui cetățean cu drept de vot dacă nu vrea să poarte masca. Chiar ne iau de idioți?
La intrare și la ieșire ne vom băga mâinile în dezinfectanți cu ce știu eu ce-au pus acolo. Ne vom spăla pe mâini, adică. Și politicienii se vor spăla pe mâini și gata votarea.
Distanța dintre mascații votanți și cea dintre mascații care supraveghează votarea și cei votanți trebuie să fie de un metru. Ups! Un metru? Atunci... de ce la film, în aer liber, în piață, în magazine etc. distanța trebuie să fie de 1,5 – 3 metri? Cam la fel și prin școli. Fractură logică, dar cine să mai contabilizeze fracturile logice?
Imaginea de mai jos mi se pare edificatoare în ceea ce privește interesul unora pentru toți cei care candidează la alegerile locale.
Cine să mai ducă în casă maculatura politicienilor când s-a tot bătut toba cât rămâne micul cu trompițe pe diferite materiale? E coșul pentru hârtie dintr-o scară de bloc. Și acolo sunt banii noștri, pentru că partidele primesc subvenție de la stat conform Legii nr. 334/2006 (republicată) privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.
**
Sunt aproape sigură că după votare ne vor închide, din nou, în case... 👀

Actualizare 28 septembrie 2020
Allen Coliban (USR-PLUS) e noul primar al Brasovului. Daca fostul primar nu ar fi intentionat sa rada Tampa era posibil sa castige al 5-lea mandat. Oricum, cei din PNL au fost prea siguri de victoria celui pe care-l sustineau si nu s-au prea agitat sa-si promoveze omu'.
La Consiliul Judetean e tot Adrian Veștea (PNL).

10 comentarii:

  1. Doamne fereste! S-ar duce dracului si bruma de economie care mai este. Sau poate ca asta ar fi scopul. Desi nu cred ca se va intampla asta inaintea celorlalte alegeri. Totul este sa nu ne fure si Craciunul...
    Bilantul hotiilor din aceasta perioada, banuiesc ca nu va avea cine sa-l contorizeze. Nu ca nu ar fi posibil, dar daca si-au dat mana cu totii cam greu! fracturile logice sunt peste tot. Si da, chiar ne iau de prosti, pentru ca au observat ca reactiile sunt modeste. Cred ca si asta se studiaza: reactiile sociale.

    Nu mai vreau sa ma enervez. Incerc sa fac tabelul pentru citate si nu prea imi iese... Asa ca ma voi opri sa... meditez! :)
    Pupici si o seara placuta. Sunt curioasa cum va fi ziua de maine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate si pana la alegerile celelalte... Localilor, instalati pentru 4 ani, li se va da mana libera la a hotari, la nivel local, ce si cum, iar parlamentarele mai pot astepta... "Miza" e la nivel local de data aceasta. 💡 Acum vreo doi ani "discutau" ca "parlamentarele" n-ar trebui sa fie in acelasi an cu "localele" - ceea ce mi se pare un pic absurd.
      L-as considera furat Craciunul. Situatia - am fost avertizati de prin martie - va dura cel putin doi ani! Deja se discuta despre... nu va programati revelionul in strainatate. Incepe circul. 🎪 Se pregatesc "lucrurile" pentru un nou "val" de lucrat de acasa; suntem, deja, bombardati cu fel si fel de info prapastioase (e din ce in ce mai agresiv si sufera mutatii - ca exemple de ultima ora) - suntem, altfel spus, pregatiti sufleteste pt un nou arest la domiciliu; de data aceasta pe localitati, pe cartiere, pe blocuri... Asa pare ca stau lucrurile.

      Reactiile sunt modeste si din cauza celor care reactioneaza virulent din confortul biroului cu microfon, carora le dau dreptate "empaticii" ascunsi. Unii vor ca empatia sa fie unilaterala.
      Eu nu ma enervez - incerc sa ma apar (pe cat posibil) de masurile lor de protectie.

      Nu te pot ajuta, pentru ca nu ma pricep la acel tabel - mi s-au adunat ochii la centru cand am incercat - in urma cu ceva ani - sa aflu cum functioneaza. Vei reusi! Tin pumnii!

      Multi si-au anuntat absenta... No! Nu mai stiu cum e cu procentul minim de votanti la locale (mi se pare ca nu mai e un minim obligatoriu, dar nu-s sigura)

      Multumesc, Suzana draga! Noapte buna, zi frumoasa! Pupici! ❤️

      Ștergere
  2. Mda, am observat că în unele chestii se exagerează cu "observația" purtării măștilor, și poate unde chiar ar fi obligatoriu luate măsuri, acolo nu se mișcă treaba..

