2021-02-04

Zgardă de moft

Cine nu are de lucru își face. De ce aș fi eu mai cu moț?
Când am scos păpușile din debara pentru a le adaugă geanta și umbrela am dat și de o cutie în care am pus la păstrat, anul trecut, câteva curele și centuri uzate, în ideea că le voi recondiționa sau le voi folosi pentru cine știe ce. Unele le-am aruncat, cu această ocazie, unele le-am păstrat și din două (una lată de 1,5 cm si cealaltă de 1 cm) am făcut zgărzi pentru Miki. Doar așa, de moft i le pun - îmi place cum arată pe gâtul ei blonduț. Culorile fiind neutre, să zic așa, se potrivesc la toate hăinuțele pe care le are, inclusiv la haina de ploaie kaki pe care i-am făcut-o cu câțiva ani în urmă, să se asorteze cu haina mea de ploaie.
zgarda decorata, pentru caini
Am tăiat curelele la dimensiunea potrivită și pentru a fi și decorate am ales niște nasturi mici, din plastic, recuperați de la o fostă cămașă confecționată pe vremea când mă tortura talentul. Am tăiat urechea nasturilor și i-am lipit pe - de acum - zgărzi.
zgarda pentru caine, din curea uzata
M-am gândit să lipesc câte trei nasturi pe fiecare zgardă, dar m-am rezumat la câte unul, să nu fie prea încărcate.
Draga de Miki, cred că și de i-aș pune cercei ar fi la fel de bucuroasă când iese la plimbare - ar fi pe sistemul: duce măgarul, nu știe ce duce! Dar n-o să fac vreodată așa ceva! Adică, n-o să-i pun cercei sau ceva ce chiar nu are ce căuta pe corpul unui câine. Unii consideră că și să îmbraci câinele e aiurea. Așa am gândit și eu, până la Boby, boxerul pe care l-am găsit într-o iarnă adevărată (cu zăpada ajungând mai sus de glezne pe trotuar, și până la genunchi pe zonele verzi) și care avea rinichii sensibili, urinând foarte des de câte ori îl ploua. Atunci mi-a zis cineva să-i cumpăr hăinuță. I-am făcut una din piele neagră, artificială (avea și mesadă detașabilă, pentru sezonul geros).

10 comentarii:

  1. Ideea este geniala! Miki cred ca se poate mandrii ca are zgarda de fite! LOL
    Apropo de zgarda, eu lui Mishu nu-i pot pune o zgarda numai de dragul zgarzi, trebuie sa îl si protejez cumva de paraziti. Era un chin in fiecare an cu picaturile aplicate pe ceafa sau cu zgarda antipuric care mirosea ... groaznic!
    Am descoperit acum doi ani o zgarda excelenta, care tine puricii departe 8 luni si nu iroase deloc. Cum Mishu nu prea iese afara si nici atat pe strada este solutia ideala! In iarna nu trebuie sa o schimb, asa ca o cumpar o data pe an. E adevarat ca este cam scumpa, in jur de 25 de euro, dar isi face treaba perfect! Este o varianta si pentru caini. Se numeste Seresto si este un produs Bayer.
    NU FAC RECLAMA! Este doar o informatie.
    O zi placuta îti doresc, de duminica vine frigul si aici si chiar s-ar putea sa ninga!
    Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai apreciat ideea mea. 😊 Acum, ca le-am facut - si-mi plac foarte mult - sunt mandra de mine! 😊
      Nici lui Miki nu-i pune picaturi. Pentru ea cumpara zgarda Foresto, tot de la Bayer, si incepe sa o poarte imediat ce da caldura. Le voi spune despre Seresto.
      Multumesc, Ella draga! ❤️ Frumoasa si ziua ta sa fie!
      Aici bate vantul foarte tare si s-au adunat nori gri inchis... (arata in zare ca niste munti care se rastoarna pe oras!) E, cumva, sinistru! E si destul de frig - dupa doua zile de aproape primavara.
      Te imbratisez cu drag! ❤️ Pupicios! 😘 😘 😘

      Ștergere
  2. Ce elegante, mi-o şi imaginez ca o divă, aşa :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand are ceva nou am sentimentul ca asa se si comporta: ca o diva, cu o atitudine de genul "uite ce am eu". 😊 Sigur, e doar imaginatia mea (sau poate nu) 😊 Chiar arata bine zgarzile pe gatul ei.

