2021-02-20

Semne zodiacale. Element și calitate

E sfârșit de săptămână, într-un oraș sub semnul roșului, așa că mă preocupă chestiuni serioase: zodiacul (nu ucigașul care s-a autointitulat astfel). De fapt, „curățam” blogul, și-am aruncat un ochi peste „postările nefinalizate”. Pentru că tot le-am scris cândva poate că „le dau drumu’” unora (dar nu le șterg pe celelalte). Între altele, am constatat - la o verificare cu un program online (https://www.brokenlinkcheck.com/) - că sunt multe „legături întrerupte”, care trebuie ori corectate ori eliminate pentru ca vizitatorii să nu piardă timp accesând pagini care duc spre nicăieri sau spre te miri unde plecând, de exemplu, de la desene animate. Se întâmplă aceasta din mai multe motive: eventuale modificari ale „dezvoltatorilor”, actualizări frecvente, unele domenii expiră, unele bloguri/site-uri/pagini sunt șterse, mutate la altă adresă sau deținătorii aleg să nu mai fie publice etc.. "Legăturile intrerupte" se referă și la contul folosit de un vizitator pentru a comenta și apar când vizitatorul și-a sters blogul, a schimbat adresa acestuia s-au a ales să nu facă public profilul. 
Revin la chestiunea serioasă: zodiacul.
Fiecărui semn zodiacal îi este atribuit un element și o calitate.
Elementul (Foc, Pământ, Aer, Apă) reprezintă baza semnului zodiacal.
Calitatea (Cardinal, Fix, Mobil) descrie felul activității asociate fiecărui semn.
Semnele zodiacale grupate sub același element au multe caracteristici în comun și formează relații armonioase și au forme stabile de comportament. Semnele grupate sub aceeași calitate par adesea lipsite de armonie, dar dinamismul lor comun și încrederea deplină formează un potențial constructiv.
Semne de Foc: Berbec, Leu, Săgetător. Semne de Pământ: Taur, Fecioara, Capricorn. Semne de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător. Semne de Apă: Rac, Scorpion, Pești.
Semnele Cardinale reprezintă forța creatoare (nativii acestor zodii inițiază): Berbec, Balanță, Rac, Capricorn. Semnele Fixe reprezintă forța conservatoare (nativii stabilizează, construiesc pe temelia inițiatorilor): Taur, Leu, Scorpion, Vărsător. Semnele Mobile reprezintă forța schimbării (nativii pregătesc trecerea într-o nouă etapă; adesea duc la bun sfârșit ceea ce alții au început dar nu au continuat): Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești.
Triunghiul semnelor de Foc
: Berbec, Leu, Săgetător. Împreuna ar putea fi devastatori. Cei din triunghiul focului trăiesc cu pasiune, intră în acțiune cu mult entuziasm și sunt excelenți conducători; sunt emoționali, iuți la mânie, iertători și fără resentimente. Sunt puternici, aventuroși și pot fi sursă de inspirație pentru alții. Un astfel de grup poate fi răvășitor chiar și pentru superiorii lui deoarece fac mai mult decât li se cere. Printre nativii acestui semn se regăsesc militari de carieră, exploratori, piloți de formula unu, astronauți, reporteri de război etc..
Triunghiul semnelor de Pământ: Taur, Capricorn, Fecioară. Împreună, nativii acestui triunghi pot fi emisari în zone de conflict (pentru că sunt onești și analizează în detaliu ce e bine pentru părțile aflate în conflict) dar, de regulă, nu pot forma o echipă între ei pentru că sunt prea preocupați de propria persoană - dacă au, totuși, același scop, îl ating fiecare pe drumul lui. Ei sunt în permanentă legătură cu lumea materială și sunt capabili de o disciplină spartană; rezistenți la „eroziuni” de orice fel devin, uneori, „paratrăsnetul” celor din jur, pentru că sunt foarte rezistenți la tăvăleală. Sunt senzuali, sensibili la eleganță și lux, darnici. Sunt buni negociatori și nu cedează fără argumente serioase. Deși sunt foarte practici, sunt atrași de persoane emoționale și misterioase.