    Ps. Mi-a plăcut de Suzana că sa "aprins".. Îi dădeam o steluță de eram pe wordpress 😇😇😇
    Eu sunt de parere că politica (românească) este o mizerie, iar cei care aderă să ajungă acolo, sunt un pic mai curați decât un tomberon..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam da... Toti neavenitii se iau de unii aiurea in tramvai. Tot de educatie tine si chestiunea asta. Dar ce sa ne asteptam? Aici functioneaza un "nr verde" unde cetatenii "responsabili" pot suna sa toarne pe unde nu se poarta masca...

      Acceasi parere o am si eu despre ceea ce se intampla in politica si de aceea m-as mira ca votul sa poata schimba ceva - nu putem schimba naravurile unor oameni doar votand. 😒

      Ștergere
  3. Oficialii englezi, care sunt lorxi, i-au informat pe cei care nu pot purta masca, ca tb sa faca dovada ca nu pot purta masca, si pt asta exista agenti de paza la intrarea in fiecare institutie sau magazin. De asemenea recomandarea pt aceia e sa evite locurile publice si sa rezolve totul online.
    Asta ca sa respectsm adevarul si realitatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai: sunt lorzi! Le spun oamenilor sa nu se bage unde nu le fierbe oala, pentru ca sunt unii care au atributii in acest sens. Si le spun altor oameni cum si ce sa faca pentru a nu avea probleme. Pe site-ul guvernamental nu scrie ca trebuie sa aiba la ei "hartie de la medic" decat daca se simt confortabil sa explice oricui problema de sanatate. Aici nu s-a spus nicaieri ca cei ca nu pot purta masca trebuie sa aia-aia. Online, in Ro?! 😂 Doar o prea mica parte poate face asta.
      Aici s-a spus clar: nu porti masca, nu votezi! Ai auzit ceva asemanator pe acolo? Aveti si "nr. verde" la care pot turna cei care vad pe cineva fara masca in piata?

      Diferenta "de realitate" e doar in aspectul ca tu scrii ca s-a spus sa aiba la ei hartia de la medic cum ca nu pot purta masca. Textul meu se refera la neavenitii care arata cu degetul catre unii si altii - in scris si in fapt. Pe strada (sau aiurea) neavenitii se iau doar de cei mai slab pregatiti fizic, dar pe malacii tatuati ii lasa in pace.

      Ștergere
  4. Trăim in doua lumi diferite
    Si vedem lumea cu ochi diferiți
    Avem mentalități diferite
    Si da, primim pe social media apeluri de la poliția locală sa sunam, sa anunțam si sa facem poze cand lumea nu are masca
    Aici se Votează in scoli si primarii in care nu ai acces fara masca
    La teatru la cinema nu ai acces fara masca
    Dar sunt englezii mai prosti decât romanii si de-aia e lumea mai civilizata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ai dedus ca sunt englezii mai prosti decat romanii? Ai, totusi, mentalitatea multora de aici: prejudecatile nu-ti dau pace; eu scriu despre cei care nu pot purta masca (si carora, practic, li se interzice sa voteze doar pentru ca au unele afectiuni) si tu ii tragi cu mentalitatea diferita. Cine nu poate purta masca nu merge la film nici aici, chiar daca e in aer liber, tocmai pentru ca nu poate purta masca. E ceva gresit?
      😂 Altfel spus: traim in acelasi fel de lume: suna si toarna despre cei care n-au masca.
      Chiar citesti ce scriu? 😐

      Ștergere
    2. Se cheamă sarcasm...
      “Prejudecățile nu-ti dau pace”....câta ironie tocmai in aceste cuvinte! Judeci oamenii greșit de cate ori ai ocazia însă arunci prima piatra in toți “păcătoșii” pe care ii vezi doar tu.
      Poti si sa nu publici răspunsul meu, contează foarte foarte putin pt mine.

      Ștergere
    3. Uau! Fie cum spui. Ai "etichete" pentru oameni: "egoisti si prosti" si afirmi ca altii judeca?
      Care "pacatosi"? Am scris "neaveniti" = indivizi care se iau de altii pe strada doar pentru ca pot. Sunt sigura ca dintre noi doua numai eu ii vad.
      Da, prejudecatile nu-ti dau pace. Orice as scrie tu-mi scrii ca romanii sunt needucati si nu stiu cum. Eu scriu despre EXCEPTIILE care nu pot purta masca, in acest caz, si tu-mi scrii ca englezii sunt mai prosti pentru ca respecta regulile.
      Pentru mine conteaza parerea tuturor, chiar daca nu-mi place (uneori). 😊

      P.S. Doar comentarii in care sunt injurati altii nu public.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.