2021-07-29

Weekend cu vaccinați, și tombole

Politica și etica aparțin de lumi diferite. (Adam Michnik)
*
Ori eu am insolație, ori cei care se fac_că_conduc această țară!

Un șef de partid din coaliția aflată la „guvernare” zice că s-au gândit (gândit?!!) cum să facă și să dreagă pentru a despărți persoanele vaccinate de persoanele nevaccinate. Și-a zis așa, pe scurt: „Persoanele vaccinate merg la mall în weekend, persoanele nevaccinate merg în timpul săptămânii”. Adică, vor sta la coadă și vor prezenta „certificatele verzi” (certificate verzi pentru sursele regenerabile de energie?). Un vaccinat de colo: „Adică, eu n-am voie să merg joi la mall?”

Același politician: S-a discutat și subiectul unei potențiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacționeze cei din mediul rural.

Cuuum?! Câștigă utilajul - mă gândesc la vreo combină, un tractor, nu la lopeți sau hârlețe (dar cine știe ce știe el că-s „utilajele agricole”) - un om care n-are după ce bea apă. Vinde utilajul la preț de dumping sau îl închiriază?
Mai are și altele: tombole, tichete de vacanță. Le puteți citi / auzi aici:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/restrictii-discutate-in-guvern-dan-barna-persoanele-vaccinate-sa-mearga-la-mall-in-weekend-restul-in-cursul-saptamanii-1608389

Primul_ministrul e întrebat care-i treaba cu omu’ cel ‘nalt. Ce găsește să zică?! „Nu credeam că vor ajunge în spațiul public discuțiile”. Cred că nu era cazul să fie discutate (gândite nu știu dacă au fost).

Vine și ministra sănătății - altfel nu se poate - și bălmăjește ceva despre „loteria regretelor”: se alege un CNP și dacă norocosul e vaccinat primește marele premiul, dacă nu e vaccinat... vede ce-a pierdut (= loteria regretelor). Hm. De când au dreptul să prelucreze CNP-uri pentru așa ceva? (tombolă cu datele personale?!!)

Și-l completează pe șeful ei de partid: „nu mall-uri, ci spații publice închise neesențiale”.
Tot în interviul aflat la adresa de mai jos afirmă la un moment dat (mai spre sfârșit): nu există contraindicații reale pentru vaccinare.
Video(23 iulie 2021):
https://ro-ro.facebook.com/IoanaMihailaMS/videos/513536493266770/
(nu știu cât va mai rămâne înregistrarea pe pagină)
Din discuție, zise de ministră:
Vaccinații sunt liberi să respire liniștiți. Nevaccinații să se pregătească pentru vaccinare. Sunt necesare studii sociologice ca să vedem ce categorie populațională a răspuns poate unele mesaje s-au dus bine către unele categorii pentru alte categorii trebuie să creem alte mesaje și trebuie să apelăm la alți vectori de transmitere a acestor mesaje.
*
Avem în lucru o campanie de informare strict medicală mai generală, despre beneficiile vaccinării și mai specifică în care să explicăm oamenilor că nu există contraindicații reale și să răspundem științific acelor frici și griji ale celor care nu doresc să se vaccineze.
(sublinierea îmi aparține) E penibilă când se lansează în discurs - clipind des și foarte des - și în loc de vaccinați zice nevaccinați, și invers... Se corectează strâmbând buzele a zâmbet. Pare că nici ea nu crede ce zice. 
Ce înseamnă "categorie populațională"? Populaționistică am aflat ce înseamnă - se folosește (în istorie) rar spre deloc: știința condițiilor, situației și dezvoltării populației (scrie în dicționar). Sunt aproape sigură ca iar a tradus cineva aiureli și din "population category" a ieșit "categorie populațională" - se potrivește cu stimularea. Ar putea fi adjectivul de la populaționistică? Poate are dreptate; știu eu?! 

Și el, și ea conjugă până la plictiseală verbul „a stimula”: stimulare, să stimulăm, vom stimula, va stimula... Dacă nu ține cu stimularea copiilor cu vârste între 0-4 ani poate ține cu stimularea vaccinării.

Politrucii de pe aici „argumentează”: „Sunt măsuri care se iau/s-au luat și în alte state”. Uită să spună că „în alte state” cetățenii sunt în stradă împotriva ideilor politrucilor lor, iar ideile cu intenție de lege sunt pe la curțile constituționale și cine mai știe pe unde (e vorba despre statele în care democrația mai are sens). Dar dacă tot o țin langa, politicienii, cu alte state care... În alte state pensiile sunt decente. Să facă și aici pensiile ca-n alte state. Oh, nu se poate! Statul român poate lua, dar n-are de unde da.

