2015-03-09

Heliocentrism sau geocentrism? Asta da dilema!

Veti zice ca-s… ciudata… Foarte multi stiu despre “impotrivirea” mea de a se fi predat religia ortodoxa in scolile laice si am expus motivele. Acum, insa, am senzatia ca cineva face misto si de mine (nu direct, evident) si de toti ceilalti; desi poate ca ar trebui sa ma bucur, pentru ca am un argument in plus de a nu se preda religia ortodoxa in scoli laice, ma intristeaza asa ceva… Chiar nu cred ca e posibil ca un preot ortodox, in mileniul trei, sa explice oamenilor ca nu Pamantul se invarte in jurul Soarelui, ci Soarele in jurul Pamantului. Acest preot sustine ca prin prooroci si – pentru ca azi nu mai sunt prooroci – subintelegem ca si prin sfintii parinti  (zice el) si alti sfinti stim despre geocentrism si acestia nu s-au putut insela cu totii cand au afirmat ca Soarele se invarte in jurul Pamantului si nu invers (fara alte argumente). El ironizeaza savantii (de la Copernic incoace) care au afirmat si sustin heliocentrismul. Si pentru ca nu cred asa ceva am tendinta de a credita ca falsa inregistrarea care circula pe net si pe care o puteti urmari mai jos:
Intreaga filmare aici: https://www.youtube.com/watch?v=FXnDCHXjIYI (mie nu mi se pare ca in acea clasa sunt copii, eventual elevi “la seral”; dar asa ceva li se spune si copiilor?) Nota: inregistrarea originala e din anul 2011.

Urmarea?! Dintre cei care au participat la un studiu (Publicul romanesc si stiinta), 42% dintre români cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului… https://www.youtube.com/watch?v=14yd9gs1Cek
România ocupand, astfel, unul dintre ultimele locuri din Europa cu privire la informatiile generale despre stiinta.

Cu ceva timp inainte tocmai vazusem cum un imam explica de ce Pamantul nu se invarte:
http://video.huffingtonpost.it/culture/l-imam-saudita-contro-galileo-galilei-la-terra-e-ferma/3499/3497

A doua inregistrare (cu imamul), desi am mai amintit-o pe undeva, n-am luat-o tocmai de buna pentru ca nu inteleg limba araba si de tradus mi se putea traduce orice, dar am putut vedea gesturile lui si am inclinat sa cred ca e real ceea ce mi se spune ca zice acela, dar tot nu stiu daca e sau ba intentionat deformata ideea miscarii Pamantului… Preotul ortodox (dupa haine, zic asta, desi nu as zice ca ma pricep la moda popilor), insa, o zice pe româneste… Poate e trucata inregistrarea, in sensul ca este una rau-voitoare, un pamflet la adresa BOR S.A. Dar daca e reala… chiar nu cred ca trebuie sa auda asa ceva si copiii (mai ales cei foarte mici)…

Se invarte sau ba Pamantul?! Se invarte Pamantul in jurul Soarelui sau invers? :))) Stiu care cum, dar stiu bine?! :))) Sa-i cred pe cuvant pe popi sau pe savanti?! Uau! :)) Sau, mai bine sa nu-mi pese... :) Cum ar trebui sa raspund cand ma intreaba cineva ce si cum?! ;)

5 comentarii:

  1. Nu mai rămâne decât să spună că pământul e ca o tipsie, ținută în spate de patru elefanți colosali ! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu-i timpul pierdut! Inca mai exista elefanti! :)

      Ștergere
  2. Varianta cu elefantii este destul de valabila; explica anumite fenomene:
    cand se scarpina elefantii, Pamantul se cutremura !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Hazliu! Avand, insa, in vedere ca elefantii au cam ajuns sa fie o specie pe cale de disparitie s-ar putea sa nu mai fie, curand, elefanti care sa sprijine Pamantul... Poate tocmai de aceea a inceput sa se cutremure mai des. :)

      Ștergere
  3. Se face o mare greseala cu introducerea religiei in scoli , cred ca unii sunt atat de pasionati de istorie cat si de religie . Insa cand sa vina cineva in ajutor nu apare nimeni . Religia nu te face sa razi ci sa suferi , de ce sa alegi suferinta in viata . E mai mult apasatoare decat oricare alta materie de scoala . Daca si oamenii isi fac ganduri si visuri ce sa mai spunem de copii le luam visul de a spera la o viata normala .Daca parinti nu poate sa le ofere strictul necesar si o cale in viata , atunci cine ?!!! , Dujmanii vietii ?!!, Bolnavii psihologici ?!!! , dar ce spune un "profesor de religie" din cate imi aduc eu aminte , o geo localizare a poporului juif , si ce le 10 porunci , apoi a lipsit sau am lipsit noi elevii , cum sa spuna in fata unei table ca Isus a inviat , asta ar fi pentru facultate si cum nu se poate , nu e rational , s-a incheiat ora de religie mai repede decat a-ti crede. Fara gluma acum copiii n-ar trebuii lasa-ti la o ora care ii depaseste pshihologic .

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.