Triunghiul semnelor de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător. Au mintea înflăcărată, sunt gânditori originali, adoră toate mijloacele de comunicare; limbajul lor e culoare, stil, cuvânt. Sunt schimbători, buni actori și poți explora cu ei teritorii nebănuite. Cu nativii din acest grup poți face orice este interesant și reprezintă o noutate, dar să nu-i faci parteneri de afaceri - o bancă guvernată de o combinație a semnelor de aer e predispusă falimentului, dar o creație artistică nonconformistă, în aceeași combinație, e sortită succesului. O echipă de oameni de știință formată din semne de aer ar putea face descoperiri senzaționale, dar aplicarea acestora ar necesita o tehnologie nouă.
Triunghiul semnelor de Apă: Rac, Scorpion, Pești. Legăturile între ei sunt emoționale, nu au nevoie de cuvinte. Au imaginație bogată, sunt emotivi, mistici uneori, artiști introvertiți, posibili creatori de sisteme filosofice profunde - simt profunzimile. Sunt tăcuți, misterioși, magici. Sunt plini de neprevăzut și au o percepție acută în privința altora. Se spune că au o memorie ancestrală (deseori li se pare că au mai trăit o dată). Împreună pot avea succes în domenii precum filosofia, astrologia, arta, dar luați separat se pierd în propriul misticism. Viața lângă ei nu poate fi plictisitoare dar poate fi sufocantă.
Semnele cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn. Formează un grup dinamic, combinația lor fiind ca furtuna de vară, ca iarna amestecată cu primăvara. De exemplu, o bancă guvernată de astfel de nativi este cea mai sigură bancă, chiar dacă nu e scutită de zile negre. Acești nativi prevăd schimbările. Viața lor este în culmea gloriei sau în fundul prăpastiei în ritm succesiv; deși pericolul căderii de pe culmi e difuz căderea ar putea fi zdrobitoare - dacă n-ar exista uluitoarea lor putere de ridicare ce duce întotdeauna spre victorie, ridicarea fiind spectaculoasă. Când pierd, nu pierd niciodată totul.
Semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător. Acești nativi își stabilesc cu exactitate domeniul de experiență, ca exploratorii care înfig steagul și delimitează spațiul cucerit. Odată ce și-au stabilit poziția pot fi înlăturați doar prin forță. Sunt încrezători, onești, bine instruiți, muncitori, cu principii sănătoase, buni guvernanți. De exemplu, un guvern care se bazează pe echipe formate din nativi ai acestor semne își va îndeplini promisiunile - semnele fixe au o „fixație”: să realizeze ce și-au propus. (de reținut: un nativ în semn fix e „greu de schimbat”, de remaniat, dacă e ministru, de exemplu).
Semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești. Sunt senzitivi, inteligenți, nervoși, curioși asupra tainelor vieți; adeseori duc la bun sfârșit ce alții au început dar n-au avut curaj să finalizeze. Sunt adaptabili și exuberanți, pot asimila orice gen de experiență creativă (și în timp ce se bucură de aceasta se gândesc deja cum să o transforme). Imaginația e debordantă, gândirea spirituală, conversația spumoasă. În cel mai rău caz, viața lor comună ar fi ca Turnul Babel. O combinație între aceste semne mobile dezvoltă la maximum capacitatea mentală - în domeniul mass-media ar putea avea doar succes deplin.


