2021-12-29

Adunate și compilate

Ce fac atunci când socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și rămân cu „ferestre de timp”? „Curăț” agende și scriu bazaconii. Acum. Cu alte ocazii găsesc altceva pentru a câștiga timpul din ferestre – urmăresc vreun film sau citesc, dar acum nu am dispoziția necesară să mă culturalizez.

Iau viața în serios, dar nu mă iau pe mine prea în serios pentru că s-ar putea să ajung să-mi neg gândurile dacă le aud citite de cineva.

Nu știu să fierb apă, iar când fac un sandviș pun pâinea greșit, dar mă dau mare pe uscat lăudându-mă că știu un fapt: existențialismul bate umanismul. Fără violență! Bate, și ți se va deschide... dosar penal pentru lovituri și alte violențe!

M-am născut noaptea, dar nu noaptea trecută, așa că îmi dau cu părerea – toată lumea-și dă cu părerea. În fond, cine mă place, mă place cu păreri cu tot; cine nu, e liber ca papagalul în junglă. Nu te supăra, frate, dar nu-mi schimb opinia pentru nimeni. Apoi... Nu contează cum mă văd ceilalți, ci cum mă văd eu. Puțin îmi pasă că n-am titluri! Unii au mai multe titluri decât o carte și muncesc cot la cot cu cei fără titluri. Ce fac ei în două zile eu aș putea face în trei, dacă trebuie.

- Vei respecta regulile? m-a întrebat cineva
- Nu. Le voi ignora.
- De ce ești mereu un nesuferit?
- E un hobby – ce-aș fi putut să-i răspund unuia care pune întrebări doar pentru că a aflat și el că există întrebări?
- De ce te comporți așa?
- Din trei motive: nu-i treaba ta, nu te bagă, nu te interesează.
Eram supărată, noh! Tocmai aflasem că uneori, când sapi, afli motivul pentru care unele sunt adânc îngropate. Descoperisem că asistenții social sunt birocrați antrenați să nu-și atingă scopul. Și aflasem asta de la cineva care suferă de idiotită, de boala preamăririi sinelui, altfel spus, care crede că a pus coada la prună. E clar! Nu cred că voi scăpa de șomaj așa cum am scăpat cu veniturile nedeclarate! Asta, în cazul în care nu găsesc un post de responsabil cu dezorganizarea organizării.

Când lucrurile pot merge rău așa vor merge; asta până când vor merge și mai rău. Aceasta fiind dovedită nu e cazul să ne mai arătăm optimiști, veseli râzând spre soare și cu speranțe că ajungem la mare! La mare depărtare de adevăr – asta da. Mno! Am o veste proastă și una bună: vestea proastă e că nu e nicio veste bună.

Da, știu! Am haz cât o declarație de impozit.


₪ ₪ ₪
Postare pentru Citate favorite, joc găzduit de Suzana. Nu sunt chiar citate, în adevăratul sens al termenului, dar nu-mi aparțin expresiile evidențiate cu albastru; doar le-am ales cândva, când am avut ceva de lucrat, și dacă tot au rămas...

14 comentarii:

  1. Sunt citate ce merita... citate
    Sarbatori cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😊

      Iti multumesc, @Daurel. Sarbatori cu bucurii sa fie si la voi!

      Ștergere
  2. Asta da text de citat! Si chiar daca sunt un pic obosita, m-am trezit brusc!😊 Cred ca postul de dezorganizarea organizarii este cel mai generalizat, desi nu stiu ce cod are in lista de coduri.
    Si cu siguranta a nu ne lua prea mult in serios e un lucru bun, ca poate in felul asta condimentam lucrurile cu hazul ala, de care se tot vorbeste. Mai ales cand vedem fiinte al caror unic scop este sa nu aiba unul. Ceea ce ma face sa ma intreb daca atunci cand se uita in oglinda s-or vedea pe ei? Sau reusesc sa o sparga de cat de mult isi iubesc infumurarea si se vad astfel multiplicati?

    Imi place mandala si e bine ca ai reluat seria lor. Si este genul de haz care imi place, chiar daca adevarurile din spate sunt... nici nu stiu ce cuvant sa folosesc pentru ca in fond mai avem mult de sapat pana la ele.
    Dar om reusi noi cumva sa le developam!

