2021-12-30

Spre un nou început

Pe ultima sută de metri spre un, imediat, început de an nou, când și planurile au obosit și nu se mai realizează – or vrea concediu! Dar dacă nici la mine nu se simt – mereu! - ca-n vacanță, planurile, nu știu ce să mai zic! Nu-s planuri de genul „zugrăvesc în toată casa”, ci fleacuri de genul „hai la mine!” (că nu-s acasă). Așa cu planurile mele și azi – a doua zi, consecutiv. Nu mă plâng! Doar constat. Deși... Confucius zicea: Cel ce nu știe nimic nu se plânge de nimic. Zisa lui poate însemna mai multe. Dar tot nu mă plâng. Nu azi. Mă hotărâsem la odihnă activă, dacă tot trebuia să stau în casă. Am terminat o felicitare (mititică) începută cu vreo câteva zile în urmă
am confecționat un îngeraș, după modelul descoperit pe blog la Niko
Unii au râs de mine. Cică: „e porumbel?” Altcineva mi-a zis că o fi Casper, fantoma prietenoasă. Ha-haaa! Ce să spun! Eh! Am confecționat îngerașul fără a avea dimensiuni precise pentru fășiile de carton (nu erau scrise în „indicații”, se dădea doar un șablon de unde se decupau fâșiile) așa că am folosit ochiometrul și aripile au ieșit cam scurte. Nu-i bai! Vreau să fie îngeraș și este îngeraș.

Odihna activă încetează când sună telefonul. Cineva mă roagă să merg la farmacie să-i cumpăr leucoplast și fașă din tifon... să aibă-n casă! Când e vorba de ieșit zbor în haine! Într-o altă viață oi fi fost pompier. Îmi place să bântui pe-afară. Am și zile când poa’ să cadă cerul, că nu mă mișc! Și-am plecat la farmacie! Am scurtat drumul trecând printr-o piață agroalimentară și un băiat care avea o geantă plină cu vâsc m-a întrebat dacă nu vreau o crenguță. Deși n-am cumpărat vâsc de Crăciun, uitam să iau acum (sigur că-mi aminteam când ajungeam acasă!). Am zis că vreau, mi-a dat o creangă serioasă. Când să îi dau banii mi-a zis că mi l-a dat pentru noroc, nu pentru bani. I-am mulțumit, și am insistat să ia bani, să avem amândoi noroc, dacă tot este! A zâmbit și a luat banii. Acum am vâsc! N-am uitat de farmacie! Înaintea mea era o persoană, așa că mi-am rotit ochii-n cap și privirea în jurul meu. Într-o grădiniță de acolo am descoperit un trandafir... înghețat. A înghețat deschis. Erau și câțiva boboci, dar i-am omis din cadru – fără intenție.

Toată lumea-i mulțumită! Și eu! Și-mi tot spun: când mi-o fi mai rău, așa să-mi fie!

13 comentarii:

  1. E un ingeras simplu si ingenios si arata frumos! L-as mai fi completat in stil quilling, sau as fi facut o dublura cu auriu pe dinauntru... Felicitarea era cea de care mi-ai spus? Asa in poza arata bine si ai ornat frumos bradutul!
    Imaginea cu trandafirul apare ca un vintage si e mai aparte.
    Imi pare bine ca simti ca esti multumita! Asta e cel mai important. Sa-ti ramana acest tonus si sa ti-l urci mereu.
    Pupici si seara buna! Eu abia acum incep cu blogaritul!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place de numa' ingerasul! I-am dat cu ceva sclipici pe "interior", dar in poza nu am reusit sa evidentiez sclipiciul - nici la bradut nu se vede.
      Da, e acea felicitare. Asa am invatat sa desenez brazii, la gradinita, si asa ii desenez si acum. 😊
      Vintage arata decorul in realitate! Trandafirul e de un rosu mai intens in realitate si contrastul era (cred ca e si acum, daca n-o fi fost datorita luminii) superb! (in poza s-a pierdut contrastul).
      Inseamna ca totul a mers conform planului, la tine. 😊
      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Noapte buna! Pupici! 😘

      Ștergere
  2. Minunate rânduri! Am zâmbit...îți mulțumesc! Un an cu sănătate îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Multumesc pentru ca mi-ai spus ca te-ai amuzat, pentru vizita si pentru urare. 😊
      La fel iti doresc si eu! Sa fii sanatoasa, si toti dragii tai sa fie bine!

      Ștergere
    2. Claudia, ai blog? Mi-ar placea sa trec pe la tine, daca vrei si tu, desigur. 😊 Nu am reusit sa imi dau seama unde te pot gasi online. 😊
      Te rog, lasa-mi un link in comentariu. Multumesc.

      Ștergere
  3. Diana, să fii sănătoasă și să ai parte de tot ce e mai frumos! Cele rele să se spele, cele bune să se adune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Laura! ❤️ La fel iti doresc si eu tie, si dragilor tai! Sa se spele relele si sa se adune cele bune!

      Ștergere
  4. Mie imi place ingerasul tau. De ce ar semana a porumbel? Nu stiu nici eu dimensiunile exacte.
    Si la mine sunt ttrandafiri infloriti inghetati. Sper sa nu fie mult prea afactati la primavara de acest inghet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place! Mult de tot! "Invidiosi"! 😊 Au vrut sa ma necajeasca, dar nu le-a mers! 😊 Am indragit ingerasul din prima clipa cand l-am vazut la tine; stiam ca voi face unul, dar nu stiam cand (nici nu ma asteptam sa reusesc asa de repede).

      Oooh! Dragii de ei! As zice ca aveti o gradina "de iarna" interesanta.
      Am citit pe undeva - nu de curand - ca nu sunt afectati pe termen lung. Sper sa fie asa!

      Ștergere
    2. Din cate stiu, trandafirii se tund toamna și primavara. De câțiva ani, eu nu mai îî tund toamna din mai multe motive : 1. timpul ( din cauza punctelor 2 si trei nu mai devin o prioritate), 2. daca ii tunt, le-as taia varfurile, si ei infloresc pana le cade si ultima frunza, 3. Au inghetat intr-un an și în primăvara a trebuit sa tai foarte mult din ei, mai mult decât mi-aș fi dorit, 4 primavara e mai ușor să vezi ce și cat trebuie tăiat din trandafir.

      Ștergere
    3. Ma pricep... deloc la gradinarit. Abia reusesc sa mentin vii plantele de balcon/apartament ale mamei. 😊

      Cred ca ai invatat din experienta cum le este mai bine trandafirilor din gradina ta. In unele cazuri am ascultat si eu sfaturi de la altii si n-a iesit cum ar fi trebuit, asa ca... fac asa cum cred ca le-ar prii plantelor. 😊

      Ștergere
  5. Te acompaniez si... zic si eu ! Sa-mi fie ca astazi, când mi-o fi mai rau ! :)
    La Multi Ani, cu sanatate binecuvântati în toate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa fie! 😊
      Iti multumesc, Iosif!
      La fel iti doresc si eu! Cu sanatate, multi, multi ani binecuvantati in toate!
      La multi ani!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.