Image by Gordon Johnson from Pixabay

12 comentarii:

  1. Multumesc pentru acel link! Am constatat 'frunzarind' postari din urma, ca unele filmulete nu mai sunt si nu am prevazatoare sa le pastrez titlul sa vad daca s-au transformat sau au disparut pe bune.
    Horoscopul este ceva 'adanc'. Si sunt convinsa ca fiind fiinte apartinand Universului cel mare suntem influentati de toate energiile stelare posibile. Subiectul este fascinant, dar este mai complicat decat prezentarile din gazete, pe care nici nu stiu cum sa le descriu...
    Daca mi-ar placea ceva ar fi sa citesc o carte de astrologie, poate ca ar fi un inceput al subiectului sau chiar un curs, sa vad un tablou ceva mai complet.
    Multumesc, Diana! Seara placuta si o duminica la fel! Pupici!❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Ulterior mi-a spus cineva ca exista in "magazinul Go" un program (extensie) care e utila in acest sens, e gratuit si nu are limita de pagini pentru "analizat". Nu am cautat - deocamdata mi-a ajuns. 😊
      Intamplator am aflat, cu mult timp in urma, ca unele legaturi se intrerup la un moment dat si de atunci am ales sa postez, ca "referinte", mai mult link-uri inactive.
      E posibil sa fim influentati. Sunt fel si fel de senzatii pe care multi oameni le-au trait si pe care nimeni nu le poate explica stiintific altfel decat la modul "e in capul tau", "e o indigestie" etc.. 😊
      Prezentarile din gazete n-au sens - sunt "linii generale" (uneori nici atat, pentru ca unii inventeaza, pur si simplu, doar pentru a completa rubrica de care raspund)
      Sunt unele carti in care cititorul e indrumat, pas cu pas, cum sa realizeze o astrograma, dar nici acolo nu se scrie totul (multe trebuie deduse, cautate in alta parte etc.) - intr-un fel, e firesc sa fie asa.
      Daca stai bine la capitolul matematica ai multe sanse sa inveti. Eu m-am descurcat pana la un punct, dar cand au inceput cu unghiuri, latitudini, longitudini, fusuri orare, efemeride si muuulte altele am zis "pas". 😊
      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Duminica minunata iti doresc sa ai si tu!
      Pupici! 😘

      P.S. As minti sa afirm ca iau de bun horoscopul, dar nici nu resping ideea in totalitate, chiar daca numai pentru ca e un domeniu fascinant.

      Ștergere
  2. Vai ce de semne elemente si triunghiuri ... daca ma iau dupa horoscop ... sunt cea mai tare din parcare! Hahahaha ... 🤣
    Am mai citit undeva ca daca pui scorpionul, adica eu, cu fecioara, adica el, într-un loc ies scantei se lasa cu scandal si cu lupta pe putere! Oare cum om fi rezistat 42 de ani unul langa altul 🤔? 🤪🤣
    Deci! A ramas valabil horoscopul din 2012! Ce bine ... pe vremea aia nu era pandalia! 🤣
    Sa ai un weekend frumos, iarba rea din holde piara si sa-l vezi pe sfantul soare ca-ntr-o zi de sarbatoare! 😎 🤓
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea sa fii! 😊
      N-as zice ca am incredere in predictiile de acest gen, dar nu resping ideea. Astrograma e mult mai mult decat se vede prin reviste (si chiar prin unele carti). Teoretic, pentru a "afla" compatibilitatea trebuie avute in vedere multe alte elemente: ora nasterii, ascendentul, efemeridele si multe altele. Un calcul aprofundat ar "arata" de ce doua persoane din zodii diferite (cunoscute - sa zic asa - ca fiind incompatibile) se inteleg foarte bine. Evident, un om sanatos la cap nu poate merge pe ideea ca nu se va intelege cu persoana iubita doar pentru ca scrie pe net ca zodia X cu Z sunt incompatibile. Din observatiile personale am constatat ca unele zodii incompatibile in zodiacul "european" sunt perfect compatibile conform altor zodiace. Complicat cu treburile 'cestea! 😊
      Multumesc pentru urare, Ella draga! Iti doresc la fel! Soarele straluceste! Sa piara iarba rea! 😊 Pupicios! 😘 ❤️ 😘