În 27 ianuarie 2021, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat Rezoluția 2361, din cuprinsul căreia am ales:

Statele Membre trebuie:
7.3.1 să se asigure că cetățenii sunt informați că vaccinarea nu este obligatorie și că nimeni nu este presat politic, social sau în alt mod să se vaccineze dacă nu dorește să facă acest lucru el însuși;
7.3.2 să se asigure că nimeni nu este discriminat pentru că nu a fost vaccinat, din cauza unor posibile riscuri pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat;
7.3.3 să ia măsuri eficiente timpurii pentru a contracara dezinformarea și neclaritățile cu privire la vaccinurile Covid-19;
7.3.4 să distribuie informații transparente despre siguranța și posibilele efecte secundare ale vaccinurilor, lucrând cu și reglementând platformele de socializare pentru a preveni răspândirea dezinformării;
7.3.5 să comunice în mod transparent conținutul contractelor cu producătorii de vaccinuri și să le pună la dispoziția tuturor pentru examinare parlamentară și publică.

Textul integral:

https://pace.coe.int/en/files/29004/html
Rezoluția nu este obligatorie, se dorește un ghid de respectare a drepturilor fundamentale ale omului.
Există bine și rău în
toate aspectele vieții. Singurii oameni în care nu putem avea încredere sunt politicienii. Acești
tipi mint pe toată lumea în mod constant. (Demian Bichir)

18 comentarii:

  1. Uy me gusto el pensamiento del final los politicos no son confiables . Te mando un beso

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desafortunadamente, la mayoría de los políticos no son dignos de confianza...
      Gracias. Un beso!

      Ștergere
  2. De-a dreptul deprimant. Vai de capul nostru! :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Los políticos, desafortunadamente, son gente de dudosa confianza, no hay que quitarles el ojo de encima, el poder corrompe al hombre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Así es... Se pagan con dinero público y la gente tiene que vigilarlos. Por qué les pagamos? Oh sí! El poder corrompe. :(

      Ștergere
  4. hai ca are dreptate si dr. Monica Pop. trebuie spuse clar ce contraindicatii sunt pentru vaccinare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dna dr Monica Pop are dreptate, dar nu-i ministru.
      Ministra a declarat ca trebuie explicat oamenilor ca NU exista contraindicatii reale. In prospecte scrie care sunt contraindicatiile si scrie ca in foarte multe cazuri nici n-au facut cercetari.

      Ștergere
  5. Dintotdeauna mi-au placut teoriile conspirationiste, însa odata cu supertehnologia comunicarii la distanta, pare-mi-se teoriile, scenariile si filmele sf. încep sa se vada si materializeze obiectiv, iar noi participam ca figuranti sau actori, mai mult sau mai putin informati(importanti) fiecare jucându-ne rolul prestabilit de realizator, regizor si scenaristii din spatele scenei,machiindu-ne si costumându-ne în functie de scena care urmeaza sa se turneze. Superbe si obiective observatii. Felicitari !
    O seara si o vara magica, relaxanta, în toate binecuvântata, draga Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt fascinante teoriile conspirationiste! 😊 E ceva mai usor de enuntat una decat de "demontat".
      Ne spunea candva un profesor sa fim atenti la filmele "de avangarda" pentru ca prin unele se incearca a fi obisnuite masele cu anumite idei.
      Cred ca nu ne-au fost prestabilite rolurile - a ales fiecare ce crede ca i se potriveste. 😊 Nu prea se stie cine-i "baiatul bun", cine-i cel "rau" - sunt curioasa cine ramane cu fata, in filmul acesta. 😊
      Iti multumesc pentru compliment si pentru urare, Iosif!
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere
  6. Intai de toate, ca sa nu uit, iti las un link:
    https://identify.plantnet.org/ Ceva cu identificarea plantelor dupa poze.
    Nu l-am explorat inca, insa pare interesant.
    Legat de subiectul foarte legat si informat, asa cum m-ai obisnuit, nici nu stiu cum si ce sa zic. Horror pe toata linia. Parca suntem in plin Matrix. Ceea ce mi se pare incredibil este ca aproape toate statele se comporta la fel. Aici chiar este vorba de altceva! Din ce in ce mai multe studii arata ineficienta a cam orice si totusi... Am vazut acest filmulet: https://youtu.be/xSrc_s2Gqfw
    E destul de clar privind efectele. Tarile sunt in ordine alfabetica.
    Eu inca vreau sa gasesc cum s-au cheltuit banii in aceasta perioada, pentru ca si de pe luna se vad hotiile.

