2021-12-11

Ipocrizie de Crăciun

Șiretenia și perfidia sunt resursele oamenilor care nu au destulă minte pentru a fi cinstiți. (Benjamin Franklin).

În târgul de Crăciun din București am văzut un brad... lego, care arată ca o schelă (în ideea, probabil, că „salvează” brazii). Probabil că o fi fost criticat acel brad și atunci - cei care iubesc tradițiile și iubesc copiii - s-au gândit să mai facă o încercare... Și-au făcut!

La Palatul Copiilor din București unii au irosit forță de muncă și timp pentru a construi un brad din dozele goale în care a fost ser împotriva „molimei” care bântuie planeta (în ideea instigării la protejarea sănătății, și-or fi imaginat). Cred că unii au fost atinși la creier... Cum să faci așa ceva din deșeuri medicale și să dedici monstruozitatea copiilor?! Sinistru! Aceste deșeuri au un regim de depozitare special. Dacă face cineva un brad din seringile de unică folosință folosite scapă să plătească depozitarea și distrugerea. Simplu și ieftin! Oh, da! Au vrut să transmită un mesaj! Alt mesaj de transmis: un brad din seringile folosite de cei care se droghează! Să le scoateți acele, originalilor! Poate anul viitor; de Crăciun, desigur.

Au vrut să transmită un mesaj puternic?! Și cum au făcut-o?! Folosind un simbol al Crăciunului! Chiar de nu m-ar interesa tradițiile și tot aș rămâne mască! Brad de Crăciun din doze goale de ser folosit să oprească evoluția unei boli despre care se strigă că-i gravă?! Ce amintire faină implantează în creierele copiilor! Cum or fi numit „tema” Crăciunului din acest an? Dacă fac cerere primesc câteva doze goale, să le agăț în bradul de Crăciun?

Pe zi ce trece mi se confirmă părerea că românii (unii!) au un talent deosebit, nedorit: pot duce în derizoriu, în obscen sau în sinistru absolut orice! Unii dintre cei care au astfel de idei - și unii care le aprobă - sunt plătiți extraordinar de bine (din fondurile statului, de regulă).

N-o să pun aici acea poză sinistră!

Ați văzut bradul din Roma, Piazza Venezia?! De arătat, arată bine. Tema Crăciunului la Roma (și nu numai) este „dezvoltarea durabilă” (cică vor să salveze lumea!). Bradul este, claaaar, un mesaj pentru copii și tineri (mai ales pentru copii!) așa cum susțin autoritățile. Mesajul: de îndeplinit obiectivele de dezvoltare durabilă pe care Organizația Națiunilor Unite (ONU) intenționează să le urmărească. 

La baza bradului sunt 17 pachete uriașe care se referă la aceste obiective. Ceva de genu': „Dragi copii, darurile lui Moș Crăciun pentru voi sunt, în acest an, îndemnurile de a face tot ce puteți pentru îndeplinirea obiectivelor ONU! Un Crăciun dedicat durabilității și responsabilității, dragi copii! Și luminii.” O, NU!!!!

Ce fraieri, cei care cred că de Crăciun este vorba despre Nașterea lui Isus!

Între cele 17 obiective din Agenda ONU se numără (să nu râdeți!): sfârșitul sărăciei și foametei în lume, muncă decentă și creștere economică, consum și producție responsabile, pace, dreptate și instituții puternice, (ups! obiectivul cu instituțiile puternice poate fi interpretat în mai multe feluri) egalitatea de gen, educație de calitate. Obiectivele trebuie îndeplinite, de toate statele semnatare, până în anul 2030 (România a semnat, prin reprezentanți; de capul ei n-ar fi făcut-o - e mult mai realistă decât cei care o reprezintă din punct de vedere politic).

Italienii au avut decența să nu bage la înaintare „molima” care a distrus viața a milioane de oameni.

Cred că unora nu li se mai oxigenează creierul cum trebuie.