    Pupici si noapte buna, draga mea! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu s-a stabilit codul, dar se va face - prea se inghesuie multi sa dezorganizeze.
      Imi place! 😂 Fiinte care au ca unic scop sa nu aiba unul! Macar sa fie asa, sa nu fie vreun scop ascuns. 😊
      Pe ei se vad, si se plac asa cum se vad si nu le pasa daca altii nici nu-i recunosc pe strada sau pe-aiurea (doar se mira sau se supara).

      Mi-am amintit ca mai am cateva desenate - de curand nu am mai desenat.
      Pentru linistea mintii evit sa ma mai gandesc la adevar. 😊 Mai e pana la developare si daca nu developeaza cine trebuie...

      Multumesc, Suzana draga! ❤️ Si pentru compliment multumesc - nu vreau sa-ti fuga somnul! Sper ca ai prins repede altul. 😊 Noapte buna! Pupici! 😘

      Ștergere
  3. Pe asta cu „e liber ca papagalul în junglă” n-o știam. :) Sufăr puternic că nu ai cont pe Wordpress. Ieri am plecat în grabă și am uitat să te vizitez. Dacă-mi apăreau postările tale la reader, alta ar fi fost situația. Așa că dorința mea de Anul Nou :) este să faci cumva să legi blogul asta de unul Wordpress. Să apara info că ai postat ceva și acolo. Știu că poți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru incredere, Jo, dar sunt pe langa subiect! :)) Ma pricep la "tehnica" aceasta de-mi ameteste neuronul. Exemplu: dupa ce au facut modificari pe blogger nu am mai putut adauga link-uri in blogroll - mi-a trebuit un an sa-mi vina ideea ca s-ar putea sa functioneze cu unul nou - si a functionat (am doar un blog acolo, dar sper ca pot adauga si altele!) Sunt buna, ce sa mai! :))

      Cred ca singura "legatura" posibila este sa scriu pe WP - am incercat! nu ma descurc! Citesc in limba româna si nu inteleg ce vrea de la mine. 😊
      Pentru a fi pe faza la postari am ales sa am blogroll. Altfel nu as sti cine si cand a scris pe WP (sau altele) daca nu deschid e-mail-ul (si cum la e-mail ajung rar blogroll-ul e perfect).

      Am uitat ceva: Imi place sa te stiu pe aici, dar nu-ti fa probleme daca nu ma vizitezi! Eu tot voi veni la tine - pana ma dai afara! 😊

      Ștergere
    2. Eeeeee, și să pierd chestii interesante despre folclor și lupi?!!! Ai vrea tu! :) Dacă nu știi să faci blogul de aici pe WP, întreabă! După 7 ianuarie scrie o postare intitulată HELP! :) și cere ajutorul IT-iștilor. Sigur ai unul isteț printre cititori. Sau să mă învețe pe mine cum să fac blogroll (whatever that is :) ) pe WP.

      Ștergere
    3. Multumesc! ❤️

      Se poate transfera blogul, dar se pierd comentarii, se strica editarile si altele, dar care ar putea fi "reparate" de cine se pricepe, dar nu ma descurc sa lucrez pe WP. Cred ca m-am obisnuit aici - si cu bunele si cu relele - si nu stiu daca as mai avea rabdare sa invat ceva nou. :( Nici acest blog nu l-am facut eu, ci doar am butonat mai apoi sa inteleg ce si cum. 😊

      Pentru blogroll pe WP am gasit un link...
      https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/how-to-add-a-blogroll-in-your-wordpress-site-without-a-plugin/

      Ștergere
  4. Adunate bine şi, deşi evidenţiază lucruri fără sens, ele au un sens profund.
    Zi frumoasă, Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa cred ca a gandit si proful care, candva, ne-a dat ca tema sa cautam si compilam astfel de... idei intr-un text cat se poate de serios (cel scris acum e o joaca, e scris pe repede inainte, cum s-au legat intre ele din "proprie vointa"). 😊
      Iti multumesc, Potecuta! Zi frumoasa sa ai si tu!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Multumesc ca mi-ai spus. 😊
      Iti doresc cat mai multe motive sa zambesti cu veselie.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.