    Ma tratez cu munca: de trei zile tot gradinaresc, schimb ghivece sau completez pamantul. Mai sistematizez, gandindu-ma la iarna!😊 Este cred metoda cea mai eficienta de ridicare a moralului.
    Oricum, toate ideile firesti au fost date la cos. Iar pct.-ul 7.3.5 este de o ironie sinistra. Chiar am sa caut date, asa, de curiozitate.

    Oricum ar fi culmea sa te intepi ca sa mergi la mall...
    Multumesc pentru postare, Diana draga! Pupici si un final de saptamana linistit!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru adresa site! Am incercat cu poza copacului cu flori galbene si-mi da... la alegere din mai multe specii - inclusiv Acacia. Tot cam in ceatza sunt. 😊 Cred ca rezultate bune se obtin cu poza clara - sa se vada mai clar forma frunzelor si a florilor.

      Am vazut filmuletul - arata destul de nasol graficul cu cifrele decedatilor inainte si dupa vaccin. Am verificat - pe repede inainte - si pe site-ul healthdata.org nu am gasit date despre decedati dupa vaccin, deci nu stiu de unde sunt luate respectivele date (daca nu am gasit nu inseamna ca nu exista - la o cautare mai atenta - dar m-as mira sa existe pentru ca site-ul in cauza are alta directie). 😊 Institutul respectiv (independent) ;) are legaturi cu Univ. Washington, care cere ca toti profii si studentii sa fie vaccinati din toamna (dar, mai e pana la toamna; sunt si cateva procese pe rol in cazul acelor universitati unde deja s-a cerut asa ceva).

      O-hooo. Cei care importa/exporta materialele sanitare la moda sunt scutiti de taxe vamale/TVA sau au cote mai mici (in functie de dorinta fiecarui stat) pana la calendele grecesti, sa se poata actiona usor in caz de criza. E directiva UE (astea-s obligatorii) - trebuie sa ma mai informez in aceasta directie, te rog sa nu iei 100% reala info.

      Mergem inainte! Scapa cine poate! :)) Oamenii sunt curajosi si isi injecteaza vaccinul experimental - imi doresc sa le fie bine, dar sa ma scuteasca pe mine de presiuni: nu vreau in sange nimic EXPERIMENTAL. 😊 Daaa! Acel punct e bataie de batjocura. UE recomanda - macar dau impresia ca le pasa de oameni.

      Ma tot gandesc si eu cum sa asez florile pe timp de iarna, in casa, dar nu-mi vin idei pentru ca e spatiu numai pentru a le inghesui.
      Cu drag! Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ La fel sa fie si la tine! Spor in cele ce le ai de facut! Pupici! 😘

      Ștergere
    2. Ma indoiesc ca vom gasi date, pentru ca aproape sigur bazele on-line nu cred ca sunt completate corect privind efectele adverse. Cum ar fi sa se predice ideea si in acelasi timp sa ni se arate ca e cam naspa daca marsam! Informatii exista, dar accesul la ele banuiesc ca e mai complicat.

      Nu vreau sa ratez si acest an ca sa fac hainute pentru plante si o parte sa le las tot pe balcon, care stiu ca sunt mai rezistente. E o idee zvarcolita de cativa ani...
      Pupici, Diana draga! Noapte buna!😘❤️

      Ștergere
    3. Pentru a constata legatura de cauzalitate dintre vaccin si deces trebuie facute multe "autopsii"; poate le vor face, poate nu; poate vor descoperi o legatura, poate nu, dar sigur nu vom avea rezultatele reale la indemana (exceptia: daca e totul ok, si poate fi ok si fortat din pix) - eventual peste zeci de ani; "cercetatorii", intre timp, perfectioneaza ce-i de perfectionat sau renunta, daca nu e ok.
      Din moment ce numai "oficialii" au toate datele nu prea inteleg de unde apar anumite statistici/grafice. Sigur, ma gandesc ca e si cineva de buna credinta si da publicitatii datele, pe ascuns, dar daca n-am idee care e sursa nu ma hazardez sa dau un verdict.
      Am auzit laureati cu Nobel (virusologi) care au spus invers decat toti cei platiti din bani publici/sponsorizati de anumiti producatori pretutindeni in lume si am ales sa ii cred pe laureati.

      Nu ma hazardez sa las plante in balcon peste iarna pentru ca e foarte frig in unele nopti - in plus, nu stiu care sunt mai rezistente si dintre cele pe care le avem nu pare vreuna ca ar fi. 😊 Poate iedera - a fost un firicel de vreo 10 cm si acum are vreo 2 m.
      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Seara frumoasa iti doresc! Pupici! 😘

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.