11 comentarii:

  1. Nu știu ce să zic. Am citit că bradul Copiilor era construit din sticluțe, nu din siringi. Deci fără pericol pentru vizitatori. Cineva s-a vrut vigilent. O să caut linkul. E plină lumea de brazi de lemn sau tablă. Nu înțeleg. Când se taie pădurile nu se întâmplă nimic, când e tăiat un brad pentru Crăciun încep ecologiștii cu isteria. Cred că asta nu e lumea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din sticlute, da! Faza cu vaccinarea nu are legatura - in capul meu. E ok sa indemni oamenii sa se vaccineze cand esti convins ca e ok. Dar! Ce intelege un copil in varsta de 2-3 ani din acel brad?!
      Oh! Se intampla si cand se taie padurile - Braziliei, de exemplu, vor sa-i impuna anumite restrictii din cauza ca prea mult din padurea amazoniana a fost distrusa (cel mai mult in 2020). Oamenii "sar", dar ajung sa fie mutilati de "taietori" daca incearca sa opreasca dezastrul.

      Ștergere
  2. Revin. Am găsit linkul. Relax.

    https://stirileprotv.ro/divers/arafat-despre-bradul-din-doze-de-vaccin-de-la-palatul-copiilor-amenda-de-90-000-de-lei-este-distructiva.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru link.
      Cum scriam mai sus - in capul meu, "critica" nu a fost legata de propaganda pentru vaccinare. Mesajul, zice tipul ala, ar fi... "Uita-te la Craciun, acestea au salvat milioane de vieti" (?!!) E o manipulare, daca analizez continutul: poate ca au salvat, poate ca cei care le-au folosit ar fi fost salvati oricum, poate ca nu se imbolnaveau. Apoi... Ma uit la un brad din recipiente pentru medicamente, nu la Craciun...
      Mai departe: in mintea tipului ar fi ok sa faca unii un brad de Craciun, pentru copiii bolnavi de cancer, din recipientele goale ale substantelor folosite sa le prelungeasca/salveze (in adevaratul sens al termenului) viata. "Priviti Craciunul: aceste medicamente v-au prelungit/salvat viata". Suna cam aiurea, in capul meu. Poate gresesc...
      Au pastrat niste doze despre care ne bateau la cap cum trebuie aruncate dupa golire - mama, mama, ce era la gura lor. In sticlutele acelea au fost, totusi, virusuri (vii sau moarte) - le-or fi dezinfectat (cand, cum si unde or fi facut-o?), banuiesc; si nimeni nu va atinge bradul... dar daca... mai e ceva pe ele? - in interior e sigur) Nu pot ignora locul de unde provin acele doze! In jurul lor erau cu manusi, cu masti, dezinfectanti cu te miri ce... De ce atata protectie la vaccinare cand apoi poti face brad din sticlute? Deseurile medicale nu au degeaba un regim special pentru distrugere! Fierul vechi n-are regim special pentru distrugere.
      Amenda distructiva! Oh! Pentru cei amendati cu juma' din pensia de 800 de lei pentru ca nu au completat corect declaratia pe proprie raspundere in vreme ordonantelor militare nu era distructiva amenda. Nu, pentru ca-i lasa fara bani doar o luna, nu un an.
      Un reprezentant al statului nu are dreptul sa dea sfaturi juridice (si in public!) mai ales unei "entitati" private - se presupune ca reprezentantii statului sunt impartiali si, plus, reprezentantul unei institutii nu se amesteca in treburile altei institutii.

      Ștergere
  3. Jesus! Stau în apropiere de Palatul Copiilor. N-am auzit de... bradul... nici nu știu cum să-i spun... acela. Trec azi să mă minunez... dacă nu l-or fi aruncat la gunoi unde-i e locul, după amenda din link-ul lui Vax albina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasa daca il vor demonta. Il considera un simbol in lupta cu aceasta boala.
      Reprezentantul statului a dat sfaturi juridice, public: sa se conteste amenda. Omu' sustine initiativa; deduc ca si institutia lui a fost, cumva, implicata - probabil pentru ceva aprobari. Zice ca intentia a fost buna.
      Inca o chestie nu tocmai legala: au facut si reclama pentru doua marci de vaccin...
      Fara link habar nu aveam ca tipul acela a spus atatea prostii..