      Ștergere
  3. Foarte buna ideea cu zgarduta, daca o suporta. Ai constat ca pe masura ce lucrezi ideile noi apar? Asa mi se pare!
    Sa se bucure de giumbuslucul tau, Diana draga! Pupicei si spor la tot!❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O suporta, pentru ca e destul de larga (cat sa introduc doua degete, "pe lat", intre gat si zgarda)
      Cred ca ideea a tasnit deoarece vazusem de curand, la un catelus, o zgarda cu pietricele colorate. In princpiu, insa, ai dreptate: de cate ori lucrez ceva se contureaza si alte idei, doar ca le alung - de cele mai multe ori nu reusesc sa-mi fac timp sa le pun in practica (la zgarzi mi-a luat mai mult timp sa le fotografiez decat sa le fac) 😊
      Multumesc, Suzana draga! ❤️
      Seara frumoasa iti doresc! Spor la tot si tie! Pupici! 😘

      Ștergere
  4. Sunt foarte frumoase zgărzile. Mikii chiar va arăta bine. Ai avut o idee nemaipomenita. Mulțumesc, Diana! Noapte buna! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru compliment, Ina! Zgarzile se potrivesc la culoare cu blanita ei si nu ies in evidenta ostentativ - imi place sa zic ca-i "eleganta". 😊
      Noapte buna iti doresc sa ai si tu! ❤️ 😘

      Ștergere
  5. Vai ce dragute suuuunt! :D
    Hainele pentru catei nu sunt mofturi (cu mici exceptii, dar na). Cateii de companie in general stau in casa si cand este frig sau ploaie, mai ales cu cat inainteaza in varsta au nevoie de asa ceva. Si stii cum e, pana nu te lovesti de prag :)). Asa faceam si eu cu Dodo pana l-am vazut odata cu bulgari tremurand de numa. Si apoi i-am luat papucei. Pentru ca vesnic in perioada aristelor nu stiu cum facea de se procopsea cu cate una. O singura data am incercat sa il incalt cu toate patru, preventiv - calca saracul ca in strachini. Asa ca purta doar cate unul la nevoie, cand avea vreo problema (a se citi cand agata arista). Eu il controlam mereu dar nu stiu cum reuseau banditele si uneori se intampla (sau se ranea si atunci iar il bandajam cand ieseam afara. Apoi a venit moda de se arunca pe jos cu o chestie de se facea ca branza. Am vazut la sange in anul ala, bietii catei. Sa vezi ce caram 16 kile pe afara.... :)))) Erau zone intregi pline de mizeria aia pe care trebuia sa le ocolim. Unii cumparasera sosete speciale atunci.

    ce de amintiri.

    de fapt voiam sa iti zic ca la astia mici le place sa primeasca atentii din astea. imi amintesc dodo ce se mai infiinta la probe :))))).

    Pup cu drag <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre timp am inteles utilitatea hainutelor, mai ales in cazul catelusilor cu picioare scurte, cu par scurt sau cu diverse probleme. Pe Miki am incaltat-o intr-un an cu sosete, pentru ca mergea ca si cum calca pe ceva ascutit. Din pacate, nu prea stateau in piciorusele ei - alunecau si ma tot opream sa i le trag inapoi (poate ca alunecau din cauza ca are labutele foarte subtiri si parul scurt).
      Se obisnuiesc incaltati, dar trebuie sa ii lasam intai prin casa. Vaaai! Cat am mai râs cand i-am pus sosete lui Boby! (sa vad cum merge) 😊 Bineinteles ca nu l-am dus afara cu ele! Boxerii fac parte dintre cainii care trebuie sa alerge pentru a se mentine sanatosi si n-ar fi putut alerga incaltat. 😊

      Imi place sa cred ca le place sa primeaasca astfel de atentii. 😊 Dragii de ei! In fapt, sunt aproape sigura ca habar n-au, dar accepta aproape orice de la cei pe care-i iubesc.
      Pupici cu drag! ❤️

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.