2021-12-05

Noaptea lui Moș Nicolae

Ziua Sfântului Nicolae este în 6 decembrie dar azi, de cu seară, Moș Nicolae începe călătoria spre ghetuțele copiilor, să le umple cu dulciuri și fructe, în general, dar aduce și jucării, cărți, haine și ce-și mai doresc copiii. Uneori, lasă și câte o nuielușă - cel puțin teoretic - în ghetuțele copiilor care au fost neascultători. Nu există copil sută la sută ascultător! N-ar fi copil dacă s-ar supune orbește, pentru că explorează lumea! Învață pe pielea lui ce înseamnă să nu asculte unele sfaturi ale adulților și înțelege mai târziu ce-a însemnat să asculte unele sfaturi ale unor adulți - nici adulții nu le știu pe toate, nu le pot pe toate, dar copilul nu știe asta de la începutul vieții lui.

Vă imaginați că am exclus adulții de la daruri?! Nuuuu! Care adult n-a fost copil? Care adult nu-și mai dorește, copilărește, cadouri de la Moș Nicolae, de la Moș Crăciun sau de la Iepurașul de Paște? Cum?! Ziceți că sunt și adulți care nu doresc daruri?! Treaba lor; să fie sănătoși; nu mă joc cu ei. Unii adulți își merită din plin nuielușele în ghete dar... Nici adulții n-ar trebui să primească nuielușe pentru că au fost, și ei, copii care, probabil, au primit de la adulții din apropierea lor unele sfaturi nu tocmai bune - altfel spus: nu e tocmai vina lor când sunt neascultători doar pentru că pot.

Mi-am pregătit, deja, ghetele! Mi-ar plăcea să fi găsit Moș Nicolae portocale cu gust de portocală și dulciuri fără adaos de vitamine. I-am scris că n-am preferințe la dulciuri, dar că ciocolata amăruie nu "e dulciuri” - i-o dau lui Moș Crăciun dacă-mi aduce amăruie (așa i-am scris).

Imagine de Please Don't sell My Artwork AS IS de la Pixabay

💖 La mulți ani de Sfântul Nicolae💖

14 comentarii:

  1. La Multi Ani de Sfantul Nicolae, draga mea!
    Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de cadourile din ghetute si tu si copilul din tine!
    Pupici! ❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Suzana draga! ❤️
      La fel iti doresc! 💕 Sa fim sanatosi si sa ne bucuram!
      Pupici! 😘 si bomboane! 🍬 🍬 🍬

      Ștergere
    2. Am mai mancat bomboane si aici! Multumesc mult.
      Nu m-am putut abtine...!
      Pupici... dulci!😘❤️

      Ștergere
    3. Foarte bine! Sa le papi le-am oferit. 😊 Sa-ti fie de bine! ❤️
      Pupici, tot dulci! 😘

      Ștergere
  2. La mulți ani de Sfântul Nicolae! Sper că darurile au fost pe măsura așteptărilor!

    Să ai o săptămână pe placul tău, dragă Diana! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Zina draga!
      Au fost! In loc de portocale am primit clementine - dulci tare! 😊

      La fel iti doresc si eu tie! ❤️

      Ștergere
  3. Sunt cât se poate de acord ciocolata amăruie nu intră la capitolul ”dulciuri” :) Și nici eu nu mă joc cu cei care nu-l așteaptă nerăbdători pe Moș Nicolae, indiferent de vârstă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris (si zis), de cate ori am avut ocazia, ca nu imi place ciocolata amaruie (daca e cu menta, portocale etc. mai merge) si... primeam tot ciocolata amaruie! Pe sistemul "e mai sanatoasa". O fi, dar n-o mananc decat in caz de extrema urgenta. :D
      Foarte bine! Sa nu te joci. Sunt prea seriosi, ne strica tot cheful. 😊

      Ștergere
    2. Aaaah, nu! Mie îmi place numai ciocolata cu alune. Fără mentă, fără portocale, fără alte alea. Am zis! :)

      Ștergere
    3. Sa fie!
      Buna si cu alune! Evit ciocolata numai "cu amaruie" si ciocolatele (dulciurile, in general) pe al caror ambalaj sunt scrise vitaminele pe care le contin (sunt suficiente E-urile). 😊

      Ștergere
  4. According to some historians St Nikolaos lived in here Mediterranean part of Turkey. Nowadays, people in St. Nikolaos costumes deliver the gifts to kids in many shopping centers.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. From Lycia, Byzantine Anatolia (I'm not sure if it's correct, in my English) 😊
      Here, as far as I know, only Santa Claus offers gifts in stores. I also like the idea of St. Nicholas offering gifts! 😊

      Ștergere
  5. Uy adoro los dulces Te mando un beso

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.