      Ștergere
  3. I'm Pisces and this is all interesting. I once, years ago, researched this all the way for myself, and found I am totally water. Explains why my life is so washed out :) Today's horoscope is hilarious! I'm still laughing.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow! It is very interesting and - say the astrologers - these cases are exceptions. It's interesting and not exactly "good" when the element that predominates the birth chart is mainly water, and if it's just water... there may be some problems. In Kabbalah it is said that those born in the sign of Pisces are in their last reincarnation and sometimes this can be hard. The thread of reincarnation stops when the human being has learned all the lessons he had to learn. Maybe you are what is called an "old soul", that person who dedicates himself more to those around him, does not try to "fix life" (getting life right).

      I'm glad the "today's horoscope" amused you. ❤️

      Ștergere
  4. De cand a inceput pandemia, nu mai scrie la nicio zodie nimic despre calatorii. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha! Evident! Pentru "muritorii de rand" calatoriile vor aparea mai tarziu pe "harta". In horoscopul bogatasilor scrie! La unii scrie si despre calatorii pe Marte sau Luna.
      Doar nu-si doreste cineva sa se ciocneasca avioanele de linie cu rachetele care duc sateliti in cosmos - oprirea la sol a tuturor avioanelor i-ar costa prea mult pe cei care impanzesc ionosfera cu sateliti. Simplu: "Look up! Lockdown!" 😊

      Ștergere
  5. Nu mă pricep deloc la asta şi nici nu citesc horoscopul zilnic, dar când îmi e lăudată zodia mă bucur şi încep să cred :D
    Zi bună, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horoscopul zilnic cred ca il citesc doar cei care vor sa se amuze. 😊 Ar fi teribil de gresit sa ia de bune acele "predictii".
      Mi-ar placea sa ma pricep, dar matematica ma tine afara din domeniu.
      Oh, da! Si mie-mi place cand imi e laudata zodia! 😊
      Multumesc, Potecuta! Seara frumoasa!

      P.S. Ori randurile tale au fost publicate fara "moderare" ori eu sunt razna si nu mi-am dat seama cand am publicat, pentru ca vad abia azi comentariul, la ora 18:58. Pfuu!

      Ștergere
  6. Oh... sa ma uit si eu pe linul acela. Ca vorba aia, stai sa vezi cate clipuri parca vad ca am de inlocuit ... damn :)))).

    Eu sunt berbec - stau bine... :)))))
    Foarte interesante informatiile. Si explica multe... multe chestiuni. Oricum Zodiacul (nu chestia aia zilnica pe care nu o mai citesc de cand toate bazaconiile se intamplau si chestiile faine ma ocoleau, adica de multi multi ani) este foarte interesant. :D Si mi se pare fascinant ca oamenii nascuti in anumite perioada char au trasaturi comune :D.

    Pupici cu drag :D
    (piticul K a adormit asa ca profit sa mai citesc si eu <3)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are si goo gle un program, in "magazin" (nu am cautat, dar se pare ca nu are limita de pagini la verificat).

      Iti doresc sa-ti fie bine, berbecuto! ❤️
      Cu adevarat, zodiacul e mult mai mult decat ce apare prin reviste, unde nu sunt date informatiile personalizate in functie de mai multe criterii (sa le zic asa).
      Exista destul de multe trasaturi comune la oamenii nascuti in aceeasi perioada, dar sunt trasaturi generale. Chiar si doi oameni nascuti in aceeasi zi, in acelasi loc pot fi destul de diferiti "in amanunt", pentru ca difera ora; cand ora e aceeasi sunt diferente de cateva grade intre cum sunt plasate planetele si tot asa... E fascinant! Imi pare rau ca nu le am deloc cu matematica - mai ales cu geometria si trigonometria!

      Pupici cu drag! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.