      Ștergere
    2. Cred ca mergi degeaba pentru "brad" - tocmai am cautat, si am aflat, ca a fost desfiintata instalatia.

      Ștergere
    3. Am plecat cu gândul să trec pe acolo, dar pașii m-au purtat pe alt traseu. :) Oricum, slavă Domnului, se pare că n-aș fi avut ce să văd. Oamenii au luat-o razna rău de tot. Bine că au renunțat la idee.

      Ștergere
    4. Au stiut pașii ce-i mai bine! 😊

      Si eu ma bucur ca au renuntat la idee - cred ca altfel nu se putea - dar, inca, nu-mi vine a crede ca a existat.

      Ștergere
  4. Stii, inca ma surprinde faptul ca noi discutam si ne miram si nu ne vine a crede ce se intampla si totul asa cum bine ai spus pe banii nostri. Eu raman la parerea ca ei stiu foarte bine ce fac manevrati fiind. Insa si inculti in ceea ce priveste legislatia pe care fac ceva. Pentru ca ar fi trebuit sa stie ca exista reguli cu privire la eliminarea deseurilor medicale. E adevarat ca nu le pasa, dar totusi unii au si fost dati in judecata pentru asa ceva. Misiunea lor le e clara si au senzatia ca au spatele acoperit. Sunt convinsa ca urmeaza sa vina un moment cand vor ramane in aer. Se cred puternici printr-o putere exterioara, atata tot. Ceea ce mi se pare trist este cat de puternice sunt conditionarile mentale. Sunt atat de bine facute incat multi oameni par surzi si orbi.
    Iar efectele sunt to mai des mentionate, daca vrei sa le cauti.
    Iti las si un articol interesant gasit azi cu muulte aspecte:
    https://www.familiaortodoxa.ro/2021/11/27/covid-19-in-varianta-delta-si-optiunile-ei-terapeutice-ii/
    Cred ca nu trebuie analizate evenimentele decat prin prisma tintei de a fi decimati, ingenunchiati si separati de Creator...
    Oricum asta este valabil pe toata Planeta. Asa ca merita sa ne adancim gandurile pentru a gasi solutii...

    Pupici si seara buna, draga mea! ❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca fiecare vrea sa se remarce prin ceva, sa arate cat este de dedicat in combaterea molimei, in acest caz. Ca acest "deosebit" este, adesea, o prostie... pare ca nu mai conteaza. Asa-s unii oameni: simt nevoia sa se evidentieze in multime, in orice mod.
      Aceste recipiente sunt considerate deseuri medicale nepericuloase, dar... Bleah! Sa nu uitam in ce conditii (sterile, desigur) au fost folosite. Daca la acel nivel se incalca legile de ce mai au pretentii ca altii sa respecte vreo lege scrisa pe crupa?
      Privind in istorie observam ca cei mai multi oamenii au fost intotdeauna surzi si orbi (din comoditate, foarte multi).
      Nu-i pot rupe pe oameni de Creator. Credinciosii adevarati nu au fost "rupti" in era comunista, nu vor fi nici de acum inainte... Pare mai mult o dorinta de "egalizare economica" - se profita la greu de context.
      Am citit articolul. Multumesc. Sunt chestiuni pe care le-am aflat, de-a lungul timpului, direct de la surse (sa zic asa). Nu scriu despre pentru ca, desi sunt certitudini, nu sunt certitudini universal valabile.

      Iti multumesc, Suzana draga! ❤️ Seara frumoasa iti doresc sa ai si tu! Pupici! 😘

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.